Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hafızlar, milletin Kur’an ile bağını kuvvetlendiriyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Hafızlar, milletin Kur'an ile bağını kuvvetlendiriyor

Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi Eğitim Sekreteri Ahmet Elmas, Recep ayının ilk gününün Dünya Hafızlar Günü olduğunu söyledi. Elmas, hafızların Kur’an-ı Kerim’in bugünlere bozulmadan gelmesinde önemli bir role sahip olduklarını söyledi

Diyanet-Sen Afyonkarahisar Şubesi Eğitim Sekreteri Ahmet Elmas, Recep ayının ilk gününün Dünya Hafızlar Günü olduğunu söyledi. Elmas, “Kur’an’ın bugünlere, tahrif edilmeksizin ulaşmasında hafızların yadsınamayacak rolleri olduğu unutulmamalıdır. Hafızlar, toplumumuzda yaşayan Kur’an olarak nitelendirilmişlerdir. Bu kadar öneme haiz bir mesleğin bu gün için hak ettiği konumda olup olmadığı tartışılmalıdır” dedi.
DİYANET İŞLERİ
BAŞKANLIĞI SAHİP ÇIKMALI
Hafızların eli öpülesi, mübarek insanlar olduğunu belirten Elmas, “Bu anlamlı gün vesilesiyle Kur’an hafızlarını yeniden hatırlamayı, onların mevcut sorunlarına çare bulmayı hedef ve ilke edinen sendikamız, Hafızlarımızı Kur’an’la hayatı birleştiren, toplumun, milletin Kur’an’la bağlarını kuvvetlendiren, Kur’an’ı hayatımızın merkezine yerleştiren, eli öpülesi mübarek insanlar olarak görmektedir.Diyanet-Sen olarak diyoruz ki; Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan hafızların, daha aktif ve verimli hale gelmelerini sağlayacak çalışmalara hız verilmelidir. Hafız olup, farklı alanlarda çalışmak durumunda kalan kardeşlerimize Başkanlık sahip çıkmalıdır” diye konuştu.
MÜFREDAT İÇİN ÖNERİLER
Hafızlık belgesi olan hafızların, bu güzel görevi yerine getirebilmeleri için çeşitli yerlerde değerlendirilmeleri gerektiğini hatırlatan Elmas, şöyle devam etti:
“Hafızlık belgesi alan hafızlarımız, iş merkezleri ve fabrika mescitlerinde veya müezzinlik kadrosu ile köy camilerinde görevlendirilmelidir. Kırat-ı Aşere mezunlarının Kur’an Kursları’nda görev almaları sağlanmalıdır. Kur’an Kursları müfredatına; hadis, hat, dini musiki vb dersler konulmalıdır. Kur’an Kursu öğrencileri de diğer öğrenciler gibi devletin öğrencilere tanıdığı tüm haklardan faydalandırılmalıdır. Kur’an Kursları’na rehberlik servisleri açılmalıdır. Öğrenciler Kur’an Kursları’nı sevmeleri için teşvik edilmeli, özellikle hafız öğrenciler Hac veya Umre ziyareti ile ödüllendirilmelidir.” (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti