Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İngiltere’den gelen 60 hasta PARKHAYAT’ta ameliyat edildi”

PARKHAYAT Sağlık Grubu Yönetim

PARKHAYAT Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, İngiltere’den gelen 60 hastaya mide küçültme ameliyatı yapıldığını söyledi

 

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu olan PARKHAYAT Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Enis Arabacı, PARKHAYAT grubu çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
“TERMAL OTEL İNŞAATINA BAŞLADIK”
Afyonkarahisar-İzmir karayolunda bin yataklı bir termal otel inşaatına başladıklarını belirten Dr. M. Enis Arabacı, “Otelin klinik kısmı da var. Afyon’un turizmine ve sağlık turizmine katkı sunacağını düşünüyorum. Otelin projelerini ülkemizin iyi mimarlarıyla ve iç mimarlarıyla çalıştık. Şu anda da kaba yapının inşaatı sürüyor. Geçen yıl 29 Ekim 2023 tarihinde Cumhuriyetimizin 100.yılında açalım demiştik. Ama şu an yaşanan ekonomik durum nedeniyle yetişir mi bilmiyorum. Yine de bu tarihte açmak isteriz. Bizim açacağımız otel peyzajıyla farklı olacak. 540 kişi istihdam edilecek. Otelimiz açılırsa çalışan sayımız 2 bine çıkmış olacak.” dedi.
“SON İKİ YIL PANMEDİNİN ETKİSİNDE GEÇTİ”
Son iki yılın Covid-19 pandemi etkisiyle geçtiğini söyleyen Arabacı, “Pandemi nedeniyle tüm dünya sarsıldı. Ancak Türkiye bu süreci en az hasarla atlatan ülkelerden biri oldu. Bunda modernize olmuş bir sağlık alt yapısıyla birlikte özel sağlık sektörünün de katkıları oldu. Hem kamu hem özel birlikte mücadele verildi. Bu süreçte hem kendi kurumumda hem de diğer kurumlarda cansiperane çalışan tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederim. Sağlık çalışanları bazen şiddet olaylarıyla gündeme geliyor. Bunların hiç olmamasını diliyorum.” diye konuştu.
“TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE
İYİ DURUMDA”
Türkiye’nin sağlık turizminde iyi durumda olduğunu belirten Arabacı, “Yurt dışından ciddi sayıda hasta ülkemize geliyor. Pandemi sürecindeki başarımız dünyada Türk hekimlerine olan güveni arttırdı. Biz Afyon ve Kütahya hastanelerimizde İngiltere’den gelen 60 civarında hastanın mide küçültme ameliyatlarını yaptık. Hastaları bir hafta içinde geri gönderiyoruz. Hastalar hem ülkemize hem de bizlere güveniyorlar. Türkiye’de sağlık hizmet sektörü hem bilimsel hem de konfor anlamında üst düzeyde.” şeklinde konuştu.
“ŞUHUT’LU VE AFYON’LU
OLMAKTAN GURURLUYUM”
PARKHAYAT Grup Afyonkarahisar hastanesinde 510 çalışanın bulunduğunu ifade eden Arabacı şöyle konuştu: “Kütahya ve Akşehir hastanelerini dâhil edersek bin 150 civarı, diğer işletmelerimizle beraber ise bin 350 çalışanımız var. Afyonkarahisar birçok yönüyle öne çıkan bir şehirdir. Son yıllarda ilimizde kültür-sanat etkinlikleri sıklıkla yapılıyor. Sosyal hayatımız birçok ile göre iyi durumdadır. Tarihi yönümüzün ise daha da vurgulanması gerektiğini düşünüyorum. Tarih turizminden de daha fazla yararlanmalıyız. Şuhutlu ve Afyonlu olmaktan her zaman gurur duyuyorum. Çünkü bu şehir zaferin şehridir. Bu şehir Cumhuriyetin kazanıldığı topraklara ev sahipliği yapmıştır.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti