Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçmimarlar mermercilerle mermerin başkentinde buluştu

Türkiye’nin önemli iç mimarlarıyla

Türkiye’nin önemli iç mimarlarıyla mermer sektörünün
temsilcileri mermerin başkenti Afyonkarahisar’da buluştu

 

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bünyesinde kurulan Mermer Akademisi’nde, TMMOB Afyonkarahisar Mimarlar Odası’ndan iç mimarları temsilen Zakire Alimoğlu, İscehisar Mermer İhtisas OSB’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonla Türkiye’nin önemli iç mimarlarıyla mermer sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Toplantının sponsoru; Alimoğlu, Ayyıldız, Demmer, Karamehmet, Mabellave Stone Concept gibi Afyonkarahisar’ın önemli mermer firmalarının yöneticileri, İç Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Kasım Soner’le yönetim kurulu üyeleri toplantıya katıldı.
AMAÇ BÖLGENİN VE
ÜLKENİN KALKINMASI
Afyonkarahisar Valiliği’nin öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın desteği ile 2018 yılında başlayan ve geçtiğimiz Mart ayında tamamlanan “Mermerde Yüksek Verim Yüksek Katma Değer Projesi” kapsamında İscehisar’da Mermer Akademisi kuruldu. Proje Yürütücüsü; İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Proje Ortakları; Afyonkarahisar İl Özel İdaresi, İscehisar Belediye Başkanlığı, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar İscehisar Mermerciler Derneği olurken proje iştirakçisi ise; Afyon Kocatepe Üniversitesi oldu. Mermer Akademisi bünyesinde düzenlenen eğitim, üretim ve tasarım faaliyetleri sonucunda bölge ve Türkiye’nin kalkınmasına katkıda bulunmak hedefleniyor. Bu hedefe ulaşmak için üretilen ve tasarlanan yüksek katma değerli ürünler dünyanın dört bir yanına ihraç edilerek, kurumun bir marka haline gelmesi çalışmaları devam ediyor.
PROJE AMAÇLARINDAN
BİRİDE KATMA DEĞERİN ARTTIRILMASI
Projenin amaçlarından biri olan mermer sektöründe katma değerin artırılması hedefine ulaşmada önemli bir ayağı oluşturan içmimarlarla yapılan toplantının açılış konuşmalarının ilkini İscehisar Mermer İhtisas OSB Müdürü ve Proje Koordinatörü Muhammed Bacaksız yaptı. Sırasıyla; Mermer Akademisi Akademik Danışmanı Prof. Dr. Belkıs Özkara, ABİGEM Direktörü Özgür Demir, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak, İçmimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Kasım Soner, Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, İscehisar Belediye Başkan Vekili Osman Çelebi ve İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar konuşma yaptı.
PROGRAMIN İLK GÜNÜ TAMAMLANDI
Toplantının ikinci oturumunda gerçekleştirilen workshopta, Alimoğlu Tasarım Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil Alimoğlu, Ayyıldız Mermer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolgahan Ayyıldız, Alimoğlu Marble Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Alimoğlu, Stone Concept Yönetim Kurulu Başkanı Günfer Uysal, Alimoğlu Mermer İzmir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burak Alimoğlu ve Mabella Mermer İhracat Müdürü Metin Düzer sunum yaptılar. Sunumların ardından toplantı soru cevap bölümüyle tamamlandı. İscehisar’daki mermer fabrikaları ve mermer ocaklarını ziyaret eden içmimarlara, mermerden üretilen hediyeler verildi. Afyonkarahisar’a 3 günlük bir program için gelen içmimarlar programlarının 2. gününde protokol ziyaretleri ve şehir turu yapacak. Son gün ise Frigya’yı gezecekler. >> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti