Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçeceğine Uyuşturucu Attıkları Kadına Cinsel Saldırıda Bulunup Ölümüne Sebep Olan Sapıklara İyi Hal İndirimi

Uyuşturucu hapla cinsel saldırıda bulundukları kadının ölümüne sebep olan sapık ikiliye, iyi hal indirimi ile toplamda 83 yıl yerine 51 yıl ceza verildi. İşte detaylar…

Uyuşturucu hapla cinsel saldırıda

Kocaeli’de 2020 yılının Ocak ayında korku filmlerini aratmayan bir olay yaşandı. 35 ve 42 yaşlarındaki iki kişi, 64 yaşındaki Hatice Çetinbaş’ın kahvesine uyuşturucu hap attıktan sonra cinsel saldırıda bulundu. Kartepe ilçesi, İstasyon Mahallesi, Sadık Efe Sokak’taki cinsel saldırının ardından ölen kadının kendisine gizlice verilen haptan zehirlendiği ortaya çıktı.

 

Resül Keskin ve Zafer Kara isimli sanıklar, yerel mahkemenin kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından tekrar yargılandı ve kendilerine iyi hal indirimi uygulandı.

Tartışma yaratan iyi hal indirimi ile Resül Keskin’e 62 yıl 11 ay yerine 33 yıl 4 ay, Zafer Kara’ya ise 20 yıl 10 ay yerine 17,5 yıl hapis cezası verilmiş oldu.

İçeceğine Uyuşturucu Attıkları Kadına Cinsel Saldırıda Bulunup Ölümüne Sebep Olan Sapıklara İyi Hal İndirimi

Bayıltıp Cinsel Saldırıda Bulunmak İstediler, Öldüğü Anlaşıldı…

Yalnız yaşayan Hatice Çetinbaş’ın cansız bedeni, evinin salonunda oğlu tarafından bulundu. Otopsisinde vücudunda darp izlerine rastlanan talihsiz maktulün evine bir gece önce girdiği tespit edilen Resül Keskin ve Zafer Kara yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

 

Cumhuriyet savcısı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Hatice Çetinbaş’ın evine giderek kahvesine uyuşturucu hap attıkları, ardından cinsel saldırıda bulundukları bilgileri yer aldı. Adli Tıp Kurumu otopsi belgesinde ölüm nedeni uyuşturucu hapa bağlı zehirlenme olarak geçti. Şüpheliler ‘yağma’, ‘cinsel saldırı’, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçlarından yargılandılar.

İçeceğine Uyuşturucu Attıkları Kadına Cinsel Saldırıda Bulunup Ölümüne Sebep Olan Sapıklara İyi Hal İndirimi

Cezaları Neydi, Ne Oldu?

Toplamda 83 yıl ceza alan sanıklardan Resül Keskin;

  • ‘Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için öldürme’ suçundan 25 yıl,
  • ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay,
  • ‘Yağma’ suçundan 9 yıl 2 ay,
  • ‘Uyuşturucu madde ticareti’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis ile 16 bin 660 TL adli para cezası,
  • ‘Gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 62 yıl 11 ay hapse çarptırıldı.

 

Zafer Kara’ya ise;

  • ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18 yıl 9 ay
  • ‘Gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.

 

Sanık avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay kararı bozdu. Yeniden yargılanan sanıklar bu kez iyi hal indirimi aldı. Resül Keskin’e 62 yıl 11 ay yerine 33 yıl 4 ay, Zafer Kara’ya ise 20 yıl 10 ay yerine 17,5 yıl hapis cezası verilmiş oldu. Her iki sanık da böylelikle sağlıkları el verirse 60’lı yaşlarında salıverilecekler.

 

Sanıklar savunmalarında rızası olmadan cinsel birliktelik yaşamadıklarını ifade ederken beraatlarını istediler. Ancak Kocaeli 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yapılan yargılamada Zafer Kara, cinsel saldırıda bulunmak ve ‘Gece vakti konut dokunulmazlığı ihlali’ suçları ile ceza aldı. Resül Keskin’in ise aldığı 33 yıl 4 aylık hapis cezasının 25 yılı, ‘Bir suçun işlenmesini kolaylaştırmak için öldürme’ suçundan verildi.

 

 

 

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti