Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKP Logosunu Kim Yaptı?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin logosu, partinin kurumsal iletişimi ve icraatlarıyla özdeşleşti. AK Parti’nin logosunun kim tarafından yapıldığını biliyor musunuz?

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin

3 Kasım 2002 seçimlerinden bu yana Türkiye’yi yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi, logosunun belirlenmesi ve çizilmesi süreciyle de konuşulmuştu. Bazı yazarlar, partinin kurucusu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir dergide ampul çizimini beğendiğini, bu nedenle logonun seçildiğini yazmıştı.

FARKLI GÖRÜŞLER ORTAYA ÇIKMIŞTI

AK Parti’nin rakibi olan siyasi partilerin yetkilileri ise ampul logosunun kendilerine de teklif edildiğini, ancak kabul etmediklerini açıklamıştı. AK Partili bazı isimler, partinin logosu ile ilgili çalışmalar yapılırken ayçiçeği ile ampul arasında kaldıklarını; insanların gündelik hayatında gördükleri eşyaların daha kolay akılda kalacağını düşünerek partinin logosunu ampul olarak belirlediklerini açıklamıştı.

AK PARTİ’NİN MÜCADELESİNİN SİMGESİ

Yine AK Parti’nin iktidara geldiği yıllarda çokça konuşulan yolsuzluk ve yoksulluk da Türkiye’nin içinde bulunduğu karanlık olarak nitelenmiş, AK Parti’nin logosundaki ampulün de bu karanlığa karşı mücadele anlamına geldiği aktarılmıştı.

FETÖCÜLER ŞEHİT ETTİ

AK Parti’nin logosunu Erol Olçok ve ekibinin çizdiği biliniyor. Erol Olçok, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminde FETÖ’cüler tarafından şehit edilmişti.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti