Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İYİ Parti devleti ilelebet yaşatmak için çalışacak”

İYİ Parti İl Başkanı

İYİ Parti İl Başkanı Mehmet İnkaya, partisinin 2. kuruluş yıldönümü arifesinde düzenlediği basın toplantısında “Cesurlar Hareketi” olarak tanımladığı İYİ Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatmak için çalışacağını söyleyerek, partisinin hiçbir terör örgütüyle ilişkisi olmadığını kaydetti

 

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya haftalık basın toplantısını dün öğlen partide düzenlendi. Toplantıda partililerde hazır bulundu.
“CUMHURİYETİMİZE YÖNELİK KAYGILARIMIZ VARDI”
25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti’nin iki gün sonra ikinci yaşının kutlanacağını belirten Mehmet İnkaya, “İki yıl önce çıktığımız bu yolda, 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve değerlerinin korunması, Milli Eğitim’in korunmasını hedefledik. Anayasamızın ilk 4 maddesinin korunması, üreten toplum olma düşüncesinin korunması ve buna benzer kaygılarımız vardı. 15 yıldır iktidarda tüm imkânlara sahip bir AKP vardı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir parti devleti oluyordu. İstediği kanunu istediği zaman çıkaran, anayasayı bile yanına bulduğu herhangi bir yandaş küçük parti ile değiştirebilen bir konuma gelmişti. Nitekim Partili Cumhurbaşkanlığı böyle bir anlayıştan ve güçten sonra getirildi.” dedi.
“BİRİ LEĞEN TUTTU DİĞERİ KAN KUSTURDU”
“İktidara sahip olanlar İYİ Parti’nin kuruluşunda ilkel yöntemlerle zorluklar çıkardılar.” diyen İnkaya, “İlkel yöntemlere salon kira sözleşmelerinin iptal ettirilmesini verebiliriz. İYİ Parti kuruluş toplantılarının yapıldığı salonların elektriklerinin kesilmesi v.b örnekler vardır. Kuruluş aşamasında büyük Kurultay da yüz binden fazla vatansever İYİ Partili’nin toplandığı alana insani ihtiyaçlarımız için seyyar tuvalet bile getiremediler. Metroyu çalıştırmadılar daha neler, neler. Daha sonra milletvekili seçimlerine 18 ay olmasına rağmen İYİ Parti’nin seçimlere girmesini engellemek için erken seçim kararı aldılar. İktidar ve destekçisi Parti ‘Biri leğen tuttu, diğeri kan kusturdu’’ deyimine uygun olarak biri tarih önerdi. Diğeri daha kısa sürede seçime gitme kararı aldı. Bu yapılanlar yetmedi 17-25 Aralık 2013’e kadar iktidarca, her yaptığı onaylanan bir cemaatle İYİ Parti ilişkilendirilerek terörist iftirası atıldı.” diye konuştu.
“PARTİMİZ SİYASİ ALANDA BİR YER EDİNDİ”
Yaşadıkları her türlü zorluğa rağmen İYİ Parti’nin genel seçimlerde aldığı 5 milyon oy ile 43 milletvekili çıkardığını belirten İnkaya, “İYİ Parti kuruluşunu tamamlayamadan, mahalli seçimlere girdi. AKP-MHP Cumhur ittifakının karşısında İYİ Parti -CHP Millet ittifakı ile mahalli seçimlere gittik. Mahalli seçimlerde İYİ Parti sayesinde Millet İttifakı’nın diğer üyesi CHP Bursa dışındaki Büyükşehir Belediyelerinin tamamını aldı. Bu durum şunu göstermiştir ki İYİ Parti kararlı ve vatansever duruşuyla, siyasi alanda kendisine geniş bir yer edinmiştir. İYİ Parti kurulduğu günden beri şunları söylemiştir; Milli devlet istiyoruz. Parlamenter sisteme geri dönmek için çalışacağız. Milli ekonomiyi geliştirip üreten bir Türkiye kuracağız. Hukukun üstünlüğünü ve bağımsız yargıyı yeniden tesis edeceğiz. Dili, dini, cinsiyeti, mezhebi, ten rengine olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı olan herkes eşit haklara sahip ve Türk’tür ilkesini benimsemiştir.” şeklinde konuştu.
“TÜRK’ÜN TÜRKTEN BAŞKA DOSTU YOK”
“Tek bayrak değil Türk Bayrağı” vurgusunda bulunan İnkaya şöyle konuştu:
“Tek dil değil Türk dili. Tek millet değil Türk milleti, tek vatan değil Türk vatanı. Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur dedik. İktidar son Barış Pınarı Harekâtı’ndan sonra sözümüzün doğruluğunu yaşayarak öğrendi. Rabia; yani Müslüman kardeşliği fikrinin boş bir hayalden ibaret olduğunu da yaşayarak öğrendi. Milli kurumların satılmaması gerektiğini savunduk. Bunlar; Haberleşme, silah, yan sanayi, petrol rafinerileri, Et Balık Kurumu, Süt Kurumu daha birçoğudur. İYİ Parti bu milletin bağrından kopmuş milliyetçi, Atatürkçü, vatansever partidir, dedik halk inandı. İktidar ve yandaşlarını inandıramadık.”
“AFYON İÇİN SÖYLEDİKLERİMİZ MALUM”
İYİ Parti’nin kuruluşundan bu tarafa Afyonkarahisar için söylediklerini hatırlatan İnkaya şunları dile getirdi:
“İlimiz için neler söylemiş bazılarını hatırlayalım. Afyonkarahisar’da yerli ve milli enerji kaynağı jeotermal kullanılmalı dedik. Belediyecilikte sosyal ihtiyaçlara öncelik tanınmalı Örnek Mahalleli olma, yarışmalar düzenleme, düğünlere önem verilmeli dedik. Üreticiye özel pazaryeri kurulmalı dedik. Şehir trafiği rahatlatılmalı; uzmanlardan yardım alınmalı dedik. İlimizin eğitim ve öğretimdeki düşük başarısı için, eğitim seferberliği başlatılmalı dedik. Sadece, iktidar partisi yandaşlarının işe alınması durdurulmalı, yandaş olmayanlarda iş ve sosyal imkânlardan faydalanmalıdır. Sadece yandaş, olanlara iş sağlanmamalı dedik. Suriye’den ülkemize gelmiş kişiler şehrin her yerinde ikamet etmemeli dedik.”
“NE OLDU BİZİM HIZLI TREN?”
Afyon-Şuhut karayolunun acil yapılması gerektiğini kamuoyuna deklare ettiklerini hatırlatan İnkaya, “Yüksek hızlı trenin 2019 Eylül’ün de Ankara-Afyonkarahisar arasında yolcu taşıyacağını Sayın Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı duyurmuştu. Ayrıca, 2020 yılı Eylül’ünde Afyonkarahisar- İzmir arasında yolcu taşımacılığına başlayacağı ilan edilmişti. Ne oldu bizim Yüksek Hızlı Tren diye sorduk. Daha çok şeyler söyledik. İYİ Partimizin 2. yaşını kutlayacağımız bu günlerde gururla diyoruz ki İYİ Parti cesurlar hareketidir. İYİ Parti Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni ilelebet yaşatmak için çalışacaktır. İYİ Parti’nin hiçbir terör örgütüyle ilişkisi yoktur. Ne mutlu Türküm diyene diyoruz.” dedi. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti