Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İletişim sektörünün kalbi Afyonkarahisar’da atıyor

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde Türkiye
İletişim sektörünün kalbi Afyonkarahisar’da atıyor

Afyonkarahisar’ın ev sahipliğinde Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) tarafından düzenlenen TÜHİD Anadolu Buluşmalarının 6’ncısı İletişim Dünyası Afyon’da program dün NG Afyon Güral Otel’de gerçekleştirildi.
ÜLKE ÇAPINDA KATMA DEĞER HEDEF
Programının açılış konuşmasını TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş yaptı. Yakın zamanda Türkiye’nin en iyi halkla ilişkiler çalışanlarını ödüllendireceklerini belirten Karakaş, derneğin vereceği ödüllerin, Anadolu Buluşmaları Toplantılarının önem taşıdığını söyledi. Mesleğin doğru algılanması için çabaladıklarını kaydeden Gonca Karakaş, “Bölgesel gelişim, şehirlerin markalaşma süreçlerine katkı için buradayız. Anadolu Buluşmalarında biz sadece iletişimi ele almıyoruz. Ben Afyon’a gelirken çok fazla olarak buranın gastronomisi ve değerleriyle ilgili şeyler duydum. Bana sürekli ‘şurayı görmeden gelme’ ‘şunu yemeden gelme’ ‘kaymak getirmeden geri dönme’ gibi telkinlerde bulundu. Sabah bizi Borusan çiftlikte ağırladı. Orada yapılan sanatsal çalışmaları ve bölgeye verilen katma değerli çalışmaları görüp mutlu oldum ve umutlandım. Bu bölgesel zenginlikleri iletişimi doğru zamanlarda kullanarak sadece ülke çapında değil dünya çapında da değer bulmasını ve hepimize ülkemize öncelikle katma değer sağlamasını diliyorum” dedi.
MANDA KAYMAĞI ÖNEMLİ ÜRÜN
Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar denildiğinde akla ilk gelenin manda kaymağı olduğunu söyledi. Borusan Ahmet Kocabıyık’ın son derece önemli bir yatırımı sürdürdüğünü belirten Serteser, “Mandacılık konusunda birçok peynir türünün, manda kaymağının ilk coğrafi işaretimizin 30-38 markasıyla manda kaymağına verdik. Bilindiği üzere Afyonkarahisar’ın en önemli ürünlerinden bir tanesi manda kaymağıdır. Dolayısıyla bu konuda yaptığı yatırımdan, memleketine duyduğu saygı ve sevgisinden dolayı Ahmet Kocabıyık’a çok teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar’ın tanıtımına önemli bir katkı sağladığını düşünüyorum. O sadece bu konuda yatırım yapmıyor. Tüm misafirlerimiz gördü. Oraya bir sanat vadisi yapıyor. Dünyada sadece Brezilya’da mevcuttur. 2012 yılında ilk bölümü açılıp sonra da devam edecek. Bu vesile ile kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.


TERMAL OTELCİLİK ÖNDE
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, İletişim Dünyası Afyon’da” programının Afyonkarahisar için önemli bir etkinlik olduğunu söyleyen Serteser, “Türkiye’nin önde gelen iletişim uzmanları çevremizin iletişimine tanıklık yapıyor. Son 10 yıldır büyümekte olan Afyonkarahisar Türkiye de en çok termal yatak kapasitesine sahip bir ildir. İlimiz en çok beş yıldızlı oteli olan iller arasındadır. Büyük buluşmanın ev sahipliğini yapan NG Afyon Otele teşekkürlerimi bir kez daha sunmak istiyorum. İşadamı Nafi Güral’ın öngörüsüyle bu otelin Afyon’da açılmış olması bizim için gurur vericidir. Termal otelciliği başlatan rahmetli Yılmaz Oruç, İsmet Oruç saygı ile anıyorum. Bu konuda onları takip edip yatırım yapan hemşerilerimiz; Salim Pancar’ı, Ali Korkmaz’ı, Yücel Albay ve kardeşlerini, Mehmet Çakmak, Celal Budan var. Gazlıgöl ve Sandıklı’da da çok güzel otellerimiz var. Afyonkarahisar termal başkent adını hakkıyla kazandıysa işadamlarının sayesinde oldu” şeklinde konuştu.
AFYON CUMHURİYET’İN DE ÖNEMLİ ŞEHRİ
Afyonkarahisar Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Anadolu Buluşmaları’nın altıncısının Afyonkarahisar’da düzenlenmesinden son derece memnun olduğunu kaydetti. Afyon’un tarihi bir şehir olduğunu söyleyen Örten şunları söyledi: “Şehrimizin tarihini incelediğimiz zaman 5 bin yıl öncesine kadar gidebiliyoruz. Bu topraklarda Hitit’lerden, Frig’lerden, Romalı’lardan, Bizans’tan Selçuklu’dan ve Osmanlı döneminden kalma izler var. Afyonkarahisar Cumhuriyet’imizin kurulmasına ve topraklarımızın kurtarılmasına ev sahipliği yapmış bir ildir. Biliyorsunuz Mustafa Kemal Atatürk silah arkadaşlarıyla ve kahraman Türk ordusuyla birlikte Büyük Taarruz’u şuan merkeze 20 km uzaklıkta olan Kocatepe’den başlatmıştır ve Büyük Taarruz’un en önemli aşamaları Afyonkarahisar topraklarında gerçekleşmiştir. O zamanlar 30 Ağustosta, o dönem Afyon’a bağlı olan Dumlupınar’da Yunan kuvvetlerine en büyük darbe vurulmuş ve düşman İzmir istikametine doğru kaçmaya başlamıştır. Dolayısıyla Afyonkarahisar Cumhuriyet’imizin de önemli bir şehridir.”
AFYON SPORDA DA ÖN PLANDA
Afyonkarahisar’ın son yıllarda yapılan yatırımlarla Ege’nin parlayan yıldızı olduğunu vurgulayan Örten şöyle konuştu: “Afyonkarahisar’a gittiğimizde ne ile karşılaşacağız diye soranlara ilk söyleyeceğimiz şudur: bu şehir sakin ve huzurlu bir şehir. Dinlenmek ve sükûnet isteyenler için en yakın seçenek Afyon. Aynı zamanda bu şehir termal turizmde kalite ve tecrübe demektir. Beş yıldızlı termal oteller ve devre mülklerin toplam yatak kapasitesi yirmi bine yaklaşmış durumda. Bu tesisler şehirdeki üç önemli termal bölgede hizmet veriyor. Afyonkarahisar son yıllarda spor alanında yapılan yatırımlarıyla da artık spor turizminde de ön plana çıkmayı başardı. Türkiye’nin en büyük Spor Kompleksini yaptık ve hizmete açtık. Bu dev tesisler sayesinde Afyonkarahisar’da termali, spor turizmiyle entegre ettik. Yaz ayları itibariyle iklim olarak Türkiye’nin en ideal üç şehri var. Birisi Bolu, birisi Erzurum, birisi de Afyonkarahisar. İlimiz gerek otellerin kalitesi, gerek fiziki imkânları, yemek kalitesi ve tesislerimizin kalitesi ile hepsinin önüne geçmeyi başardı. Bu bağlamda iklim şartlarını da göz önüne alırsak geçen sene 77 takım yaz kamplarını Afyonkarahisar’da yaptı”
AFYON DÜNYA ŞAMPİYONASINA EV SAHİBİ
Afyonkarahisar’ın Dünya Motorkros Şampiyonasına ev sahipliği yapacağını hatırlatan Örten sözlerine şöyle devam etti: “Son yıllarda motor sporları ve ekstrem sporlarla ilimizi, ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtıyoruz. Bu yıl, 1 – 2 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceğimiz Dünya Motokros Şampiyonası ile yurtdışından ilimize gelecek olan 10 binin üzerindeki izleyici ve dünya çapında 6 kıta 180 ülkede yapılacak TV yayınları, bir buçuk milyona varacak izleyicisi ve sosyal medya görünürlüğümüzdeki artış, spor turizminin ilimiz açısından önemini tek başına anlatmaktadır. Sonuç olarak diyoruz ki “Spor, turizmin geleceğidir.” ve Afyonkarahisar önümüzdeki yıllarda da Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya da devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Halkla İlişkiler Derneği tarafından düzenlenen İletişim Dünyası’nın Anadolu Buluşmalarına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz.”
EN BÜYÜK EKSİK TANITIM
Açılış bölümünün son konuşmasını Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz yaptı. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, şehrin iklimlerin kesiştiği ve yolların buluştuğu bir bölgede olduğunu kaydetti. Burası tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapılmıştır. Bunların etkisiyle hem tarih ve kültür açısından hem de doğal güzelliklerimiz ve diğer özelliklerimizle önemli değerlere sahip bir şehiriz. Ancak Afyonkarahisar’daki bu değerlerimiz, yeterince tanınmış durumda değil. En büyük eksikliğimizin tanınma olduğunu tespit ederek, Afyonkarahisar’ı tanıtma konusunda çalışmalara hız verdik ve çalışmalarımızda her geçen gün bir adım daha ilerliyoruz. Afyonkarahisar’ı tanımlarken bir sloganımız var. Diyoruz ki: ‘Termalin, mermerin, tarihin ve lezzetin başkentiyiz’ şeklinde tanımlıyoruz. Tarihimiz, Friglerden bu tarafa birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından dolayı önemli. Tarihimiz açısından daha da önemlisi de Kurtuluş Savaşı’mızın kazanılmasında büyük bir rol üstlenen Kocatepe’nin burada olması ve Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara sahip olmamızdır” dedi.
“ŞEHRİN DEĞERİNİ BİLMİYORUZ”
Turizm açısından da şehrin çok yönlü bir öneme sahip olduğuna dikkat çeken Vali Tutulmaz; “İlimiz turizm alanında sayısız özelliklere sahiptir. Bunun içerisinde termal turizm bizim lokomotif alanımızdır. Termal ile beraber gerek kongreler ve fuarlar gerekse spor turizminin ve en önemlisi de sağlık turizminin çok çeşitli alanlarını Afyonkarahisar’ımızda görüyoruz. Otellerimiz de termal turizmin yanında getirdiği birçok fonksiyona katkı sağlıyor. Termal olmasaydı bu oteller olmayacaktı. Bu oteller olmasaydı da bu tür etkinlikleri yapamayacaktık. Yolların kesiştiği bir konumda olmamız nedeniyle ilimizi binlerce insan görüyor. Ancak bende bu insanlardan biri olarak, yıllarca buradan geçmiş biri olarak Afyonkarahisar’ı tanımadığımızı ve Afyonkarahisar’ın değerini bilmediğimizi fark ettim. Bu doğrultuda herkesi bir şekilde bizim bu değerlerimizle tanışmaya davet ediyoruz. Bu tür etkinliklerle, sizlerin ve bizlerin gayretleriyle Afyonkarahisar’ın tanıtımını sağlayacağımızı düşünüyorum. Ben ilimize geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. NG Otel Sahibi, Yönetim Kurulu Başkanı ve yöneticilerine huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Belediye Başkanımıza Sanayi Ticaret Odası Başkanımıza, teşekkür ediyorum. Bu tür başarılar tek bir kişi, tek bir kurum ile yapılabilecek bir şey değildir. Herkesin el ele vererek buna destek olması gerekir ve bunun da şu anda çok güzel örneklerini ilimizde görüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, bu etkinliğin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
PROGRAM PANELLERLE SÜRDÜ
Anadolu Buluşmaları etkinliğinde “Afyonkarahisar’da Alternatif Turizm”, “İş Dünyası ve İletişim”, “Gastronomi ve Afyonkarahisar” ve “Yeni Nesil İletişim” konuları farklı oturumlarla ele alındı. Toplantı, birçok önemli sektörden ünlü kişilerin, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşmasıyla sona erdi. Programa; Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz,  ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, TÜHİD Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Karakaş ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere, iş dünyası, gazeteciler, sivil toplum temsilcileri, akademik çevreler ve öğrenciler katıldı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti