Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçme suyuna Balmahmut takviyesi – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül
İçme suyuna Balmahmut takviyesi

Afyonkarahisar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısı önceki gün akşam gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın il dışında olması nedeniyle toplantıya Belediye Meclis Üyesi Mustafa Albay Başkanlık yaptı. Geçmiş toplantıya ait tutanak özeti okunarak oylandı. Tutanak özeti oybirliği ile kabul edildi.
ADET HATASI DÜZELTİLECEK
Belediye Meclisinin 1 Haziran 2017 gün ve 232 sayılı kararında Defterdarlık tarafından Afyonkarahisar Belediyesi’ne teslim edilen Belediye tarafından da Yarım Elma Derneğine verilen muhtelif giyim eşyaları ve demirbaşların adetlerinde sehven yapılan hatanın düzeltilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi.
VERİCİ İSTASYON
 YERLERİ İHALE EDİLECEK
Mülkiyeti, tasarrufu Afyonkarahisar Belediyesi’ne ait Gökçe Mahallesi Hıdırlık mevkiinde bulunan verici istasyonu yerlerinin yıllık ücret tarifesinin yeniden belirlenmesi teklifi görüşüldü. Verici istasyonu yerlerinin 2886 Sayılı İhale Kanununa göre ihale edilerek kiralanmasını uygun gören Plan Bütçe Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.
ATM YER KULLANIM
 ÜCRETİ BELİRLENDİ
Mülkiyet ve tasarrufu Belediye’ye ait ATM yerlerinin talep edilen resmi ya da özel bankalara kullandırılması amacıyla uygulanacak yıllık ücret tarifesini belirleyen Plan Bütçe Komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Karayolları kavşağı, Ördek Cami çevresi, Garnizon Komutanlığı karşısı, Şehit Erdinç Şatırer Parkı, Güvenevler Mahallesi, Emekliler Lokali önü olmak üzere birinci bölge için 12 milyon lira olarak belirlendi. İkinci bölgede bulunan; Esentepe Mahallesi, Migros AVM için ise kullanım bedeli olarak 12 bin 500 lira olarak tespit edildi. Üçüncü bölgede yer alan Mecidiye Mahalesi, Yüntaş Petrol civarı, Özel Park Hastanesi civarında ki ATM yerleri kullanım bedeli de 12 bin 500 lira olacak. Dördüncü bölgede yer alan; Fuar Alanı ve Köy Garajı kavşağı, Akarçay, Osmangazi Mahallesi Muhtarlığı binası civarında ATM yeri kullanım bedeli 12 bin lira. Beşinci bölgedeki kullanım bedeli 15 bin lira olurken kullanım alanı Kent Meydanı olarak belirlendi. Altıncı bölgenin kullanım bedeli 6 bin lira olurken kullanım alanı ise 2. Küçük Sanayi Sitesi olarak açıklandı.
MOTOKROS ŞAMPİYONASI
İÇİN 1 MİLYON EURO ÖDENECEK
Bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, ilimizde düzenlenmesi planlan 2018 yılı FIM Dünya Motokros Şampiyonası için Belediye ile Türkiye Motosiklet Federasyonu arasında işbirliği protokolü yapılması, bu konuda Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’a yetki verilmesi ve organizasyon giderlerinin karşılanması hakkındaki teklif oy birliğiyle kabul edildi. Meclis Üyelerine bilgi veren Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, 2018 yılı FIM Dünya Motokros Şampiyonası’nın yüz ülkede canlı olarak yayınlanacağını ve yaklaşık 1 milyar 400 milyon kişinin canlı olarak izleyeceğini söyledi. Belediye, organizasyon bedeli, canlı yayın ve diğer giderleri kapsayan protokol çerçevesinde 1 milyon euro ödeme yapacak. Öte yandan yarışlar boyunca yapılacak reklam anlaşmalarından da gelir elde edilecek.
BALMAHMUT’TA
12 ADET KUYU AÇILACAK
Sinanpaşa ilçesi, Balmahmut köyü 238-239 ve 246 numaralı parseller üzerine içme suyu deposu ve terfi istasyonu yapılmak üzere Belediye tarafından satın alınması teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Akdeğirmen barajındaki su seviyesinin düştüğünün önceden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban tarafından belirtildiğini hatırlattı. Albay, bu nedenle Balmahmut bölgesinde 12 tane kuyu açılacağından terfi istasyon yapım kararının alınmış olduğunu söyledi.
BORÇLANMA TEKLİFİ KABUL EDİLDİ
Afyonkarahisar Belediyesi’nin ortağı olduğu Yüntaş A.Ş.’ye daha önce verilen 8 milyon liralık teminat mektubuna ilaveten Halk Bankası’ndan 4 milyon lira, Vakıfbank’tan 3 milyon lira olmak üzere toplam 7 milyon lira daha borçlanılması teklifi kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, önceki yıllarda da benzer durumun yapıldığın ancak Yüntaş A.Ş.’nin borçlanmadığını klasik hale gelen bu kararın alındığını söyledi.
ESKİŞEHİR YOLUNA
HALI SAHA YAPILACAK
Çetinkaya mahallesinde, 990 ada, 1 parsel numaralı gayrimenkulün 20 yıla kadar süre ile üst kullanım hakkı ile kiraya verilmesi için Encümene yetki verilmesi teklifi oybirliği ile kabul edildi. Belediye Başkan Vekili Mustafa Albay, Eskişehir yolu üzerinde ki Şahitler Kayalığını geçtikten sonra sağ tarafta kalan alanın 20 yıl süreli yap-işlet-devret modelli halı saha için verileceğini söyledi. Şehir içi trafik ve ulaşımla ilgili talepler Trafik Komisyonuna rapor hazırlanması için gönderildi.
GEREKLİ İNCELEMELER YAPILACAK
Karaman (Dervişpaşa) mahallesinde 356 ada, 241 parsele ilave Aile Sağlığı Merkezi hizmet binası yapılabilmesi amacıyla emsal arttırılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Akçin mahallesinde imar plan tadilatını uygun gören komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi. Akçin (Veysel Karani) mahallesinde 1427 parsel malikinin kadastro parselinin imar parseli halini alması isteğini incelendikten sonra tekrar görüşülecek.
YOL KENARI OTOPARK
TARİFESİ BELİRLENDİ
Afyonkarahisar Belediyesi İşletme Müdürlüğü tarafından işletilecek Basın Caddesi, Saraçlar Çarşısı, Tuz Pazarı Caddesi, Ziraat Bankası 1. Geçit ve Arka Sokağı Yeni Saraçlar Caddesi, Keçeciler Millet Caddesi (Uzun Çarşı) caddelerinin yol kenarı otopark fiyat tarifesi belirlendi. Tarifeye göre, söz konusu caddelerdeki yol kenarı otopark ücretleri 0-10 dakika ücretsiz, 0-1 saat 2 TL, 1-2 saat 4 TL, 2-3 saat 5 TL, 3-4 saat 7,5 TL ve 4-10 saat 10 TL olarak açıklandı. Bayındırlık ve İmar Komisyonu ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifleri rapor hazırlanmak üzere komisyonlara gönderildi.
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE BURS VERİLECEK
Belediye sınırlarında ve mücavir alan sınırlarında ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere verilecek olan eğitim desteği miktar ve süresi belirlendi. Buna göre; Ortaokul ve lise öğrencilerine 80 ile 100 lira arasında geçen yıl itibariyle verilen burs bu yılda verilecek.
DEPREM KONUTLARINA MİNİBÜS TALEBİ
Deprem Konutları Kooperatif Başkanı Sefa Değirmen, izleyici olarak katıldığı toplantıda söz alarak, okulların yakında açılacağını, bu nedenle afet konutları bölgesine minibüs hatlarının girmesi talebinde bulundu. Değirmen, konunun özellikle Trafik Komisyonu gündemine alınmasını istedi. Eylül ayı toplantısına katılamadıkları için mazeret dilekçesi veren Özcan Şarlak, Ahmet Hastürk ve Haydar Kaya oybirliği ile izinli sayıldılar. Belediye Meclisi’nin Ekim ayı olağan toplantısı 2 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da başlayacak. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti