Hisarcıklıoğlu: Allah Afyonkarahisar'a Her Şeyi Vermiş
Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Afyonkarahisar'ın termal, gastronomiye, gıda, mermer ve sanayi alanlarında marka bir kent olduğunun altını çizdi. Hisarcıklıoğlu, 'Allah her Afyonkarahisar'a vermiş, şükretmek lazım.' dedi.
2’inci Uluslararası Afyonkarahisar Blok Mermer Fuarı açılışında konuşan Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörü adına gururlandığını belirttiği fuar organizasyonuna maşAllah dedi.
“AFYONKARAHİSAR EN ÇOK DOĞAL TAŞ İHRAÇ EDEN 3 İL”
“MaşAllah demek lazım. Özellikle Türk özel sektörü adına çok gururlandım. Çünkü Valimiz bizlerle beraber, milletvekillerimiz, belediye başkanımız, tüm devlet erkânı maşAllah özel sektörün yanında” diyen Başkan Hisarcıklıoğlu, “Özel sektörün yanında olunmasından gurur duyduk. Buradaki saygıdeğer protokolü hep beraber bir alkışlayalım; çünkü bir şeyleri değiştireceksek, özel sektör adına onlardan destek istiyoruz. Onun için de alkışın bol yapılması lazım. Bizim Kayseri tabiriyle; Allah kendilerinden razı olsun. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Bu güzel fuarın açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Afyonkarahisar; mermer ve doğa turizminin, gastronomisinin, gıda sanayisinin ve mermerin marka şehridir. Ülkemizin mermer üretim ve ihracatının merkezidir Afyonkarahisar. Türkiye, 2,1 milyar dolar ihracatla Çin ve İtalya'dan sonra en fazla doğal taş ihracatı yapan ülke konumundadır. Afyonkarahisar ise ülkemizde en çok doğal taş ihracatı gerçekleştiren üçüncü ilimizdir. Yüksek kaliteli ve dünyada büyük talep gören ürünleriyle küresel ölçekte bilinmekte ve tanınmaktadır. Bu fuarımız, ülkemizin ve şehrimizin buradaki konumunu daha ileriye taşıma noktasında müthiş bir imkân ve fırsattır. Ayrıca günümüzde bir şehri uluslararası marka yapmak için işte böyle vizyoner etkinlikler lazımdır. Bu vesileyle ALZ Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz kardeşime teşekkür ediyorum. Kendisi bu işi cidden Türkiye'de hakkıyla yapan kardeşlerimizden bir tanesidir. Geçen seneye göre katılımcı sayısında neredeyse müthiş bir artış sağlamış; bundan dolayı da teşekkür ediyoruz. Ayrıca uluslararası düzeyde gördüğü ilgiyle birlikte çok sayıda ülkenin burada bulunması da fuarın başarısına işaret etmektedir. Afyonkarahisar, artık Türkiye'nin blok mermer buluşma merkezidir.” ifadelerini kullandı.
“AFYONKARAHİSAR EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİLİYOR”
Dünya Odalar Federasyonu ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehrimizin ve özel sektörümüzün en iyi şekilde temsil edilmesini sağlayan oda ve borsa başkanlarımıza değinmek isterim. Sayın Valim, ben de kendimi ayrı tutmuyorum; bakın, benim sistemimde borsalar ve ticaret sanayi odalarının ikisine de verdikleri hizmetlerden dolayı tam beş yıldız veriliyor. Diyeceksiniz ki: ‘Ya bunlar sana oy verdiği için mi beş yıldız veriyorsun?’ Kesinlikle hayır. Bunu uluslararası bir akreditasyon kuruluşu gelip denetliyor. Dünyadaki bütün oda sistemleri, aynı oteller gibi bir yıldızdan beş yıldıza kadar derecelendirilir. Bizim Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odamız ile Borsamızın standartı tam beş yıldızlıdır. Allah kendilerinden razı olsun. Bunu ben kafama göre vermiyorum; uluslararası bir akreditasyon kuruluşu gelip denetliyor. Bugün Paris Ticaret ve Sanayi Odası nasılsa, Londra Ticaret Odası'nı kim denetliyorsa Afyonkarahisar'ı da o denetliyor demektir. Bu kapsamda ben kardeşlerime teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'ın gelişmesine ve bu standartların yakalanmasına katkılarından dolayı meclis başkanlarımıza, yönetim kurulu başkanlarımıza, meclis üyesi kardeşlerime, genel sekreterlerimize ve çalışanlarımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Zaten Hüsnü ve Mehmet kardeşimi görünce anlarsınız; vizyonlarından baktığınız zaman her şey ortada. Ben iki kardeşimle de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği çatısı altında beraber çalışıyorum. Onların bilgisinden ve aklından ben de bizzat istifade ediyorum. Özellikle Afyonkarahisar neye ihtiyaç duyuyorsa ikisi de buna öncülük ediyor; müthiş bir şekilde Afyon'un değerlerine sahip çıkıyorlar. Gastronomi anlamında UNESCO listesine dâhil olunması sağlandı.”
“ŞEHİRDE ŞÜKREDİLECEK ÇOK FAZLA NİMET VAR”
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nın, şehrin mermerinin, sucuğunun, pastırmasının ve kaymağının coğrafi işaretlerini tescil ettirdiğini dile getiren Başkan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: “Aynı zamanda Borsamız vasıtasıyla Afyon sucuğunu ve pastırmasını Avrupa Birliği'nde de tescil ettirdik. Bizim Kayseri'nin pastırması da tescil oldu, haberiniz olsun Sayın Bakanım. Bizim Kayseri ile yarışıyorlar. MaşAllah, uluslararası bir değerlendirmede dünyadaki pastırmaların lezzet kalitesine bakıyorlar; Afyonkarahisar pastırması ile Kayseri'nin pastırması dünyada ilk sıralarda yer aldı. Afyonkarahisar’ın termal, gastronomi, gıda sanayi, mermer ve sanayi alanlarında güçlü bir şehirdir. Allah buraya sıcak suyu da vermiş, turizmi de vermiş. Allah her şeyi buraya vermiş, şükretmek lazım. Öte taraftan borsamız lisanslı depoculuk imkanı kazandırıyor. İki başkanımızı da yürekten tebrik ediyorum. Ayrıca Afyonkarahisar sanayisi de müthiş bir ilerleme gösteriyor. Yedi tane organize sanayi bölgemiz vardı, dört tane daha geliyor. Ayrıca odalarımızın düzenlediği bu fuarla, şehrimizin en büyük değeri olan üyelerimize bu fuar vesilesiyle yeni iş fırsatları sağlanıyor. Burada da Ticaret Bakanlığımızın verdiği desteklerden dolayı ben de özellikle teşekkür ediyorum. Bir başka vizyoner işe daha imza atıldı: Türkiye Sağlık Endüstrisi Bölgesi ve KOBİ Hastanesi gibi projelere başlandı. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin hamiliğini üstlenerek ihtiyacımız olan ara eleman ve nitelikli iş gücü sorununun çözümüne de katkı veriyorlar. Ticari uyuşmazlıklar için de tahkim ve arabuluculuk merkezimiz aklınıza gelsin Sayın Vekilim; mahkemeye gitmeye gerek yok, hepsi burada odada çözülebilir. Avukatların da dâhil olduğu bu örnek çalışmalarla şehrimize kazandırdıkları eserler, vizyonunu ve farkını gösteren Hüsnü Serteser ve Mehmet Mühsürler Başkanlarımızı ve yönetimlerini ben kutluyorum. Allah kendilerinden razı olsun. Özellikle böyle dinamik bir Valimiz var, yeni görev yeriniz Allah hayırlı uğurlu etsin Sayın Valim; Allah yolunuzu açık etsin.”
Bakmadan Geçme



