Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İşte Türkiye’de En Çok Ziyaret Edilen Müzeler

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan son verilere göre son 20 yılda en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinin ismi açıklandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan son verilere göre son 20 yılda en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerinin ismi açıklandı. Toplamda 361 müzenin bulunduğu ülkemizde geçtiğimiz sene toplamda 30 milyon 488 bin 975 kişi bu müzeleri ve ören yerlerini ziyaret etti. 2024 yılının ilk 4 ayında ise 7 milyon 348 bin kişi müzeleri ve ören yerlerini ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre 15,8 milyon ziyaretçi ile en çok ziyaret edilen müze Konya Mevlana Müzesi oldu.
İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Galata Kulesi’ni 3,1 milyon kişi ziyarette bulundu. Ankara Cumhuriyet müzesi, 3,2 milyon ziyaretçi ağırladı. Nevşehir’de bulunan Göreme Ören Yeri ve Göreme Açık Hava Müzesi’ni ise toplamda 5,7 milyon kişi ziyaret etti. Nevşehir’deki Nevşehir Hacıbektaş Müzesi 3,5 milyon ziyaretçi ağırladı. Antikçağ’ın Anadolu Başkenti olan İzmir Efes Antik Kenti ise 9 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Dünya üzerindeki ilk yerleşim yeri olarak kabul edilen Şanlıurfa Göbeklitepe’yi 2,8 milyon kişi ziyaret etti. Denizli’nin Pamukkale ilçesinde yer alan Hierapolis Ören yeri 11,2 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Son 20 yılın en çok ziyaret edilen müzesi ise Konya’da bulunan Mevlana Müzesi oldu. 15,8 milyon kişinin ziyaret ettiği müzeye girişler ücretsizdir.