'Hizmetler Kişilere Bağlı Değildir'

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Hakkı Öztürk, Dr. İlker Ahmet Çınar'ın kendilerine yönelik suçlamalarına cevap verdi. Dr. Öztürk 'İllegal hiçbir işlem yapılmadığını' belirterek bu konuyu da yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Afyonkarahuser İl Sağlık Müdürü Dr. Hakkı Öztürk yaptığı açıklamade şu ifadelere yer verdi:
"Son günlerde bazı basın organları ve sosyal medya mecralarında, Halk Sağlığı Başkanlığı görevinden ayrılan müstafi kişi tarafından yapılan açıklamalarda; gerçekleştirilen işlemler hakkında gerçeği yansıtmayan, kamuoyunu yanıltıcı ve kurumumuzu zan altında bırakan
ifadeler yer almaktadır.

Öncelikle belirtmek gerekir ki, kamu görevlerinde yapılan tüm görevlendirme ve tebligat işlemleri; ilgili mevzuat, idari usuller ve hukuki çerçeve içerisinde yürütülmektedir. Söz konusu açıklamada yer alan “illegal işlem” iddiaları gerçeği yansıtmamakta olup, tüm işlemler yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda tesis edilmiştir.

Kamu kurumlarını, yöneticilerini ve kamu görevlilerini zan altında bırakacak nitelikteki bu tür beyanlar, kamuoyunu yanıltma riski taşımaktadır. Gerçek dışı itham ve değerlendirmelerle ilgili olarak gerekli idari ve hukuki süreçler başlatılacak olup, kurumlarımızın itibarını zedeleyici girişimlere karşı yasal haklar kararlılıkla kullanılacaktır.

Devlet yönetiminde süreklilik esastır. Kamu hizmetleri, kişilere bağlı olmaksızın mevzuat ve kamu yararı doğrultusunda kesintisiz şekilde yürütülmeye devam etmektedir."

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme