Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güngör güven tazeledi – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Güngör güven tazeledi

Türk Büro Sen Şubesi’nin mevcut Başkanı Yılmaz Güngör tek aday ve liste olarak katıldığı olağan seçimli kongrede tekrar göreve seçildi

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalardan olan Türk Büro Sen Şubesi’nin 5’nci olağan seçimli genel kurul toplantısı Tabipler Odası salonunda yapıldı.
“KAZANIMLAR KAMU-SEN’E AİT”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Büro Sen Şubesi’nin eski ve yeni Başkanı Yılmaz Güngör, 10 yıldır toplu sözleme masasında memurun hakkını savundukları mesajını verdi. Güngör; “Bir çok durumda mutabakat sağlanan bir görüşmeye şahit olmadık. Üstelik görüşülmeyen yüzlerce konu varken. Geçtiğimiz dönemlerde Türkiye Kamu-Sen olarak masada aldığımız sözlerin bu sözleşme de kendi kazanımlar gibi kamuoyuna lanse etmeleri ise bizi oldukça üzmüştür.” dedi. Türk-İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu, hükümet işveren ve işçi taraflarının toplantı yaptıklarını kaydetti.
TOPLANTIYA KATILIM AZ
Yapılan toplantıda bir metin üzerinde çalışmalar yapıldığını söyleyen Muharrem Uslu; “Çalışanlar için bir anlaşma çıkartacaklar. Eğer anlaşma çıkarsa bu kanunlaşacak. Bu toplantıların başında esas olan bir şey var kıdem tazminatlarının 30 günlük süresinin düşürülmesidir. Burada söz konusu tuhaf bir durum var. Tuhaflık da hükümet; ‘Sizin verdiğiniz karar kanunlaşacak.’ İşveren tarafı bu süreyi 15 güne düşüreceksiniz veya 20 güne düşüreceksiniz diyor. Fakat işçi tarafı 29,5 güne razı olmuyor. Siyasi irade bunu nasıl çözecek. İşveren tabiki bunu 15 gün olmasını istiyor. İşçi tarafı da 29,5 güne razı olmayacağız diyor. Hükümette gidin anlaşın diyor, dolayısıyla müthiş bir siyaset var.” diye konuştu. MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, kongre toplantılarına katılım azlığından yakınarak sayının artmasını temenni etti. Tek liste ile gidilen seçimde Yılmaz Güngör Başkanlığı’ndaki liste göreve seçildi.
GÜNGÖR YENİDEN BAŞKAN
Yılmaz Güngör’ün Şube Başkanlığı’ndaki yönetim kurulu listesinde bulunan; Eyüp Hasırcıoğlu, İsmail Akman, Veli Güvenç, Oruç Ceylan, Metin Kodal ve İsmail Ülker göreve seçildiler. Toplantıya; MHP Milletvekili Kemalettin Yılmaz, MHP İl Başkanı Aziz Aslan, MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı ve Türk İş İl Temsilcisi Muharrem Uslu katıldılar. >>Ali Fuat Güçüler’in haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti