Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Ekim toplantıları bugün başladı

İGM Ekim ayı toplantılarının ilk birleşimi bugün yapıldı.

İGM Ekim ayı toplantılarının

İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı toplantıları bugün sabah saat 10.30’da Meclis Toplantı Salonu’nda Meclis Başkanı Burhanetin Çoban’ın başkanlığında başladı.

Açılış ve yoklamanın ardından sırasıyla Ekim ayı toplantı gündemi görüşüldü. Başmakçı İlçesine bağlı Akkeçili Köyünde yer alan 111 ada. 3 ve 4 parseller, 112 ada, 1 parsel, 113 ada, 1, 2, 3, 4. 5, 6, 7 ve 8 parsellerde tarım ve hayvancılık tesis alanı olan imar durumunun konut alanı olarak değiştirilmesi amacıyla hazırlanan Uygulama İmar Planı Değişikliği ve eklerinin onaylanması konusu oybirliğiyle ilgili komisyonlara rapor hazırlanması için gönderildi. Sandıklı İlçesine bağlı Akin Köyünde yer alan, tapusunda Karaçayır Mevkii, 313. 314 ve 316 parsel numaraları ile kayıtlı, mülkiyeti Pegas Turizm Otel İşletmeciliği A.Ş.’ye ait toplam 109.200.00 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan Uygulama İmar Planı ve eklerinin onaylanması talebi ilgili komisyonda görüşülecek. Sinanpaşa İlçesine bağlı İğdeli Köyünde yer alan, tapusunda Asar Mevkii, 109 ada 26. 27, 28, 30 ve 57 parsel numaralı, mülkiyeti Bifet Gıda Ltd’ye ait toplam 74.051,51 metrekarelik taşınmazlar üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı hazırlanan Uygulama İmar Planı ve eklerinin onaylanması konusu da önce ilgili komisyonda görüşülecek. İhsaniye İlçesine bağlı Karacaahmet Köyünde yer alan, tapusunda 3988 parsel numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait TEİAŞ lehine kullanım hakkı bulunan, 23.281,98 metrekareliklik taşınmaz üzerinde 154 kilowat İhsaniye TM alanı için Trafo Alanı amaçlı olarak hazırlanan Uygulama İmar Planı ve eklerinin onaylanması talebe ilgili komisyona havale edildi. Sandıklı İlçesine bağlı Kızık Köyünde yer alan, tapusunda Dağınık Sırtı Mevkii, 1597 parsel numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Gerilim Yenilenebilir Enerji ve Teknolojileri A.Ş.’ye ait, 66.900,00 metrekarelik taşınmaz üzerinde Güneş Enerji Santrali amaçlı olarak hazırlanan Uygulama İmar Planı ve eklerinin onaylanması talebi önce komisyonda görüşülecek. AFSÜ Zafer Sağlık Külliyesi yerleşkesinde yapılacak olan sera için İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesinde AFSÜ Tıbbi ve Itri Bitkiler Serası ödeme kaleminde bulunan 300.000.00 TL ödeneğin AFSÜ Strateji Daire Başkanlığı’nın Vakıfbank nezdindeki bütçe tertipli koduna aktarılması talebi komisyona gönderildi. İlde yürütülen, yapımı ve gerçekleştirilmesi önem arz eden projeler ile İl Özel İdaresinin zorunlu ihtiyaçlarına ait harcama kalemlerinde, 2023 Mali Yılı Gider Bütçesi ile ayrılan ödeneklerin yetersiz geldiğinden ödenek ihtiyacı bulunan gider kalemleri ile gelir kalemleri karşılık gösterilmek suretiyle, ek ödenek düzenlenmesi konusuda oybirliği ile ilgili komisyona gönderildi.

Toplantı sonunda gündem dışı söz alan Dinar İYİ Parti İGM Üyesi Murat Orhan, Dinar Sazovası bölgesinin tamamına sıcak asfalt yapılması sözünün alındığını, bazı yolların eksik kaldığını ifade ederek bilgi istedi. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Faik Karakoç, yol çalışmaları hakkında bilgi verdi. MHP Grup Başkanvekili Faruk Kökcür, Eylül ayı toplantısında yol çalışmasıyla ilgili sitemde bulunduğu Özel İdare birimlerine gerekenlerin yapılması nedeniyle teşekkür etti. Meclisin Ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi yarın sabah Meclis Toplantı Salonunda yapılacak.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti