Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hoca Ahmet’te bina sıkıntısı sürüyor

Afyonkarahisar’ın en merkezi ve
Hoca Ahmet'te bina sıkıntısı sürüyor

Afyonkarahisar’ın en merkezi ve başarılı okullarından Hoca Ahmet Yesevi İlk ve Ortaokulundaki fiziki mekan sıkıntısı devam ederken, bu sıkıntının aşılması için çabalar da sürdürülüyor.
Hoca Ahmet Yesevi Okulu’nun hemen yanında yer alan eski Zübeyde Hanım Doğumevi binasının boşaltılıp, hastanenin yeni binasına taşınmasının ardından, hastane binasının okulun ek binası olarak değerlendirilmesi gündeme gelmiş, ancak bakanlıklar arasındaki devir gerçekleşemediği için konu askıda kalmıştı. Hastane binası ile ilgili girişimlerden sonuç alamayan Hoca Ahmet Yesevi Okul Aile Birliği üyeleri, kalabalık sınıf sorununu aşmak için diğer alternatiflere yönelmiş ve okulun bahçesinde yeni bir ek bina yapılması teklifinde bulunmuşlardı. Bu yöndeki çalışmalar devam ederken yeni bir binanın hem okul bahçesini daraltacağı, hem de ihtiyaca tam manasıyla cevap veremeyeceği fikrinde birleşilmiş, yeniden Zübeyde Hanım Doğumevi binasıyla ilgili girişimlere hız verilmişti.
Okul bahçesinde ek bina yapımı için girişimlerde bulunduklarını belirten HAY Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, “Okulumuzun fiziki mekan sıkıntısının aşılması konusunda siyasetçi ve bürokratlarımızdan destek bekliyoruz” dedi. Mevcut okul binasının öğrencilere yetmediğini, okulda sabahçı ve öğleci olmak üzere ikili öğretimin sürdürüldüğünü, kalabalık sınıflarda eğitim seviyesinin istenen düzeyde olmadığını hatırlatan Okul Aile Birliği Başkanı Ömer Altınay, “Bahçeye yapılmasını düşündüğümüz ek bina da tam anlamıyla sorunu çözmeye yetmeyecek. Hem bahçemiz daralacak, hem de sorun sürecek. Bu durumda en akılcı çözüm hemen yakınımızdaki hastane binasının okulun ek binası olarak kullanılması formülü kalıyor. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Eski hastane binasının bulunduğu 10 bin metrekarelik arazi üzerinde, 3 bin metrekarelik bir bölümün okulun ihtiyacını karşılamaya yeteceğini belirten Altınay, “Biz tüm öğrenci velilerimiz adına bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edindiğimiz duyumlara göre bu yönde olumlu adımlar atılabilir. Hastane binasının olduğu yerden okulumuza ayrılacak bir alan tüm sorunlarımızı çözecektir” dedi.
Yıllar önce hastane alanının hayırsever hemşehrilerimiz tarafından “eğitim” amacıyla bağışlanmasına rağmen, söz konusu alanda hastane yapıldığını, yine toplum yararına bir kulanım söz konusu olduğunu hatırlatan Altınay sözlerini şöyle sürdürdü:
“Okulumuz için istediğimiz yer sorunu çözülürse bu alan asıl amacı doğrultusunda kullanılmış olacak. Hem sağlık, hem eğitim için kullanılacak. 1,5 yıldır bu yöndeki çabalarımız sürüyor. Hastane yeni yerine gittikten sonra okul binası için buraya talip olduk. Çünkü okulumuzdaki sıkıntı büyük. Yaptığımız araştırmalar sonucunda yasal olarak böyle bir devirde hiçbir sıkıntı olmayacağını öğrendik. Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu ve Valimiz Hakan Yusuf Güner olmak üzere siyasilerimiz ve bürokratlarımızdan bu konuda destek bekliyoruz. Yetkililerimizin bizim bu sorunumuza sahip çıkacaklarından şüphemiz yok. Arazi sorunu çözüldüğünde inşaatın 1 yıl içinde tamamlanıp hizmete girmesi için biz de üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti