Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güvenli trafik sergi ile anlatıldı

Sergide alkollü araç kullanmanın
Güvenli trafik sergi ile anlatıldı

Sergide alkollü araç kullanmanın sürücüler üzerindeki olumsuz etkileri araç uygulaması ile aktarıldı.
EMNİYET KEMERİ ZORUNLU
Kuralların hepsinin bir mantığı olduğun söyleyen Vali Aziz Yıldırım, hiçbir kuralın insanı zora sokmak için ortaya konulmadığını söyledi. Tüm kuralların insan sağlığı için olduğuna dikkat çeken Vali Aziz Yıldırım; “Bunların hepsi insan sağlığı içindir. Bizler insanımızı kendilerine rağmen korumaya çalışıyoruz, ama gittikçe emniyet kemeri bilinci yayılıyor ve hep beraber görüyoruz bu olay bizler için sevindirici. Arabaya bindiğimiz zaman nasıl ki arabanın kontak anahtarını takıyoruz ve nasıl arabayı çalıştırıyoruz bu nasıl bir zorunluluksa her şeyden önce emniyet kemerini takmakta zorunludur. Sürücülerimizde, yanında oturanlarda, arka koltukta oturanlarında kendi can güvenlikleri için çok çok gerekli olmazsa olmazlardan birisidir. Bugünün araçları çok daha güzel, donanımlı, güçlü, sağlam hepsi tamam ama emniyet kemerinin önemi hiçbir zaman azalmıyor” dedi.
DİKKAT VE UYUM ŞART
Trafik kazalarının daha az olmasını dileyen Vali Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “İnşallah bundan sonra kazalar insanların can kaybına sebebiyet vermeyecek hafif derecede geçiştirilir. Neticede kaza oluyor. Ama dikkat ve kurallara riayet hepsinden önemlidir. Araçların donanımına göre hareket etmek hepsinden de önemlidir. Uyduruk emniyet kemeri mandallarından takmak arabanın sesinden kurtulmak için bu kendi kendimizi kandırmaktır. Allah esirgesin intihar etmek gibi bir şeydir.”
Karayolu Trafik Haftası Sergi açılışında; Vali Aziz Yıldırımla birlikte; Vali Yardımcısı Dr. Âdem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Trafik Şube ekipleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti