Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İİBF Mezunlarının Bankacılık Sektöründe Kariyer Yolları” Anlatıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (GİKAM) koordinasyonunda Girişimcilik ve Kariyer Topluluğu ile Maliye Kulübü iş birliğinde “İİBF Mezunlarının Bankacılık Sektöründe Kariyer Yolları” konulu konferans gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Sabri Bektöre Konferans Salonunda Türk Eximbank Eskişehir Şube Müdürü Önder Ergen’in konuşmacı olarak yer aldığı konferansa; GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar akademik personel ve öğrenciler katıldı.

“BU BİR EĞİTİM DEĞİL, FARKINDALIK”

Konferansın açış konuşmasını yapan GİKAM Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Koray Gürpınar, Girişimcilik ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü olarak belirledikleri misyon doğrultusunda çalıştıklarını söyledi. Gürpınar, “Bu misyonumuz öğrencilerimizle iş insanlarını ve işinde uzman insanları bir araya getirmek. Öğrencilerimizin kariyer yollarında farkındalık yaratmak. Bu bir eğitim değil, farkındalıktır. Bu farkındalık için bu tarz eğitimlerin derslerden daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü gelen misafirlerin bizimle paylaşacağı tecrübeler bizi, bir adım daha öteye götürecektir. Buna inanlardan birisiyim ve bu misyon doğrultusunda da Merkez Müdürlüğü olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

“İİBF MEZUNLARI HER İŞİ YAPAR AMA MESLEKSİZDİR”

Açış konuşmasının ardından Türk Eximbank Eskişehir Şube Müdürü Önder Ergen’in “İİBF Mezunlarının Bankacılık Sektöründe Kariyer Yolları” temalı konferansına geçildi. Ergen, İİBF mezunlarının kamu ve özel sektörde istihdam edildiğini ifade etti. Ergen, “İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunları her işi yapar ama mesleksizdir. Bir dişçi, bir doktor ya da bir avukat değilsinizdir ama her yerde bir iktisadi ve idari bilimler mezununu görürsünüz. İktisadi ve idari bilimler fakülte mezunları, bir sürü alana evrilebilen bir evrim sürecinin başıdır. Dolayısıyla her işi yapabiliriz ama mesleksiziz.” diye konuştu.

“EN ZOR SINAVLAR İŞ SINAVLARIDIR”

Mezun olduktan sonra kamu sektöründeki işler ve özel sektördeki işlerin önem arz ettiğini söyleyen Ergen, “Kamu sektöründeki işlere girebilmek için kamu personeli seçme sınavına girmek gerekir. Daha sonra kurumların kendilerinin yaptığı kariyer uzmanlıkları sınavları var. Kamu sektörünü kendi içinde 2’ye ayırabilirsiniz; birincisi; merkezi atama ile yapılan memuriyetler diğeri ise kurumların kendi sınavları ile aldıkları kariyer uzmanlıklarıdır. En zor sınavlar iş sınavlarıdır. Hayat yolunuzun sonundaki sınav orasıdır” diye konuştu. Ergen, konuşmasının devamında özel sektördeki istihdam alanlarını, bankacılık tecrübelerini, öğrencilerin meslek ve kariyer planlamalarına yardımcı olacak tecrübe, bilgi ve birikimlerini aktardı.

Konferans soru cevabın ardından sona erdi.

“İİBF Mezunlarının Bankacılık Sektöründe Kariyer Yolları” Anlatıldı

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti