İYİ Parti'den Bomba İddia! Şehit Ailelerinin Numaraları AK Parti'ye Verildi Mi?
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, şehit aileleri ve gazilerle irtibata geçilmesinin engellendiğini ileri sürerek, 'Şehit ailelerimizi ve gazilerimizi milletimizden bizlerden kaçıramazsınız. Aklınızı başınıza alın' dedi.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, partide düzenlediği haftalık basın toplantısında iktidarı sert bir dille eleştirdi.
“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE ULAŞAMADIK”
Muhammet Mısırlıoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’dan şehit aileleri ve gazilerle irtibata geçmek telefon numaralarını istediklerini bildirdi.
Başkan Kumartaşlı’nın kendisinin telefon ve adres iletmek gibi bir imkânının olmadığını bildirdiğini söyleyen Mısırlıoğlu, “Dernek Başkanımız ‘Bir yol göstereyim sanırım AK Parti’ye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce şehit ailelerimizin ve gazilerimizin telefonları verildi.
Müdürlük yetkilileriyle görüşürseniz belki yardımcı olabilirler.’ dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Veysi Beyle görüştük. Kendisi durumu mevzuatı araştırarak bilgi vereceğini ifade etti. Geri dönüş yaparak kişisel verilerin korunması kanunu doğrultusunda hiçbir siyasi parti veya şahsa şehit aileleri ve gazilerin adres ve telefonlarını veremeyeceklerini dile getirdi.
Ben bu cevabı alacağımı biliyordum. Genel Müdürlükten belki bu telefon numaralarının aktarılmış olabileceğini kendilerinin mevzuatı ve yasaya aykırı olarak hiç kimseye böyle bir bilgi paylaşımında bulunamayacaklarını söyledi.” dedi.
“ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER RAHATSIZ EDİLİYOR”
Mısırlıoğlu, konu ile ilgili olarak şehit aileleri ve gazilerin duyduğu rahatsızlığı şahsı tarafından gündem yapılması talebi olduğunu bildirerek sözlerine şöyle devam etti:
“Şehit aileleri ve gaziler gece saat 23.00’de dahi AK Parti tarafından arandıklarını ‘Sn. Cumhurbaşkanımızın selamı var. Beştepe’de iftar daveti var.’ v.s şekilde aranılarak rahatsız edildiklerini, dolandırılma kaygısı taşıdıklarını dile getirdi. Ülkeyi var etmek için aklını, uzuvlarını, canlarını kaybeden insanlarımızın aileleri ve yakınlarıyla bir ziyaret ekibi oluşturarak ziyarette bulmak istedik.
Şehit aileleri ve gazilerimizi düşünüyorsanız onları niye rahatsız ediyorsunuz? Onların manevi şahsiyetlerine hiç mi saygınız yok? İktidarın kendi tekelinde tutmaya çalıştığı şehit aileleri ve gazilerimize, ailelerine ulaşamıyoruz. Bu nedenle basın toplantımız vesilesiyle tüm şehit aileleri ve gazilerimizi aileleriyle birlikte 15 Mart Cumartesi günü vereceğimiz iftara şeref konuğu olarak davet ediyorum.” diye konuştu.