Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hem yazan, hem yazılan gazeteci: İbrahim Yüksel

Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel, tanıtım
Hem yazan, hem yazılan gazeteci: İbrahim Yüksel

Gazeteci-Yazar İbrahim Yüksel, tanıtım programında yaptığı konuşmada, hem kendi kitaplarının, hem de gazeteci olması dolayısıyla içerisinde kendi adının sıkça yer aldığı Afyonkarahisar Basın Tarihi kitabının tanıtımının aynı anda yapılmasından çok büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Tanıtım yapılan tarihi Taş Medrese’nin kendisinin hayatında çok büyük önemi olduğunu kaydeden İbrahim Yüksel; “Bir rastlantı mıdır yoksa özellikle mi seçildi bilemiyorum ama tanıtım yapılan bu medresenin benim hayatımda çok büyük önemi var. Masumiyet Çağının Çocukları kitabımın içerisinde yer alan anıların ve olayların büyük bölümü bu medresenin, imaret camisinin, önündeki avlunun ve üst taraftaki caddenin içerisinde geçiyor. Bizim evimiz bu medresenin arka tarafında idi. O bakımdan bu mekanını seçilmesi beni ayrıca mutlu etti.” dedi.
EZOP, ANADOLU’DAN ÇIKMIŞTIR
Kitaplarıyla ilgili değerlendirmede de bulunan Gazeteci Yazar İbrahim Yüksel, Amoriumlu Ezop’un dünya edebiyatında fabl türünde önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Ezop’un Yunanlı olarak bilindiğine dikkat çeken Yüksel; “Aslında bilinen aksine Amoriumlu Ezop, mizahın anayurdu olan Anadolu’dan yetişmiş Nasrettin Hoca, Karadenizli Temel gibi Anadolu insanıdır. Üstüne üstlük bugün bizim üzerinde yaşadığımız topraklar olan Frigya’nın Amorium kentinde, yani şehir merkezine bir saat uzaklıktaki Emirdağ’ın Amorium antik kentinde doğmuş bir candır. Bunu insanları tanıtmak için bu kitabı yazdım.” diye konuştu. Masumiyet Çağının Çocukları kitabının ise 1960’lı yılların başlarında Afyonlu çocukların nasıl yaşadıklarını ve nelere tanık olduklarını anlatan bir kitap olduğunu dile getiren Yüksel, “Bu kitapta anlatmak istediğim de azla yetinmesini ve küçük şeylerle mutlu olmasını bilen çocuklar. Şimdiki gibi her şeye sahip olmasına rağmen hiçbir şeyden mutlu olmayan çocuklara, anne ve babalarına biraz göndermeler de yaptığım bir kitap” ifadelerini kullandı.
BİR KİTAP DERKEN İKİ KİTAP BASILDI
Yazarların kitaplarını basma konusunca çok ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten İbrahim Yüksel, “Yüzlerce binlerce kitap yazarız. Bir cümle yazabilmek için onlarca kitap karıştırırız ve sonuçta bir kitap ortaya çıkartırız. Fakat o kadar emekten sonra bunları bastırmak bizim için büyük sıkıntı. Bugüne kadar 14 kitap yazdım hiçbirinden çekmedim basımından çektiğim kadar. Aslında ben Amoriumlu Ezop kitabını yazalı tam 6 yıl olmuştu ama bir türlü bastıramamıştım. Bitirdikten sonra Masumiyet Çağının Çocukları kitabını yazmaya başlamıştım. Amoriumlu Ezop kitabını bastıramayınca iştahımı kaybettim ve yarım bıraktım. Sonra gönlüm razı gelmedi ve yıllar sonra tekrar başlayıp bitirdim. Geçen yaz Belediye Başkanımızın yanına giderek, iki ayrı kitap çalışmam olduğunu ve basılmayı beklediğini söyledim. Doğrusunu söylemek gerekirse en azından bir kitabımı basacağını düşünüyordum; ancak başkanımız her ikisini de basabileceklerini söyledi. Çok sevindim gerçekten” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

 

DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

 

Başkan Burhanettin Çoban’ın kültürel yayınlara desteğini takdirle izlediğini ifade eden Yüksel, “Bu yayınların artarak devam etmesini dilerken, Sayın Başkanımıza, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık Hanım’a ve tüm müdürlük personeline teşekkür ediyorum. Ayrıca kendilerine ayırmam gereken zamandan ve nafakalarından çaldığım eşimle kızıma gösterdikleri feragattan dolayı teşekkür ediyorum. Asıl teşekkür ise, sevgili ağabeyime. 1964 yılında babamızı kaybettiğimiz zaman ben dokuz, küçük kardeşim dört yaşındaydı. Büyük ağabeyimiz ise lise mezunlarının bile parmakla gösterildiği o dönemde Eskişehir’de üniversitede okuyordu. Babam ölünce ağabeyim okulunu bırakıp geldi ve bizi himayesine aldı. Büyüttü, besledi, okuttu, bu hale getirdi. Şu anda eğer ben sizin karşınızda isem benim nazarımda o koca yürekli büyük bir insandır.” diye konuştu. Bu cümlelerle ağabeyine teşekkür ederken duygulanan ve gözleri dolan Yüksel, konuşmasının ardından tanıtım programına katılan davetliler ve okurlar için kitaplarını imzaladı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti