Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İstiklal’in meşalesi gibi aile meşalesi de Afyon’dan yanacak”

“2021 Afyonkarahisar Aile Yılı”

“2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesi tanıtımında konuşan Vali Gökmen Çiçek, “Eğer her şey bitti denildiğinde bu millet, Afyonkarahisar’dan yeniden başlayabildiyse, aile yapısının sağlamlığı sayesindedir” dedi. AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu ise, “İstiklalin meşalesi Afyonkarahisar’da yakılmıştır. Aile içinde meşale yine Afyonkarahisar’dan yakılarak tüm Türkiye’ye ve Âlem-i İslam’a örnek bir proje olması gereklidir” dedi

 

Ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla başlatılan “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesinin tanıtım etkinliği dün sabah İkbal Otel Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
“PROJE, AİLE BAĞINI KUVVETLENDİRMEYİ HEDEFLİYOR”
Toplantının açılış konuşmasını Vali Yardımcısı ve proje sorumlusu Mehmet Keklik yaptı. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesinin toplumun temel taşı olan, kültürel değerlerin kazanıldığı, çocukların ilk eğitim yuvası olan, nesillerin devamını sağlayan aile kurumunun sağlam temeller üzerine kurulması, güçlendirilip, korunmasını hedeflendiğini kaydetti. Keklik, “Bu proje ile aynı zamanda aile içi iletişimle aile bağının kuvvetlendirilmesinin sağlanmasını, bununla beraber aile birliğinin korunarak devamının sağlanmasını, boşanma oranlarının azaltılmasını sağlamak, gençlerimizin evliliğe teşvik ederek evlilik oranlarının yükseltilmesini amaçlamaktadır. Aile bireyleri arasında özellikle eşler arasındaki sevginin, saygının, hoşgörünün, şevkat ve merhamet duygularının, sadakat gibi ulvi duyguların en yüksek şekilde yaşanması öncelikle hedeflenmektedir.” dedi.
“PROJENİN BİRLİKTE YÜRÜTÜLMESİ
ÖNEM TAŞIYOR”
“2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesinin Afyonkarahisar’ın önemli bir projesi olduğuna değinen Keklik, “Projenin uygulanmasında il merkezi ve ilçelerde tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, özel sektör kuruluşlarının, basın yayın kuruluşlarının birlik ve beraberlik içerisinde bu projeyi yürütmesi büyük bir önem ve ehemmiyet arz etmektedir. ‘2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı’ projesinde olduğu gibi ‘2021 Afyonkarahisar Aile Yılı’ projesi içerisinde de her aya tekabül eden konular ve temalar belirlenmiştir. Her ayın konusuna uygun etkinlikler ve faaliyetlerin düzenli şekilde gerçekleştirilmesi sonrasında inşallah temennimiz Afyonkarahisar ilimizde hemşehrilerimizin aile saadetine katkıda bulunmak ve aile konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturmaktır. İnşallah örnek bir proje olarak bu projenin tüm Türkiye’de yaygınlaşıp, uygulanmasını sağlamak hedeflerimizdir. Son söz olarak Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Milletvekilimiz Veysel Eroğlu ile Valimiz Gökmen Çiçek’e bu anlamlı projenin fikir öncülüğünü yaparak projeye destek verdikleri için şükranlarımı sunuyorum. Projede emeği geçenlere ve proje paydaşlarına teşekkür ederek projemizin hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.
“MÜFTÜMÜZE VE MÜFTÜLÜK PERSONELİMİZE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek proje tanıtım toplantısının ikinci konuşmasını yaptı. 2021 yılının Afyonkarahisar’da Aile Yılı olarak tespit edildiğini belirten Zeybek, “Eğer aile feda edilirse güçlü bir toplum ve güçlü bir devlet olmamız mümkün değildir. Batı’daki kokuşmuşluğa baktığımızda aile kavramının neredeyse bitme noktasına geldiğini görüyoruz. AK Parti İl Başkanlığı yaptığım dönemde Cezaevi Müdürü ile bir görüşme yapmıştık. Bana söylediği şuydu; ‘Allah rızası için toplum elden gidiyor. Afyon’a adam gibi genç, dinamik bir müftü getirilirse belki toplum yoluna girer.’ sözleriyle kaygısını ifade etmişti. Bende bu durumu Sayın Bakanımız Veysel Eroğlu’na arz ettim. Hakikaten konuya baktığımızda; 60-63-65 yaşlarında müftülerimiz görev almıştı. Ahlaksızlık diz boyuydu. Bu müftülerin ellerini taşın altına soktukları yoktu. Genç bir müftüyü göreve getirdik. Çok şükür bu gelenek devam ediyor. Bu vesile ile Sayın Müftümüz Sinan Kazancı’ya, birlikte çalıştığı genç ekibine de çok teşekkür ediyorum. İnşallah ailenin düzelmesiyle birlikte toplum belirli bir seviyeye gelir. Güçlü toplum güçlü devlet oluşturur. Aile mefhumunu eskiden olduğu gibi hayatımıza tekrar kazandırmış oluruz. Bu çalışmayı başlattıkları için Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu ve Valimiz Gökmen Çiçek’e, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“AİLE KURUMUNA SAHİP
OLMAK GEREKİYOR”
MHP Milletvekili Mehmet Taytak, dünya hayatında ilk ailenin Hz. Âdem ve Hz. Havva ile birlikte Allah’ın isteği doğrultusunda kurulduğunu ifade etti. Bu nedenle ailenin toplumun en küçük toplumsal kurumu olduğunu dile getiren Taytak şunları kaydetti: “Ailenin mutluluğu milletin huzuruyla eş değerdedir. O sebepten 2021 yılını Aile Yılı olarak düşünen ve kıymetli Valim Gökmen Çiçek’le, kıymetli Bakanım Veysel Eroğlu’na ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İsterdim ki bu başlangıç ve çalışma sadece Afyonkarahisar’da değil Türkiye’nin her yerinde 2021 yılı toplumumuzun takip edeceği bir yıl olsun. Çünkü aile millet yetiştirir. Ancak son dönemlerde özellikle bazı mihrakların bilerek ve isteyerek baltalamaya çalıştığı amcalarımızın, halalarımızın, dayılarımızın, ninelerimizin ‘Yavrum şöyle yapın, şuradan, buradan gidin.’ gibi verdikleri öğütlerin ‘mahalle baskısı’ diye uyduruk bir ifade ile kaldırdılar. Çeşitli modalar başlıyor, Kadın cinayetleri, evlat cinayetleri, eş cinayetleri. İşte ailenin önemini çok iyi kavramak gerekiyor. Fakat siyonist, emperyalist Müslüman düşmanlarını görmek gerekiyor. Dizi ve filmlerle aile tahrip eden şeyleri ‘Öğrenin sizde böyle yapın.’ mesajıyla sunuyorlar. Bizim sahip olmamız gereken kurum aile kurumudur.”
“EVLİLİK DIŞI İLİŞKİLER NORMALMİŞ
GİBİ LANSE EDİLİYOR”
AK Parti Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven,“2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesinin gerçek anlamda Afyonkarahisar’ın 2. güzel projesi olduğunun altını çizdi. Yurdunuseven sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 yılında sevgi ile başladık, 2021 yılında da inşallah aile ile devam ediyoruz. Sayın Orman ve Su İşleri eski Bakanımız Veysel Eroğlu’nun önderliğinde bu projede çalışan çok değerli Valimiz Gökmen Çiçek’e, çok değerli Vali Yardımcımız Mehmet Keklik’e çok teşekkür ediyorum. Aile toplumun temelidir. Mutlaka evlilik yapılmalı. Zürriyet yani alt soyumuzun selameti için evlilik birliğinin çok büyük önemi var. Televizyon programlarında dizi v.b. adı altında maalesef evlilik dışı ilişkiler sanki güzelmiş, böyle şeyler yapılabilirmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Ama toplumun temeline dinamit yerleştirme işte burada bu şekilde başlamaktadır. Gelişen teknoloji, televizyon eğitim için kullanıldığında güzeldir. Zürriyetimizin temeli, alt soyumuzun temeli evlilikle başlıyor dedik. Çocuk sahibi olduktan sonra çocuğun ilk eğitimi ailede başlıyor. Çocuk ailede sevgiyi, saygıyı, hakkaniyeti, paylaşmayı öğrenir. Bu projeye gerçekten çok ciddi emek verildi. Sıla-i rahim çok mühim. Pandemi nedeniyle kısıtlandık. Büyüklerimizi sıla-i rahimle ihmal etmiyoruz. Gelecek neslimizin sağlamlığı, selametliği için bu projeye emek verenlere, öncülerine çok teşekkür ediyorum.”
“AİLENİN HUZURU TOPLUMUN HUZURUDUR”
AK Parti Milletvekili Av. Ali Özkaya ailenin insanoğlunun varlık ve devam sebebi olduğunu dile getirdi. İnsan soyunun aile ile mümkün olduğunu vurgulayan Özkaya şunları söyledi: “İnsan soyunun devamı meşru şekilde kurulan ailelerle mümkündür. Ailenin huzuru toplumun huzurudur. Bireyin huzur ve mutluluğu kademeli şekilde yayılmaktadır. Böylece toplumda huzur bulmaktadır. Bireyde sorun çıktığında bu topluma da aileye de yansıyor. Önce insanın kendi evinde mutlu olması için gayret sarf etmek, evliliğin başladığı günden itibaren en doğru evliliğe adım atılması en önemli konulardan birisidir. Şimdi evlilik yaşları ilerliyor. Geçen yıl TBMM’de ‘Aile Bütünlüğünün Korunması’ adlı bir komisyon kuruldu ve tüm Türkiye’yi, Avrupa ülkelerini gezerek aile kurumunun sıkıntıları, çözüm yollarını inceledik. Toplumda boşanma oranlarının yükseldiği bu noktada durumun vahim olduğu tespiti var. Aslında dünya da boşanma oranları en düşük birkaç milletten birisiyiz. Biz Türkler boşanmayı sevmeyiz. Kızımızı evlendirirken ‘Allah bir yastıkta kocatsın.’ deriz. Bazı toplumlarda boşanma kolayken bizde katı bir meseledir. Zaten inancımızda da Allah’ın en sevmediği helal boşanmadır.”
“GENÇLER EVLİLİKTE
YAŞI GECİKTİRMEMELİ”
Asıl olanın evliliği en iyi şekle getirebilme çaba ve gayreti olduğuna değinen Özkaya şöyle konuştu: “Bana göre gayemiz evliliği en iyi şekle getirebilme üzerine odaklanma olmalıdır. Eş seçme süreci çok mühimdir. Benim babam 16 yaşında ben ise 23 yaşında evlendik. Benim oğlum 27 yaşında ama hala daha evlendiremiyorum. Okulu, askerliği bitmesine ve iş hayatına başlamasına rağmen henüz başka planları olduğunu söylüyor. Evliliğin ertelenmesi iyi bir şey değildir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilimize geldiğinde de söylemiştik. Üniversite öğrencileri kız olsun erkek olsun kariyer yapmak adına evliliği erteliyorlar. Üniversite içerisine bir artı bir yurtlar yapılması, krediler verilerek evlenmek isteyen gençlerimizin hem evlenip hem de okumaları böylece hayatlarına devam etmeleri mümkün olacaktır. Üniversiteye, askere gideceğiz, iyi bir meslek sahibi olacağız derken Uzman Yardımcısı iken Uzman olmaya çalışırken, tıp tahsilinde Uzman Doktor olalım, şunu yapalım v.s derken yaş geliyor 35’e. 35 yaşından sonra insanın zaten seçenekleri azalmaktadır. Tüm bunlar hepimizin ortak sorunudur. Bu ortak sorunu çözdüğümüz sürece büyük, huzurlu ve gelecek vaat eden bir devlet oluyoruz. Afyonkarahisar’da doğum oranı Türkiye de düşük olan iller arasındadır. Biz 8 kardeşiz. Dünyadaki en büyük bağ kardeşliktir. En iyi en eğitimliler az çocuk sahibi olurken en fakir ve eğitimsizleri fazla çocuk sahibi oluyor. Burada bir terslik bir paradoks yok mu? İşte bu nedenle inşallah Afyonkarahisar bu işe öncülük etsin. Çok ciddi azalan doğum oranlarının artmasına, iyi neslin, hayırlı, bereketli neslin yetişmesine neden olalım.” dedi.
“AİLE TOPLUMUN, MİLLETİN
VE DEVLETİN MAYASIDIR”
Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, ailenin Türk Medeniyetinde iki cihan saadetinin anahtarı, toplumun özü, toplumun mayası ve mihenk taşı olarak değerlendirildiğini kaydetti. Vali Çiçek, “Biz Türk Milleti olarak eğer binlerce yıldır var olduysak ve var olacaksak kesinlikle bunun en büyük sebebi hatta bence tek sebebi sağlam bir aile yapısına sahip olmamızdır. Afyonkarahisar’da Kurtuluş Savaşı’nda her şeyimizi yitirdiğimiz yıllarda eğer asilime olmayarak direnme gücünü bulduysak aile sayesindedir. Aile bizim toplumumuz için bambaşkadır. O yüzden bizim toplumumuzda bir aile büyüyerek 623 yıllık Osmanlı İmparatorluğuna dönüşmüş ve dünyaya adalet dağıtmıştır. Biz aileyi sadece akrabalık bağlarıyla oluşan birbirlerinin mutluluğu için, güvendiği için bir arada olan bir topluluk olarak görmeyiz. Biz aileyi aynı zamanda milletine, devletine hayırlı evlatlar hayırlı nesiller yetiştiren bir kurum olarak görürüz. O yüzden sözlerimizde vatana ve milletine feda olsun evlatlarımız deriz, hayırlı işler yapmasını temenni ederiz o yüzden analarımız askere gönderirken evlatlarını kına yakarlar. O yüzden şehit olduklarında annelerimiz, babalarımız gurur duyarlar. Çünkü biz aile içerisinde yetiştirdiğimiz evlatlarımızı, nesillerimizi bu millete hizmet etsin, topluma hizmet etsin bu büyük devleti, bu büyük milleti yüceltsin diye yetiştiririz. Sadece zengin olsun, ekonomisi güçlü olsun bize imkânlar sağlasın diye değil. O yüzden hep millete ve devlete hayırlı işler yapsın diye dua ederiz.” dedi.
“SEVGİ YILI OLMASA AİLE YILI OLMAZDI”
Aile kurumunun çok ciddi saldırı altında olduğunu belirten Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: “Aile kurumu çok ciddi saldırı altındadır. Bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Ben babaannem ve dedemin bana Vali ol, şu ol gibi dualar ettiklerini hiç hatırlamıyorum. Hep milletine hayırlı işler yap diye dua ettiler. Bizim için aile böyle bir şeydir. Aile kurumuna sosyal medyadan her yerden çok ciddi saldırılar oluyor. Teknoloji çağında özellikle çocuklarımızın elinden tablet düşmüyor. Ben de endişeleniyorum. Çünkü aynı problemleri bizlerde yaşıyoruz. Aile Yılı ile birlikte ben de birçok şey öğreneceğim. Geçen gün Kadın Kültür Evi’nde bir hocamız ‘Sosyal Medya Bağımlılığından Nasıl Kurtuluruz’ isimli bir eğitim verdi. Ben kaydını istedim. Bununla başa çıkmamız gerek. Afyonkarahisar Türkiye’nin sigortası olan bir il. Bizler rol model olmalıyız. Bir ailede bir problem olduğunda bizler sanıyoruz ki bizim ailemizde bu tür problemler olmayacak. Ama yanı başımızda, komşumuzda yetişen sorunlu bir çocuk hayatımızın bir yerinde mutlaka bizi buluyor. Uyuşturucu kullanan bir çocuğun sorunları aslında hepimizi etkiliyor. Bireyler sağlıklı aile ortamlarında yetişirse topluma faydalı, sorumluluk sahibi, özgüvenli olurlar. Bu nedenle bu güzel projemize sahip çıkarak her ay için belirlediğimiz temalar çerçevesinde çalışmalar yapacağız. Hepimiz birlikte öğreneceğiz. Aile Yılı ile hepimiz hayatımıza bir şeyler katacağız. Sevgi Yılı başarılı olmuş muydu diye bir soru yönetilmişti. Ben diyorum ki Sevgi Yılı olmasa Aile Yılı olmazdı. Pandemi sürecinde çok fazla etkinlik yapamasak da bence Sevgi Yılı başarılıydı. Aile Yılı olan 2021’de de hepimiz birlikte çok güzel işler yapacağız.”
“SEVGİ YILI MÜHİMDİ,
AİLE YILI İSE DEVAM PROJEDİR”
Orman ve Su İşleri eski Bakanı AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu toplantı açılış bölümünün son konuşmasını yaptı. Afyonkarahisar’ın iyi ve güzel konularda öncülük etmesi gerektiğinin altını çizen Eroğlu şunları kaydetti: “2020 yılında önceki Valimiz şu an Zonguldak Valimiz olan Mustafa Tutulmaz’la birlikte kuvvetli sevgi bağlarını pekiştirmek üzere ‘Sevgi Yılı” ilan edelim denildi. Küresel salgına rağmen 2020 Sevgi Yılı programı bana göre çok güzel ilerlemiştir. Afyonkarahisar Türkiye’nin en mutlu 2. şehridir. İnşallah hedefimiz Türkiye’nin en mutlu ili olmasıdır. Mutluluk çok önemlidir. Bunda 2020 Sevgi Yılı’nın ortaya koyduğu vizyonun çok önemli olduğuna ben yürekten inanıyorum. Bu projenin sahibi Afyonkarahisar Valiliğidir. Valimiz Gökmen Çiçek beyefendiye gönülden teşekkür ediyorum. Geçen yıl 2020 Sevgi Yılı Projemizi önceki dönem Valimiz Mustafa Tutulmaz’ın riyasetinde Vali Yardımcımız Dr. Mehmet Boztepe yürütmüştü. Gerçekten çok çalıştı, örnek bir proje hazırladı. Şimdi bu sene özellikle ‘2021 Afyonkarahisar Aile Yılı’ projesini yürütmek üzere Valimiz Gökmen Çiçek tarafından Vali Yardımcımız Mehmet Keklik görevlendirilmiştir. Kendisi hakikaten büyük gayret içerisinde çok çalıştı. Şahsına ve ekibine gönülden teşekkür ediyor, başarıların devamını diliyorum.
RTÜK BAŞKANI: AFYONKARAHİSAR VALİLİĞİNİN EMRİNDEYİZ
İstiklal meşalesinin kurtuluşun ve kuruluşun şehri Afyonkarahisar’da yakıldığının altını çizen Veysel Eroğlu, aile içinde meşalenin de yine Afyonkarahisar’da yakılarak tüm Türkiye’ye ve Âlem-i İslam’a örnek bir proje olması gerektiğini vurguladı. Eroğlu, “Bu proje sadece Afyonkarahisar Valiliğinin değil tüm Afyonkarahisar’ın ve 130 bin kişinin projesidir. Bu böyle bilinmelidir. Atanmış ve seçilmiş tüm üst düzey yöneticilerimiz bu projenin ne kadar önemli olduğunu ifade ettiler. Bir defa aile milletin temel taşıdır. Temel taş ne kadar sağlam olursa millette o kadar sağlam olur bunu böyle bilelim. Aile milletin hücresidir. Milletin hücresi sağlam olursa vücutta sağlam olur. Eğer milletin hücresi kanserliyle o millet o vücut tamamen harap olur. Bu millet çok zor şartlarda dünya da en çok devlet kuran ve yıkan ama tekrar ayağa kalkan bir millettir. Bunun sebebi Türk Milletinin sağlam aile yapısıdır başka bir şey değildir. Kahraman Türk Milletinin düşmanı çoktur. Asırlar boyunca bu milletin kızıl elması vardır. Şimdi ki kızıl elmalarımız; 2023, 2053, 2073 ve Devlet-i Ali Osman’ın kuruluşunun 800. yılını kutlayacak olan 2099 yılının çocuklarıdır. İşte bunlar bu milletin kızıl elmalarıdır. Bizler bu hedefleri koyarken düşman sürekli çalışıyor. Su uyur düşman uyumaz. Büyük planlar yapar. Allah’ın izniyle 21. asır Türk Asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Ancak bunun için milletimizi dolayısıyla aile yapımızı çok sağlam şekilde ayakta tutmamız lazımdır. RTÜK Başkanına ziyaretimizde televizyon dizilerinin aile yapısını bozduğuna dikkat çektim. Örf, adet ve dini inanışlarımıza hiç uygun olmayan yapımlar var. Televizyon seyretmemekle birlikte ailemin ‘Şunları bir seyret.’ demeleri üzerine gerçekten kafamda şimşekler çaktı. Ne biçim tahribat ve ne biçim bir ihanet var? Valimiz Gökmen Çiçek’in 2021 yılını Aile Yılı seçmesinin ne kadar isabetli olduğunu gördük. RTÜK Başkanımız da aynı kanaatle ‘Bizde Afyon Valiliğinin emrindeyiz.’ dedi. Hatta bir Vali Yardımcısını bu işle vazifelendireceğini söyledi. İnşallah önümüzde ki günlerde kendisi gelecek.” dedi.
“3 AYDA BİR DEĞERLENDİRME
TOPLANTISI YAPILACAK”
Tanıtım programı Vali Yardımcısı Mehmet Keklik’in “2021 Afyonkarahisar Aile Yılı” projesi sunumuyla devam etti. Aile Yılı Değerlendirme Toplantıları 3 ayda bir rutin haline getirilecek. Kurumlar aylık faaliyet raporlarını Valiliğin belirlediği formatta hazırlayıp bir sonraki ayın ilk beş iş günü içerisinde teslim edecek. 2021 Afyonkarahisar Aile Yılı Projesi faaliyetleri 2022 yılı Ocak ayında kitaplaştırılacak.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

 

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.