Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“IMF ile ilişkilerde en iyi bakan İsmet Attila’dır”

Devlet eski Bakanı Masum

Devlet eski Bakanı Masum Türker, CNNTürk’te ekonomik durumu değerlendirirken
İsmet Attila’nın Maliye Bakamı olduğu dönemdeki uygulamalara övgüler yağdırdı

 

Afyonkarahisar eski Milletvekillerinden, Maliye ve Tarım eski Bakanı İsmet Attila’ya CNNTürk ekranlarında övgüler yağdırıldı.
CNNTürk ekranlarında gündem üzerine sohbet programlarına katılan Devlet eski Bakanlarından Masum Türker önceki günkü programda hemşehrimiz İsmet Attila’nın döneminde uygulanan Maliye politikalarından övgüyle söz etti. TÜRMOB’un (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) eski başkanlarından olan Masum Türker eski Bakan İsmet Attila’nın maliyeci olmamasına rağmen IMF ile ilişkileri en iyi yürüten bakan olduğunu söyledi. Attila’nın Maliye Bakanlığı döneminde mali müşavirlere verilen vergi denetleme yetkisi sayesinde Hükümet’in IMF’den beklediğinden 4 kat fazla vergi geliri sağlandığını anlatan Masum Türker, “İsmet Attila en başarılı bakan oldu” dedi.
CNNTürk’te yayınlanan programda Masum Türker’in sözleri ekranlara şu şekilde yansıdı:
Türkiye’de fiyat istikrarının korunmamasından ve fiyatın ayarlanmasında ekonomik denetim düzeni yani Türkiye’de 115 bin mali müşavir var. Ver hepsine yetki. Bunu kim yaptı, 93 yılında Tansu Çiller yaptı. Başarı elde edildi. IMF’e kafa tuttu. IMF’den beklenen paranın 4 misli vergi tahsil edildi. Tansu Çiller bunun üzerini mali müşavirlere vergi denetim yetkisi verdi ama şu anda maliye uygulamıyor.
93 yılında çıktı kanun, 94 yılında yürürlüğe girdi. Hiç bir zaman uygulamaya girmedi. Tuttuğun defteri imzalaya dönüştü. Tansu Çiller’in büyük başarısı, o zaman İsmet beydi bakan. Bakın maliyeci olmamasına rağmen döneminde IMF’le ilişkilerde en başarılı bakan oldu İsmet Attila. İsmet Bey en başarılı bakan oldu, 94’ün maliye bakanı. O zaman mali müşavirlerde genel başkan yardımcısıydım, ben yakından takip ediyordum.”
>> Esra KÜÇÜKKURT’un Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti