Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Hizmetlerimiz ulusal basına manşet oldu”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Hizmetlerimiz ulusal basına manşet oldu”

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, şehrin ihtiyaç duyduğu altyapı ve gereksinimlerinin aralıksız çalışmalarla Belediye imkanlarının güncellenerek yapıldığını söyledi. Çoban, hizmetlerin ulusal basına manşet olduğuna dikkat çekti

AĞAÇ NAKLİNDE ZAYİAT YOK
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, alt yapı hizmetlerinde kullanılmak üzere son olarak bir adet çekici, 3 tane finişer alındığını söyledi. Asfalt tarayıcı, dozer ve ihtiyaç duyulan eksik pek çok aracın alınarak hizmetlerin aralıksız verildiğini aktaran Çoban; “Ağaç sökme makinesini 440 Bin TL maliyetle aldık. Şu anda montajı yapılıyor. Bu makine sayesinde ağaçları nakledeceğiz. Akarçay’a 180 adet ağaç naklettik. Yusuf Ağa parkına 160 adet naklettik. Allah’a şükür hiç zayiatımız yok. Yüzde 90’nın üzerinde bir verim alacağımıza inanıyoruz. Parklarda yeni dikilen ağaçlar büyüsün diye beklemeyeceğiz. Uygun olan başkaca yerlerden ağaç taşıyarak düzenlemeler yapacağız.” dedi.
İKİ TANE VİDANJÖR ALINDI
İlaçlama çalışmalarının gece yapıldığın kaydeden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, vatandaşların ilaçlama aracı gelmediği yanılgısında olduğunu belirtti. İlaçlama için tam 4 adet aracın kullanıldığını söyleyen Çoban; “Belediyemizin daha önce vidanjörü yoktu. OSB vidanjör veriyormuş onunla çekiliyormuş. Bir tane büyük bir tanede küçük vidanjör alarak çalışmaları yürütüyoruz. Asfalt plentini sıfırladık. Ekipmanı ile modern bir hale geldi. 10 Kilometrelik bir asfalt yol dibisini ekipman sayesinde bir saatte bitirilebiliyor. Bu da özel bir makinedir. 12 Adet kamyon aldık, 15 tane kamyonet aldık. Eski kamyonetler Hıdırlık rampasını dahi çıkamıyordu. İlk defa Belediye’ye iki tane son sistem greyder alındı.” diye konuştu.
VATANDAŞ
OTOPARKA ALIŞTI
Toplu taşıt duraklarının Makine İkmal Müdürlüğü’nde Belediye birimlerince imal edildiğini anlatan Burhanettin Çoban, özel bir ekip kurularak gerekli makinenin alındığını kaydetti. Şu ana kadar 50 adet durak yapıldığını bildiren Çoban; “Durakların tanesini yaklaşık 4 bin TL’ye satıyorlar. Bizde kendi imalatımızla yaklaşık 2 bin TL’ye mal ediyoruz. Billboardlar yenilendi, köy garajı yaptık. Ambaryolu otoparkımızda yarım saat ücretsiz hizmet veriyor. Bu otoparkımızda sadece bu yıl içerisinde ilk 6 ayda 13 bin 700 kişi ücretsiz giriş yaparak işlemini görüp çıkmış. Bilgisayar kayıtları ile bu veriye ulaşıyoruz. Vatandaş bu işi öğrendi. Aracını koyup gidip işini görüp gelip gidiyor. Uydukent’te Belediye tarafından imal edilen iş merkezinde sivil toplum kuruluşlarına verilecek yerlerimiz var.” şeklinde konuştu.
TAŞ ÜRETİMİNİ İNCELEYENLER TEBRİK ETTİ
Kapalı pazar yeri temelinin atıldığını 11 milyon TL’den şimdiye kadar 3,5 milyon TL’nin ödendiğini belirten Çoban şöyle konuştu: “Pazar yeri modern hayatta ihtiyaç duyulan her türlü gereksinimi içeriyor. Bu alanı herkes çok rahat şekilde kullanabilecek. Emekliler lokalimiz bitmek üzere. Bu lokali esik otogarın bulunduğu yere yapıyoruz. Yüntaş’a iki tane petrol istasyonu yaptık. Üçüncüsünün inşaatına başladık. Tüm istasyonlarımız para kazanıyor. İlk kez fabrikalar kurduk diyoruz. Yollarda ve kaldırımlarda görülen taşların tamamını artık kendimiz üretiyoruz. Çok iyi bir ekip kurduk. Ayrıca doğal taş fabrikamız var. Burada doğal taş üretiyoruz. İstanbul’dan ziyaretimize gelen heyet taşları nasıl ürettiğimizi merak ettiler. İnceleme sonucu bizi tebrik ettiler.”
BİLGİ ERİŞİMİ KOLAYLAŞTI
Kaplıcaların tamamen yenilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gazlıgöl kaplıcasının A ve B bloklarının, villalarının her şeyi ile yenilendiğini ifade etti. Kaplıcanın yer altı su kuyuları, ısı sistemlerinin de sıfırdan yenilendiğini kaydeden Çoban şunları söyledi: “Ayrıca hizmetlerimiz ulusal basına manşet konusu oldu. Örneğin Hürriyet gazetesi ‘Kokarçay’dan Akarçay’a’ başlığını atmış. Akıllı telefonlar aracılığıyla cenaze ilanları, gerekli her türlü bilgiye erişimi kolaylaştırdık. Çek gönder sistemi ile ileti akımı sağlanırken, haberdar etme sistemi işliyor. 81 mahallemizin tamamına girdik. İnşallah yılsonunda hedefimiz Afyonkarahisar’da toprak yolu olan bir tane dahi mahalle bırakmamaktır. Şu ana kadar 70 mahallemiz tamamen bitti. Özellikle şehir içerisinde esnaf kaldırım yapılırken çalışana ve müteahhide rahat vermiyor. Her şeyine müdahale ediyorlar. ‘Çabuk bitir, çabuk git, buraya araç gelecek. Böyle olmaz, şuraya şunu koyma. Buraya şunu koy.’ tavırlarından çok sıkıntı yaşıyoruz.”
Burcu AYDIN

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti