Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İlk yardım sertifikaları teslim edildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İlk yardım sertifikaları teslim edildi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdiği ve Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezi Mesleki Teknik liselerde görev yapan 68 öğretmene ilk yardım eğitimini verdi. Verilen eğitim sonrasında da 68 kursiyer aldığı eğitimi başarılı bir şekilde tamamladı. Düzenlenen törenle kursiyerlere ilk sertifikaları teslim edildi.
“TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN MERKEZLERİNDEN BİRİYİZ”
Konu hakkında açıklama yapan Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezi Mesul Müdürü Esin Kayahan, “Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezimiz fiziki anlamda Türkiye’nin gerçekten önde gelen eğitim merkezlerinden biri konumunda şuan. Maketlerimiz temel yaşam desteğine yönelik maketler. Yani özel olarak alınmış maketler. Bunun için kalp-akciğer canlandırılması yapabilmek için özel olarak hazırlanmış maketler. Hem yetişkin, hem çocuk, hem de bebek maketlerimiz mevcut. Bizde kursiyerlerimize eğitim verirken yetişkin, çocuk ve bebekte, kalp-akciğer canlandırması nasıl olur maketlerimiz üzerinde gösteriyoruz. Fiziki anlamda her türlü olağana sahip bir eğitim merkeziyiz” dedi.
“DIŞARIYI DA AÇIĞIZ”
Verilen eğitimlerin sadece kurumlar arası olmadığına dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, dışarıdan gelecek talepleri de değerlendireceklerine dikkat çekti. İlk Yardımcının okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüğü kurumlarında zorunlu olduğunun altını çizen Yalçın, “Şehit Ömer Halisdemir İlk Yardım Merkezimiz, Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde oluşturmuş olduğumuz bir ilk yardım eğitim merkezimizdir.  Şunu ifade edeyim, şuanda 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği konunu var. Bu kanun çıktıktan sonra tüm kurumlarda ilk yardım personeli bulunması zorunluluğu getirildi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul ve kurumlarda. Bizim her bir okulumuz için bir ilk yardımcıya ihtiyacımız oldu. Bu ilk yardım eğitimini ya kendimiz sağlamamız gerekiyordu, ya da dışarıdan özel sektörden ücret mukabilinde almamız gerekiyordu. Ancak Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız arasındaki yapılan bir protokol kapsamında illerde ilk yardım eğitim merkezi kurumu aşamasına gelindi. Sağlık Müdürlüğümüzün de katkılarıyla burada ilimizde eski ismi ile Sağlık Meslek Lisesi olan, yeni ismiyle Atatürk Sağlık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde bu eğitim merkezini oluşturduk. Biraz önce Esin hocamızın da ifade ettiği gibi gerçekten hem maket olayı noktasında hem de donanım noktasında bu eğitimi en iyi bir şekilde bu eğitimi en iyi biçimde verecek donanıma dahil Türkiye’de sayılı merkezlerden bir tanesi. Her yaş grubuna göre eğitim verilebilecek maketlerimiz var. Şuana kadar biz bu eğitime yeni başladık. 68 tane öğretmenimizi bu eğitimden geçirdik. Sertifikalarını da vereceğiz. Hedefimiz öncelikle iş sağlığı güvenliği noktasında mesleki teknik eğitim okullarımızda bu konu öncelikli geldiği için, konu okullarımızdaki personeli eğiteceğiz. Burada ilk yardımcı personel görevlendirmesini yapacağız. Sonrasında da tüm okullarımız kapsayan şekilde her bir okulumuzda ilk yardım personeli istihdam edecek bir şekilde eğitimlerimizi tamamlayacağız. Bunun yanında dışarıya da hizmet verebilecek durumdayız. Dışarıdan talep olursa ilk yardım eğitimi verme konusunda dışarıya da açığız. Hem Sağlık İl Müdürlüğümüze, hem Mesul Müdürümüz Esin Kayahan’a hem eğitim veren öğretmenlerimize, hem okul yönetimimize çok büyük katkıları oldu, emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederim. İlimize ve ülkemize katkısı büyük oldu” ifadesine yer verdi.
Tören sonunda sertifika almaya hak kazanan 68 kursiyere İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ,112Acil Çağrı Merkezi Müdürü Dr. Gülsün Ateş Doğan tarafından belgeleri teslim edildi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti