Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hanım Eller” sayesinde 1 taşla 3 kuş

Erkmen Belediyesi’ne ait “Hanım

Erkmen Belediyesi’ne ait “Hanım Eller Konağı” sayesinde Afyon Eğitim Vakfı’na aylık 10 bin TL gelir sağlanarak bu gelirle öğrencilere burs verilecek. Yeni açılacak tesis sayesinde 25 kişilikistihdam ile birlikte Kadın Kooperatifleri’nin ürünlerinin turizm bölgesinde satışına da imkan sağlanacak

 

Erkmen Belediyesi tarafından inşa edilen ve Hanım Eller Konağı olarak hizmete açılan mekan bundan sonra Afyonkarahisarlı öğrencilerin eğitimine burs sağlayan ve Kadın Kültür Evleri ürünlerinin satışının yapıldığı bir mekan haline gelecek.
Afyonkarahisar-İzmir karayolunun şehir çıkışı noktasında, Yeşil Vadi sitesine dönüş noktasında ve Zeyland Tesisleri’nin yanında bulunan arsada geçtiğimiz yıllarda güzel bir mekan inşa edilerek, Erkmenli kadınların ürünlerinin satışının yapıldığı Hanımeller Konağı isimli bir mekan açılmıştı. Bu mekan yaklaşık 1 yıl hizmet verdikten sonra kapandı. Erkmen Belediyesi mülkiyeti kendisine ait olan Hanım Eller Konağı binasını kiraya vermek için ihaleye çıktı. İhale süreci başlayıp kiraya talip olanlar müracaatta bulunurken Erkmen Belediyesi ihaleyi iptal etti.
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek büyük emek verdiği Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri projesi kapsamında üretilen ürünlerin Afyon-İzmir karayolu üzerindeki turizm bölgesinde satışının yapılabileceği bir mekan ararken Erkmen Belediyesi’nden Hanım Eller Konağı’nın bulunduğu binayı istedi. Erkmen Belediye Meclisi aldığı kararla Vali Gökmen Çiçek’in talebine yerine getirerek yeni bir şartname ile yeniden ihaleye çıktı. Yeni ihaleye Afyon Eğitim Vakfı katılarak Hanım Eller Konağı binasını ayık 3000 TL bedelle Erkmen Belediyesi’nden kiraladı. İhale şartnamesi gereğince Erkmen Belediyesi binayı 10 yıllığına Afyon Eğitim Vakfı’na kiralarken, bina mülkiyeti Erkmen Belediyesi’nde kaldı.
Hanım Eller Konağı’nın ilk ihalesindeki taliplilerinden olan Antre Kitchen firması Hanım Eller Konağı’nı Afyon Eğitim Vakfı’ndan 13 bin TL aylık bedelle kiraladı. Afyon Eğitim Vakfı’nın 3 bin liraya kiralayıp, 13 bin liraya kiraya verdiği bu iş sayesinde Afyon Eğitim Vakfı kasasına her ay 10 bin TL ek gelir sağlanmış oldu. 10 bin TL’lik kaynak ile Afyonkarahisarlı birçok öğrenciye daha burs sağlanmış olacak.
Isparta, Uşak ve Kütahya’da şubeleri bulunan Antre Kitchen binada tadilat çalışmalarına başlarken Hanım Eller Konağı bünyesinde bulunan demirbaşları da 237 bin TL bedelle satın aldı. Vali Gökmen Çiçek’in talimatları doğrultusunda Antre Kitchen firması Afyonkarahisar Kadın Kültür Evleri ve Kadın Kooperatifleri’nde üretilen ürünlerin geniş ve güzel bir ortamda satışının sağlanması için tesis içerisinde satış noktası hazırlamayı da kabul etti.
Yeni açacağı tesis bünyesinde yaklaşık 25 kişiyi istihdam etmeyi öngören Antre Kitchen projesi ile hem istihdam sağlanmış, hem Afyon Eğitim Vakfı bünyesindeki öğrencilere yeni burs fırsatı doğmuş, hem de Afyonlu kadınların ürettiği ürünlerin nezih bir ortamda satışa sunulmasına imkan sağlanmış oldu.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti