Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hayır” diyen hain olmaz, ikna gerek

İl Genel Meclisi (İGM)
“Hayır” diyen hain olmaz, ikna gerek

İl Genel Meclisi (İGM) Başkanı Salih Sel, referandumdan evet çıkması ile çift başlılığın önleneceğini söyledi.
GELECEK VE NESİLLER ÖNEMLİ
Türkiye’de çift başlı olan her yerde problemler çıktığını belirten Salih Sel, devlet yönetimi dışında da çift başlılığın her zaman için kaos getireceğini ifade etti. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı geçiş sürecine girildiğini söyleyen Sel; “Zaten anayasamız yamalı bohçaya dönmüştü. Hep birkaç madde değiştiriliyordu. O açıdan yeni bir düzenlemenin yapılması, ülkenin geleceği açısından şarttı. Ülkenin menfaati bizim için çok önemli. Geleceğimiz nesillerimiz için çok önemli” dedi.
SİSTEM YÜZDE YÜZ DOĞRU
Hayır cephesine bakıldığında tablonun ortada olduğunu kaydeden Sel; “Hayır cephesine baktğınızda PKK’nın dağ kadrosu hayır çıkması gerektiğini söylüyor. HDP’ye bakıyorsunuz hayır çıkması lazım diyorlar. FETÖ’ye bakıyorsunuz hayırı istiyorlar. Bunlar hayırı istediğine göre yapılanların yüzde yüz doğru olduğu, yani Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin yüzde yüz doğru olduğu anlaşılıyor” diye konuştu.
AFYON’DA YÜZDE
60-70 BANDINDA OLUR
“Sağ olsun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gerçekten bir devlet adamı olduğunu gösterdi” diyen Salih Sel; “Sayın Bahçeli, ülkenin geleceği açısından bunun arkasında durduğunu her ortamda beyan etti. O açıdan bu sistemin mutlaka gelmesi lazım. Bu anayasa değişikliğinin mutlaka geçmesi lazım. Ben halkımızın sağ duyusuna güveniyorum. İnşalah ben ülke genelinde yüzde 55 civarında bir evet oyu ile yeni anayasanın geçeceğine inanıyorum. Afyon genelinde ise yüzde 60 oranında evet oyu bekliyorum. Afyon’un evet oyları yüzde 60 ile 70 bandında olabilir. İnşallah ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.” şeklinde konuştu.
ONLAR BİZİ BİZ ONLARI BİLİRİZ
Referandum da evet oyu kullanımında, MHP içerisinde çekinceleri olup ikna olmayan seçmenlere yönelik düşüncelerini açıklayan Sel şöyle konuştu: “Oturulup konuşulur. Her parti propaganda çalışmasını ayrı da yürütebilir. Biz mecliste de bilindiği üzere tüm partilerin meclis üyelerimizin oy birliği ile Meclis Başkanı seçildik. Mehmet Karagöz ile biz uzun süredir çalışıyoruz. Onlar bizim yapımızı biz de onları biliyoruz. Dediğim gibi ülkenin çıkarı için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konuda gösterdiği tavır çok önemli. Tabi bu durum partinin en üst tepesinde bulunan liderden aşağıya doğru bu mutlaka devam edecektir. Zaten hayır cephesinde olan dört milletvekilinin de partiden ihracı talep edildi. Bunun halkımıza mutlaka iyi anlatılması gerektiğine inanıyorum. Maddeler neler getiriyor, neler götürüyor.”
CHP’DE BAŞINDAN BERİ TEK ADAM
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ortaya atılan  “tek adam” tartışmasının anlamsız olduğunu belirten Sel şunları söyledi: “Tek adamlık sürecine tarihte bakıldığında CHP’de başından beri bugüne kadar hep tek adam oldu. Cumhuriyetin kurulduğu günden beri tek adam görmek istiyorlarsa tek adam görmek istiyorlarsa kendi geçmişlerine bakmaları lazım.”
VATAN HAİNLERİ 15 TEMMUZ’DA GÖZÜKTÜ
“Hayır tercihi ile vatan hainliği eş tutulabilir mi?” sorusuna “Böyle bir şey yok hayır” cevabını veren Salih Sel sözlerine şöyle devam etti: “Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un da ifade ettiği üzere böyle bir şey mümkün değil. Bana göre ikna edilmemiş vatandaşlardan hayır oyu çıkabilir. Memleketimizin geleceği, gençlerimizin istikbali için bu sisteme ihtiyacımız var. Buna hayır diyen vatan hainidir demek mümkün değildir. Vatan hainleri 15 Temmuz’da gözüktü.” >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti