Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstiklal Marşımız ülkemizin birleştirici unsurlarının başında geliyor”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İstiklal Marşı’nın Türkiye’nin birleştirici unsurlarının başında geldiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, İstiklal Marşımızın, milletimize umut olup, ilk dizesinden son dizesine kadar her zaman milletimize yol gösterici olduğunu belirtti.

ERSOY, TÜRK HALKININ FEDAKARLIK DUYGULARININ SEMBOLÜDÜR

Milletvekili Köksal, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

İstiklal Marşımız halkımızın işgal günlerindeki mücadelesini ve birliğini en güzel şekilde anlatıyor. Mehmet Akif Ersoy, halkımızın fedakarlık duygularının sembolüdür. Zor şartlarda olmasına rağmen İstiklal Marşı ödülünü kabul etmemiş ve bu marşı Türk Milletine armağan etmiştir. İstiklal Marşımız toplumumuzun tamamına hitap etmiş ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından da takdir edilmiştir. İstiklal Marşımız bu toprakların birleştirici unsurlarının başında gelir. İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşantısı da herkes tarafından örnek alınmalıdır. İstiklal Marşımız, ülkemizin zor zamanlarında, Milli Mücadele’nin en yoğun günlerinde yazılmıştır. İstiklal Marşı, milletimize umut olmuş, ilk dizesinden son dizesine kadar her zaman milletimize yol gösterici olmuştur.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti