Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGM sosyal mesafeye azami dikkatle toplandı

Normalleşme sürecinde Haziran ayı

Normalleşme sürecinde Haziran ayı olağan toplantısını yapan İGM üyeleri sosyal mesafe, maske, hijyen şartlarına azami dikkat göstererek ilk birleşimi tamamladı

 

Korona virüs salgını akabinde başlayan normalleşme sürecinde İl Genel Meclisi (İGM) üyeleri başta sosyal mesafe olmak üzere hijyen kurallarına da azami dikkat göstererek Haziran ayı birinci toplantısında bir araya geldi. Toplantıda üyeler birer koltuk boş bırakılarak oturdu. Herkes yüz maskesi takarken tercih edenlerde eldiven kullanımı da dikkat çekti. Meclis Salonu ile İl Özel İdaresi kompleksi giriş ve çıkışlarında kişilerin el dezenfektanı kullanması sağlanıp girişlerde ateş ölçümü yapılıyor.
“KURULUN ÖN GÖRDÜĞÜ
TÜM TEDBİRLER ALINDI”
Toplantı başlangıcında konuşan İGM Başkanı Burhanettin Çoban, İçişleri Bakanlığı kararıyla Belediye Meclisleri ve İl Genel Meclislerinin virüs salgını nedeniyle Nisan-Mayıs-Haziran ayı toplantılarının durdurulduğunu kaydetti. Çoban, “Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı dünyada ve ülkemizdeki normalleşme süreci doğrultusunda bu toplantıları bir takım kriterler ve tedbirler ölçüsünde serbest bıraktı. İl Hıfzı Sıhha Kurulu da 5 Haziran Cuma günü itibariyle bu toplantıların hangi şartlar itibariyle yapılabileceğine dair kararını aldı. Bizde bu karar üzerine o kararda geçen tedbirleri bizzat uygulayarak toplantılarımızı başlattık. İnşallah 2 aylık bir aradan sonra yaptığımız toplantılarımızın başta ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. İl Hıfzı Sıhha Kurulunun ön gördüğü tüm tedbirler İl Özel İdaremiz ve Encümen Müdürlüğümüzce yerine getirildi. Bu tedbirler hem Meclis Toplantı Salonumuzu hem de tüm İl Özel İdaresi kompleksini kapsamaktadır. Bu nedenle ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.
KONU VE TAPLEPLER KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLECEK
Sosyal mesafe nedeniyle elektronik oylama yapılmayan toplantı yoklama akabinde başladı. Haziran ayı toplantılarının ilk birleşiminde gündemde yer alan 8 madde oybirliği ile rapor hazırlanıp tekrar meclis gündemine gelmesi için ilgili ihtisas komisyonlarına gönderildi. Buna göre; 5302 Sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 10/L ile İl Özel İdareleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddeleri gereğince 13 adet kadro değişikliğinin yapılması konusu ilgili komisyonlara gönderildi. Kocatepe’ye giden yolda Kurtuluş Savaşı Karargâh Evinin bulunduğu ayrıca 25 Ağustos Zafer Haftası dolayısıyla “Kocatepe Zafer Yürüyüşünün” Şuhut ilçesinden başlaması nedeniyle misafirlerin konakladığı Şuhut ilçesi ve Kurtuluş savaşını anlatan Şuhut Zafer Yolu tanıtım merkezli müze yapılması için ödenek aktarılması konusu ilk olarak ihtisas komisyonlarında değerlendirilecek. Çobanlar ilçesi Zafer Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti İl Özel İdaresine ait tapunun 308 ada 1 parselde kayıtlı 2.386,36 metrekare alanlı arsa vasfındaki arsanın üzerine yapılan 300 seyirci ka-pasiteli kapalı spor salonunun, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne devri konusu ilgili komisyonlara rapor hazırlanmak üzere gönderildi.
YAYLABAĞI JANDARMA KARAKOL
YAPIMINA TAHSİS DEĞİŞİKLİĞİ
2020 Yılı yatırım programında Sinanpaşa İlçesine Kapalı Spor Salonu yapımının birden fazla yılı kapsayan işler olarak meclisçe uygun görülmesi halinde 2020-2021-2022 yıllarına sari programlamasının yapılması ve ihtiyaç 2021-2022 yılları bütçelerine tahsis edilecek ödeneklerin miktarlarının yıl, yıl belirlenerek ilgili yıl bütçelerine gerekli ödeneklerin tahsisi önce komisyonlarda görüşülecek. 2020 mali yılına devreden Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü kurumsal kodu altındaki Jandarma Nezarethane Yapımı harcama kalemindeki 100.000,00 TL ödeneğin İhsaniye Yaylabağı Jandarma Karakol Komutanlığı Yapım İşinde kullanılmak üzere tahsis değişikliği yapılarak İhsaniye Birliklere Yapılacak Yardımlar transfer kalemine aktarılması konusu oybirliğiyle ilgili komisyonlara gönderildi.
DOZER OPERATÖRLÜĞÜNE
2 İŞÇİ PERSONEL ALIMI GÜNDEMDE
İl Özel İdaresinin makine parkına yeni araç alımı yapıldığından, şantiyelerde modeli eski olan Bekoloder ve greyderin, ilgili kuramların talebi üzerine, sigorta, çalıştırma sorumluluğu, bakım ve onarım giderleri kuramlara ait olmak şartıyla devri hakkında ilgili komisyonlar rapor hazırlayacak. İl Özel İdaresinin yeni iş makinelerinin alınması sebebiyle şirkette 2 Adet Dozer Operatörü olarak çalıştırılacak işçi personelin alımı konusu komisyonlara gönderildi. Meclisin Haziran ayı toplantılarının 2. birleşimi 9 Haziran Salı günü sabah Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilecek.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti