Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Herkes masa başı temiz iş istiyor

Bu haberin fotoğrafı yok
Herkes masa başı temiz iş istiyor

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, resmi kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Gün içerisinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’ne bir ziyaret gerçekleştiren Vali Balkanlıoğlu, kurum çalışmaları, işsizlik müracaatları, işçi talepleri, mesleki yönden açılan kurslar ve kurumun diğer çalışmaları hakkında bilgiler aldı

Vasıfsız insanlara vasıf kazandırılıyor
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç tarafından verilen bilgileri değerlendiren Vali Balkanlıoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün sadece işveren ile işçiyi birleştiren bir kurum olmadığını, vasıfsız insanlara vasıf kazandıran bir kurum olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, insanlarımızın vasıf kazanması amacıyla açılan kursların hızla devam ettiğini de söyledi. Hiçbir vasfı olmayan insanların iş bulmakta çok sıkıntı çektiklerine değinen Vali Balkanlıoğlu, kuruma müracaat eden vasıfsız meslek sahibi olmayan kişilere bulunan ağır şartlardaki işleri de müracaatçıların kabul etmediğini, herkesin masa başı temiz bir iş istediğini söyledi.
İstihdama yönelik kurslara ağırlık verilmeli
İşsizlik sorununun çözümü için istihdama yönelik kurslara ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “İşsizlik sorunun çözülmesi için açılan Mesleki Eğitim Kurslarına vatandaşlarımızın mutlaka katılmaları ve vasıf kazanmaları gerekiyor. Vasıfsız olan kişilerin iş bulması çok zor. Ama bir Meslek sahibi iseniz iş bulmanız çok kolay olur. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından şu ana kadar 25 Kurs açılmış ve kurslar devam ediyor. Ayrıca, 67 Meslek dalında da kurs açılacaktır. Şu anda elimde işçi arayan firmaların isimleri var. Çok sayıda firma işçi arıyor. Ama aradıkları işçi hep vasıflı işçiler. Vasıfsız olan kişiler kuruma müracaat edip, kurslara katılsınlar. Elleri neye yatkınsa, hedeflerinde hangi meslek varsa o mesleği edinsinler. Kurumda onlara ait meslek kursu yok ise onlara uygun meslek kursunu müracaat etmeleri halinde açarız.” şeklinde konuştu.
İş için müracaat edenlere iyi davranın
Daha sonra kurum içindeki personelle görüşen Vali Balkanlıoğlu, personelden, zaten işsizlik nedeniyle bunalımda ve sıkıntı içerisinde olan vatandaşlara iyi bir yaklaşım içerisinde olmalarını istedi. Birilerini işe yerleştirmenin mutluluğunu yaşamalarını isteyen Vali Balkanlıoğlu, “İş için müracaat edenlere iyi davranın. Onların bu sıkıntılı günlerinde onlara yardımcı olun. Özellikle vasıfsız olarak müracaat edenlerin bir vasıf kazanması için Meslek kurslarına yönlendirin” diyerek tavsiyelerde bulundu.
2 ayda bin 213 kişi işe yerleştirildi
Meslek Edindirme kursları hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise 2012 yılında Girişimcilik ve İşbaşı Eğitim kurslarına 33’ü bayan olmak üzere toplam 128 kişinin katıldığını söyledi. Toplum Yarına Çalışma Programı Kapsamında (TYÇP) ise toplam 45 proje ve 305 katılımcı sayısı ile protokollerin imzalandığını Nisan ayında projelerin başlayacağını belirten Ünlüyalvaç, 2012 yılı Ocak ve Şubat döneminde 783 erkek 430 kadın olmak üzere toplam 1213 kişinin işe yerleştirildiğini bildirdi. Ünlüyalvaç, 2012 yılı Ocak-Şubat döneminde İl Müdürlüğüne yapılan toplam 1694 başvurunun 1213 adedinin Kamu ve Özel sektöre işe yerleştirme ile sonuçlandırıldığını söyledi.
Kurum faaliyetleri arasında bulunan İşsizlik sigortası hakkında da bilgiler veren Ünlüyalvaç, “İl Müdürlüğümüze Ocak-Şubat/2012 döneminde işsizlik ödeneği almak üzere 537 kişi başvuruda bulunmuştur. Müracaat edenlerden 104 kişi şartları tutmadığı için ret edilmiş, 433 kişi ise işsizlik ödeneği almaya hak kazanmıştır. Ödemesi devam edenlerle birlikte kümülatif olarak toplam 2549 kişiye 929.328,80-TL ödeme yapılmaktadır.” diye konuşutu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti