Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçmesuyu için 3 bin kilometre hat döşendi

Suyun medeniyet olduğunu ve
İçmesuyu için 3 bin kilometre hat döşendi

Suyun medeniyet olduğunu ve susuz şehrin kabul edilebilir bir şey olmadığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu “Bu sebeple kendimize susuz şehir bırakmamak adına bir hedef belirledik ve bu hedefimize bugün itibarıyla ulaştık. Son 13 yılda işletmeye aldığımız 98 adet içmesuyu tesisi ile takriben 41 milyon vatandaşımıza ilave içmesuyu sağladık” değerlendirmesinde bulundu.
Hazırladıkları İçmesuyu Eylem Planı ile 81 ilin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içmesuyu ihtiyacının planlandığını vurgulayan Eroğlu “Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir işi gerçekleştirmek adına önemli bir adım. Bizde şehirlerimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarını çözmek için planlar yapıyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, şehirlerimizin gelecekteki nüfus artışlarını da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz” dedi.
Bakanlığına bağlı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün sadece baraj yapmadığını tamamladığı içmesuyu isale hatları ile şehirlere memba kalitesinde içmesuyu getirdiğinin altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “DSİ tarafından 3.216 km’lik isale hattı döşendi ve medeniyetin en büyük göstergelerinden birisi olan su şehirlerimize ulaştı. Bu küçümsenecek bir çalışma değil. Geçmişte ülkede neler yaşandığını haftada bir suların aktığını, su kuyruklarının oluştuğunu unutmayalım. Ülkemize döşenen bu 3 bin 216 km’lik isale hattı Türkiye’nin doğusu ve batısı arasındaki mesafe düşünüldüğünde bu mesafeyi iki defadan fazla dolaşmak anlamına geliyor” açıklamasında bulundu. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti