Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM Nisan ayı toplantıları tamamlandı

EVCİLER HALK EĞİTİM MERKEZİ
İGM Nisan ayı toplantıları tamamlandı

EVCİLER HALK EĞİTİM MERKEZİ İSTİYOR
Toplantı meclis gündeminin 28. maddesi gereğince ihtisas komisyonlarından gelen raporların karara bağlanması ve ile devam etti. Evciler ilçesinde ki Halk Eğitim Merkezinin 1977 yılında ilçe ortaokulu olarak kullanılan bina da hizmet vermeye çalıştığı, 1995 yılında Dinar depreminde de hasar gören binanın ihtiyaca cevap vermemesi ve kurslar için yeterli olmaması nedeniyle yeni bina yapım talebinin 2017 yılı yatırım programında değerlendirilmesini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
DAZKIRI’DA ÇÖP ARACI İHTİYAÇ
Dazkırı ilçesinde KHGB çöp aracının sürekli arıza yapması nedeniyle köylerde ki çöplerin toplanamadığı, çevre kirliği oluştuğu, hastalık yayılma kaygısı gerekçeleriyle kullanılabilir ya da yeni çöp aracı talebinin yeni çöp aracı alındığında değerlendirilmesine karar verildi. Sultandağı ilçesine bağlı Kırca köy muhtarlığınca hal dükkan yapımı için talep edilen arazi tahsisini uygun gören komisyon raporları oybirliği ile kabul edildi.
ÇALÇA’DA OKULA
ŞEHİT İSMİ VERİLECEK
Hocalar ilçesine bağlı Çalca köyü ilkokuluna, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Hakan Kacar isminin verilmesi isteniyor. Okul ismine şehit J. Çavuş Mustafa Hakan Kacar isminin verilmesini uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi. Şuhut ilçesine bağlı Ortapınar ve Senir köyleri arasında bulunan, “Bininler” diye olarak tabir edilen geçmiş yıllarda da “Kaya Şehir” olarak bilinen yerin tarihi kültür turizm alanına alınıp gerekli çalışmaların yapılması isteniyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce gerekli işlemlerin yapılmasını uygun gören komisyon raporu oybirliği ile kabul edildi.
FESHANE TANITIM
GÜNLERİ DESTEKLENECEK
Afyonkarahisar’ın tarihi, kültürel zenginliklerinin fuar ve etkinliklerle tanıtılması kapsamında İstanbul’da Afyonkarahisar Feshane Tanıtım Günlerine katılım kararı doğrultusunda işbirliği yapılacağı açıklandı. ATSO bünyesinde iş ve işlemlerin yürütüleceği, 250 bin TL proje bedeli olarak tanıtıma ilişkin İl Özel İdaresi payına düşen 75 bin TL’nin ödenmesini uygun gören ilgili komisyonların aynı yöndeki raporları kabul edildi. Meclisin Mayıs ayı toplantılarının birinci birleşimi 2 Mayıs Pazartesi sabah saat 10.30’da başlayacak.
>> Burcu AYDIN’ın haberi

 

Çağa, MHP grubuna yeniden Başkan

 

İGM Çay MHP üyesi İsa Çağa, daha önce de yaptığı Grup Başkanlığı görevine tekrar getirildi.
MHP’nin yeni Grup Başkanı İsa Çağa, görevi devir aldığı MHP Merkez Üyesi Mehmet Karagöz’e iki yıl boyunca verdiği hizmetler nedeniyle teşekkür etti.

 

İtalya’ya 43 İGM üyesi gitti

 

İGM Başkanı Salih Sel, 23-30 Mart tarihlerinde düzenlenen İtalya gezisine meclisten 43 üyenin katıldığını açıkladı.  Sel, bu geziye katılmadığını söyledi

 

Yaklaşık üç ay önce Kültür Turizm Sosyal İşler komisyonu tarafından verilen önerge üzerine İtalya gezisinin gündeme geldiğini belirten Sel şöyle konuştu: “Komisyon öngersi üzerine İtalya gezisi gündeme geldi. 23-30 Mart tarihleri arasında da İtalya’ya meclisimizden 43 arkadaşımız gittiler. Bilindiği üzere ben bu geziye katılmadım. Bu yurt dışı gezi ile İtalya’ya ait tarihi, kültürel mekanların görülmesi ve incelemelerde bulunulması amaçlandı.” >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti