Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstatistik krallığında Keçilerden 5 oyuncu yer aldı

ING Basketbol Süper Ligi’nde

ING Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun tamamlanmasıyla birlikte bireysel istatistik liderleri arasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor’un 5 oyuncusu yer aldı

 

İNG Basketbol Süper Lig’de 30 hafta süren Play-Off ve ligde kalma yarışı son ana kadar nefes kesen maçlar tamamlandı. Diğer yandan da sporcuların sezon boyunca ortaya koydukları performansalar da dikkat çekti.
Ligde özellikle son haftalarda sakatlıklar ve koronavirüs nedeniyle dar olan rotasyonu iyice daralan ve Play-Off turuna kalma şansını kaybeden HDI Sigorta Afyon Belediyespor sezonu orta sıralarda bitirmesine rağmen iki yıldız oyuncusu performanslarıyla sezonu zirvede tamamlamayı başardı.
30 hafta süren sezonda bireysel performanslara dayalı istatistik liderlikleri performanslarına göre sıralama şöyle oluştu:
Sayı Krallığı kategorisinde Afyon Belediyespor’un Meksikalı oyuncusu Francisco Javier Cruz Saldivar 25 maçta forma giyerken 489 sayı ile sayı ortalamasında 4. sırada yer aldı. Saldivar maç başına 19,56 sayı ortalamasıyla sezonu lider tamamladı.
Asist Krallığında Afyon Belediyespor’un başarılı oyuncusu Christopher Taylor Wright 27 maçta forma giyerken 225 asist ile genel sıralamada maç başına ise 8.3 ortalamayla zirvede yer aldı.
Ribauntta Egemen Güven 12. Sırada, Evaldas Kaırys 15. sırada kendisine yer buldu.
Blok’ta Afyon Belediyespor kaptanı Sinan Sağlam genel sıralamada 27 blok ile 7. sırada yer alırken maç başına ortalamada 1.04 ile 5. sırada sezonu tamamladı.
Top çalma kategorisinde Afyon Belediyespor’dan JP. Macura ise 1.7 ortalama ile 3. sırada yer aldı.
Verimlilik puanında Afyon Belediyespor’lu Cruz Saldivar 17.2 ortalama ile 10. sırada yer alan isim oldu. >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti