Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘İlköğretim’de son karne – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
‘İlköğretim’de son karne

2011-2012 ilköğretim okulları eğitim öğretim yılı kapanış programına Kocatepe İlköğretim Okulu ev sahipliği yaptı.

Yaz tatiline girecek olan öğrenciler karne dağıtımı öncesi kapanış programında eğlendiler. Bu yıl ilköğretim 4. sınıf öğrencileri erken mezuniyet heyecanını yaşadılar. Yeni sistemle birlikte artık 8 yıllık eğitim yerine 4+4+4 eğitim sistemi uygulaması 2012-2013 eğitim öğretim yılında uygulanmaya başlayacak
2011- 2012 eğitim- öğretim yılı kapanış programı dün öğleden sonra Kocatepe İlköğretim Okulu’nda yapılan törenle tamamlandı. Folklor gösterilerinin ardından programın açılış konuşmasını Kocatepe İlköğretim Okul Müdürü Kadir Postalcıoğlu yaptı.
ÖĞRENCİLER SPORDA BAŞARILI
19 Eylül 2011 tarihinde başlayan 2011 – 2012 eğitim ve öğretim yılının kapanış programına ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Okul Müdürü Kadir Postalcıoğlu, Kocatepe İlköğretim Okulu hakkında bilgi verdi. Okulun 1961 yılında 3 derslikle eğitim ve öğretime başladığını ifade eden Postalcıoğlu; “Daha sonra okulumuzda kapasitesi yetmediğinden derslik sayıları artırılmış ve ikinci kat ilavesi yapılarak 10 derslikli hale getirilmiştir. İlköğretimin 8 yıla çıkmasıyla 1999 yılında ek bina yapılarak toplam derslik sayısı 22’ye çıkartılmış olup, halen 4 ana sınıfı, 17 birinci kademe ve 13 ikinci kademe olmak üzere toplam 34 şubede 1201 öğrenci ile eğitim ve öğretim sürdürülmektedir. Okulumuzda Türk Milli Eğitimi temel amaçları doğrultusunda eğitim ve öğretim sürdürülmekte olup, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırlamış oldukları tüm projeler titizlikle uygulanmaktadır.” dedi. Postalcıoğlu, okullarında sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere önem verildiğini, öğrencilerin katıldıkları çeşitli branşlarda il birincilikleri alarak ili gruplarda temsil ettiklerini vurguladı.
ÖĞRENCİLERE KİTAP
OKUYUN TAVSİYESİ
Kapanış programının son konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yaptı. 2011- 2012 eğitim öğretim yılının çok ciddi bir sorun yaşanmaksızın atlatıldığını ifade eden Yalçın şöyle konuştu: “Çocuklarımız ve velilerimiz uzun ve yorucu bir yıl geçirdi. Tatili hak ettiklerine inanıyorum. Her türlü başarı bir emeğe bağlıdır. Dolayısıyla öğrencilerimizin gayreti, öğretmenlerimizin ve velilerimizin emekleriyle bir yıl sonunu daha geride bıraktık. Ben öğrencilerimize iyi tatiller derken emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” Program halk oyunları gösterileri ve okul korosunun şarkılarıyla devam etti. Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından Kocatepe İlköğretim Okulu 6,7 ve 8’inci sınıflarda yıl içerisinde not ortalamasında ilk 3’e giren öğrencilere plaket verildi. Vali Balkanlıoğlu, sınıfları dolaşarak öğrencilere karnelerini dağıtırken kitap okumaları tavsiyesinde bulundu. Törene; Vali İrfan Balkanlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İGM Başkanı Salih Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, daire müdürleri, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Gürcan Aşçı, okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldılar. (Kocatepe)