Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Vatandaşa kriz var, Sarayda yaşayanlara yok”

“Vatandaşa kriz var, Sarayda yaşayanlara yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi’nde esnaf, vatandaş ve çiftçilerle bir araya gelerek sorunları yerinde dinledi. Çiftçinin, esnafın, vatandaşın perişan olduğunu belirten Köksal, “Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor ama Saray’da yaşayanlara kriz yok” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi’nde esnaf ve vatandaşlarla ilçeye bağlı Tatarlı, Haydarlı Kasabaları ile Yıprak, Kadılar, Okçular köylerinde ise patates üreticileri ve çiftçilerle bir araya geldi. Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberindeki partililerle birlikte sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek gerçekleştirdiği ziyaretlerinde ilk olarak Dinar İlçesi’nde pazar yeri ziyaretinde bulunup esnaf ve vatandaşlarla görüştü.
ESNAF: SİFTAH YAPMADAN
KEPENK KAPATIYORUZ
Esnaf ve vatandaşlar, istek ve taleplerini dinleyen Milletvekili Köksal’a büyük ilgi göstererek, Köksal’ın her zaman halkın arasında olduğunu belirterek, “Ne zaman bir sorunumuz olsa Burcu Hanıma ulaşabiliyoruz. Sorunları her zaman yerinde tespit ederek çözüme kavuşturulması noktasında büyük çaba sarf ediyor. Her zaman bizleri ziyaret ederek sorunlarımıza çözüm bulmak için çalışıyor. Ekonomideki kötü gidişatın üstüne birde yaşanan pandemi süreci nedeniyle kötü giden işlerimiz artık durma noktasına geldi. Çoğu gün siftah yapmadan kepenk kapatır hale geldik. Vatandaşın alım gücünün düşmesi sonucu esnaf bitme noktasına geldi.” dediler.
“HER EVDE, HER MUTFAKTA YANGIN VAR İNSANLAR GEÇİNEMİYOR..!”
Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye’nin 18 yıldır çözülemeyen sorunlarının çözümüne talip olduklarını dile getiren Köksal, “Biz siyaseti zenginleşme aracı olarak değil halka hizmet aracı olarak görüyoruz. Siyaset var olan sorunları görüp bu sorunlara çözüm üretmek için yapılmalıdır. Ülkemizde maalesef 10 milyonun üstünde işsizimiz var. Türkiye’de yaşanan ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor ama Saray’da yaşayanlara kriz yok. Ekonomide yaşanan krizi çözmemiz, paramızın değerlenmesi için öncelikle tüketim ekonomisinden üretim ekonomisine geçmeliyiz. Her evde, her mutfakta yangın var, insanlar geçinemiyorlar. Ülkemizdeki bu kötü gidişata CHP iktidarıyla dur diyeceğiz. Çünkü CHP demek; çiftçi, köylü, işçi emekli, sanayici, sağlık çalışanı, devlet memuru demektir. O nedenle halkın partisi CHP’yi halkımız iktidara taşıyacak.” ifadelerini kullandı.
“PATATES ÜRETİCİSİNE
SIRTINI DÖNÜP YALAN SÖYLEYENLER UTANSIN”
Daha sonra ilçeye bağlı Tatarlı ve Haydarlı Kasabaları’nda patates üreticileri ile bir araya gelen Milletvekili Köksal, “Afyonkarahisar’lı patates üreticileri kan ağlıyor, derdi çilesi bitmiyor. Bu yıl koronadan sonra, Mayıs ayında yaşanan don felaketinin vurduğu patates üreticisi, bir yandan verim düşmesiyle uğraşırken bir yandan elindeki patatesi hak ettiği değere satmak için çabalıyor. Patatesin kilosu 90 kuruşa mal olurken üretici kilosunu 50-60 kuruştan satabilmekte. Patates üreticisinin para kazanabilmesi için ihracata öncelik verilmesi, kanunen hak ettiği ancak yıllardır alamadığı desteğin bir an önce üreticiye ödenmesi ve taban fiyatının bir yıl önceden açıklanması gerekiyor. Bu sorunları ve çözüm önerilerini Meclis Genel Kurulu’nda da dile getirdiğim gibi Tarım ve Orman Bakanı’na da önerge ile sordum. Ancak AKP’den ses yok. Patates üreticilerine ihracatın önünü açacağız ürününüzü değerinde alacağız diye söz veripte sırtını dönenler utansın. Dondan doludan zarar gören çiftçinin zararını karşılıyoruz diye yalan söyleyenler utansın.” şeklinde konuştu.
“NEREYE GİTSEK SORUNLAR HEP AYNI”
Ardından Yıprak, Kadılar, Okçular köylerindeki patates üreticileri ve çiftçileri ziyaret eden Köksal, “Nereye gitsek hep aynı sorunlar. Çiftçi perişan, evine ekmek götüremez hale gelmiş. Mazot, gübre ve ilaç fiyatları el yakıyor. Giderleri artan çiftçimize devlet desteği de maalesef verilecek denilmesine rağmen verilmiyor. Pandemi süreci, yaşanan don olayı derken üretici zararına satış yapmak zorunda kalıyor. Patates üreticisinin para kazanabilmesi için ihracata öncelik verilmesi gerekiyor, üreticilerimizin kanunen hak ettiği ancak yıllardır alamadığı destekte bir an önce ödenmeli.” diye konuştu.