Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İscehisar trafosu 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak”

“İscehisar trafosu 30 yıllık ihtiyacı karşılayacak”

AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya, İscehisar İlçesi’nde hizmete alınan trafo merkezinin ilçe merkezi, OSB, çevre yerleşim birimleri ve ihtiyaç olduğunda il merkezinin bir bölümüne yetecek güçte olduğunu belirterek, 29 milyon liralık yatırımın 30 yıldan fazla enerji ihtiyacını karşılayacağını söyledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Av. Ali Özkaya, İscehisar İlçesi’nde yapımı tamamlanan trafo merkezi hakkında açıklama yaptı.

“ENERJİ KESİNTİLERİNE ÇÖZÜM ÜRETİLDİ”

Milletvekili Özkaya, ihracatın kalbi konumunda olan İscehisar’da son yılların en büyük sorunu olan enerji kesintilerine çözüm üretildiğini kaydederek, “İscehisar’lı hemşehrilerimizin ve sanayicilerimizin bu alanda bizlere gelen yoğun talebi vardır. Bizde ilgili kurumlarla ve bakanlığımızla görüşerek bu sorunun ivedilikle çözülmesi üzerine çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Yaptığımız girişimlerin neticesinde, bugün (dün) itibari ile İscehisar Trafo Merkezi hizmete alınarak, enerji sorununa kökten çözüm ürettik” ifadelerini kullandı.

“29 MİLYON LİRALIK DEV YATIRIM”

Özkaya, İscehisar İlçesi’nde yaşanılan elektrik kesintisi sorunun son 10 yıldır süregelen bir problem olduğunu ifade etti. Daha önce İscehisar bölgesindeki sanayici ve vatandaşların elektrik ihtiyaçlarının Afyonkarahisar’dan karşılandığını hatırlatan Özkaya, “Aşırı yüklenme nedeniyle, sürekli kesintiler meydana geliyordu. Bu sorunların giderilmesi amacıyla önemli bir çalışma gerçekleştirildi. Ulusal Enerji Ağı’na direkt olarak bağlı olan İscehisar trafo merkezi 154 kilowat olarak aldığı gücü 34,5 kilowata düşürüyor. 29 milyon liralık bu dev yatırım, İscehisar merkez, Organize Sanayi Bölgesi, çevre yerleşim birimleri ve ihtiyaç olduğunda Afyonkarahisar merkezin bir bölüme yetecek güçte olarak inşa edildi.” dedi.

“30 YILDAN FAZLA ENERJİ İHTİYACINI KARŞILAYACAK”

Özkaya açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bölgenin 30 yıldan fazla enerji sorunlarına çözüm sağlayan tesisin başta İscehisar ilçemize Afyonkarahisar ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte yatırım planına dâhil olan çalışmaların da müjdesini birlikte açıklayacağız. Afyonkarahisar’ımızın tamamında yaşanan enerji sorunlarına kökten çözüm üreterek bu sorunları tarihe gömmüş olacağız.” >> Kocatepe Haber Merkezi