Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsmail Saymaz Kimdir Ne İş Yapar?

Gazeteci- Yazar İsmail Saymaz’ın kim olduğu merak edilerek araştırılıyor. Peki, İsmail Saymaz kimdir?

Gazeteci- Yazar İsmail Saymaz’ın

İSMAİL SAYMAZ KİMDİR?

 

Erzurum kökenli bir aileden gelen İsmail Saymaz,  11 Temmuz 1980 tarihinde Rize’de doğmuştur. İlkokul, Ortaokul ve lise öğrenimini Rize’de tamamlayan İsmail Saymaz, Lise yıllarında ülkücü bir düşünce yapısında olan Saymaz, ardından da edebiyat öğretmeninin önerdiği kitaplar ile sol kesime ilgi gösterdi. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinden mezun olan İsmail Saymaz,  şuan aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

 

İSMAİL SAYMAZ NE İŞ YAPAR?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan İsmail Saymaz, Gazeteci ve Yazardır.

Henüz 15 yaşında iken yerel radyolarda edebiyat programları yapan Saymaz, ardından yerel televizyon kanallarındaki tartışma programlarına katılmıştır. Gazetecilik hayatına ilk olarak Rize’de başlayan İsmail Saymaz, daha sonra İstanbul ve Konya gibi şehirlerde bulunan yerel gazetelerde çalışmış, 2002 yılında Radikal gazetesine başlamıştır.

 

İnsan hakkı ihlalleri ve düşünce özgürlüğü üzerine çeşitli haberler yaptı ve bu konularda kitaplar yayımlayan İsmail Saymaz, “Erzincan Davası” başta olmak üzere çeşitli haberleri nedeniyle yirmiye yakın davada yüz yılı aşkın hapis cezası istemiyle yargılanmıştır.

Gezi Parkı protestolarının yaşandığı dönemde hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın darp edilme görüntülerini ortaya çıkarıp kamuoyu ile paylaşan Saymaz, 2014 yılında ise “Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü” tarafından yılın “100 Basın Kahramanı” listesinde yer almıştır.

 

Hürriyet gazetesinde muhabirlik yaptığı dönemde 24 Ekim 2016 tarihinde FETÖ/PDY üyelerinin iletişim uygulaması olan “ByLock”un patentini elinde bulunduran David Keynes ile bir röportaj gerçekleştiren Saymaz’ın bu röportajı, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından ödüle layık görülmüştür.

 

17 Mart 2020 tarihinde Hürriyet’teki işinden ayrıldığını duyuran İsmail Saymaz,  1 Mayıs 2020 tarihinde “Bunu Ben de Söylerim” adlı programla görev aldığı Best FM’den de ayrıldığını açıklamıştır.

 

2020 yılında  Halk TV’ye transfer olan Saymaz, “Neyse O” adlı programı sunmuştur. 2020 yılında Sözcü gazetesiyle anlaşarak ve gazetede muhabir ve yorumcu olarak çalışmaya başlayan Saymaz, 2021 yılında Sözcü’den ayrılarak tekrar Halk TV’ye geçmiş, 2023 tarihinde Halk TV’den ayrılarak Sözcü’ye dönmüştür.

Şeyda Sayar ile evli olan İsmail Saymaz’ın Boran adında bir oğlu vardır.

 

 

İSMAİL SAYMAZ’IN KİTAPLARI:

Postmodern Cihad: Tarikat, Siyaset, Adalet Üçgeninde Erzincan Davası

 

Hanefi Yoldaş: Gizli Örgüt Nasıl Çökertilir?

 

Nefret – Malatya: Bir Milli Mutabakat Cinayeti

 

Oğlumu Öldürdünüz Arz Ederim

 

Sıfır Tolerans

 

Sözde Terörist

 

Esas Duruşta Cinayet

 

Ali İsmail-Emri Kim Verdi?

 

Fıtrat: İş Kazası Değil, Cinayet

 

Çay Güzeli

 

Türkiye’de IŞİD

 

Kimsesizler Cumhuriyeti,

 

Şehvetiye Tarikatı

 

Balkon Sefası

 

Tosun Bank

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti