İYİ Partili Çömez: 15 Bin Maden Ruhsatı Sattılar, 10 Bininde İhale Yapmadılar
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Turhan Çömez, Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda düzenlenen basın toplantısında AK Parti hükümetine yüklendi
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Turhan Çömez, Afyonkarahisar programı çerçevesinde Zafer Meydanı’nda kameraların karşısına geçti. Çömez, “Bu basın toplantısı görüyorum ki bir mitinge dönüşmüş. Çünkü Afyon Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli bir yere sahiptir. Ve Afyon Kalesi'nin hemen önünde yapmış olduğumuz bu toplantı ve sizlerin heyecan ve umutla bu meydana gelmeniz bir anlamda önümüzdeki dönemin müjdesi ve önümüzdeki dönemin de heyecanıdır. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Bir Balıkesir vekili olarak, bir Kuvayi Milliye çocuğu olarak, ülkenin kurtuluşunun ateşinin yakıldığı yerlerden biri olan, zaferin mührü ve kalesi olan Afyon'da sizlerin huzurunuzda olmak benim için bir şeref ve bir onur vesilesidir” dedi.
“ENFLASYON 7 YILDIR TEK HANEYE DÜŞMÜŞYOR”
İYİ Parti Grup Başkanvekili Dr. Turhan Çömez, konuşmasına şöyle devam etti:
“Tam 23 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. 23 koca yıl oldu. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanı dedi ki bir iki buçuk sene daha sabrediverelim. Niye sabredeceğiz? Enflasyonu düşüremiyoruz. Bir yıldır enflasyonu düşürmek için ürettikleri bahanelerle meşgul oluyoruz. Dedi ki önce Ukrayna Rusya savaşı vardı, enflasyonu ondan düşmedi. Sonra Kovid oldu dedi. Ondan dolayı enflasyon düşmedi dedi. Sonra dedi ki okullar açıldı ondan düşmedi enflasyon. Küçücük yavruları minicik evlatları enflasyon için suçladık. Sonra döndü. Ayşe teyzeyi suçladı. Dedi ki Ayşe teyze iki tane çeyrek altın koymuş yastığının altına. Enflasyonun sebebi odur. Ardından mübarek Ramazan ayı geldi. Dedi ki Ramazan. İnsanlar alışveriş yapıyor. Ondan dolayıdır enflasyon. Yazın da vardı. Ve o zaman kulağımız vardı. Kışa doğru oldu enflasyon. Yedi yıldır sayın Erdoğan her sene elinde diyor ki önümüzdeki sene inşallah enflasyon tek haline getirmez.. Bir sene bir nakarat gibi tekrar etti Sayın Erdoğan'ı. Yok. Düşmedi silahların, düşmedi enflasyon. Düşüremezsiniz. Bu kafayla düşüremezsiniz. Çünkü etrafınızda hırsızlar var! Etrafınızda çeteler var!
Yıllardır bu milleti unuttunuz! Bu milleti unuttunuz! Onun için düşüremezsiniz! İktidara geldiğinde AKP bu ülkenin borcu tam 130 milyar dolardı! Bugün ne kadar biliyor musunuz? 530 Milyar dolar. Her yıl 65 milyar dolar faiz ödüyoruz biz. 65 Milyar dolar. O beğenmedikleri eski Türkiye var ya hani toplu yine bile yapılmıyor dedikleri eleştirdikleri eski Türkiye var ya o dönemde yapılmış ne var ne yoksa her şeyi sattılar. O parayla kendi dönemlerinde yapmış oldukları borcun bir yıllık faizini ödeyemiyorlar. 15.000 maden ruhsatı sattılar. 10.500'ünde ihale bile yapmadılar. Etrafındaki çeteleri çağırdılar, gelin bakalım sana altını verdim, sana kuruşu verdim, sana değerli madenleri verdim. Şu kalenin burcunda mücadele eden, bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden Anadolu evlatlarına ne kaldı? Onların çocuklarına ne kaldı? Onların çocuklarına yok olmuş bir dağ, zehirlenmiş dağlar, tarumar edilmiş ormanlar ve perişan olmuş güzelim coğrafya. Bunları bıraktılar.”
“BU MUHTEŞEM KALABALIK…”
Zafer Meydanı’na kendisini dinlemek için gelen partililere seslenen Çömez, “Bu muhteşem kalabalık, bir devri kapatmak için, Erdoğan dönemine son vermek için, ranta ve hırsızlığa, yolsuzluğa hayır demek için buradalar. Ve Allah'ın izniyle göreceksiniz, başta Afyon olmak üzere bütün Türkiye kararını verdi. O kararda bir devri kapatıp, yeni bir devri açmak. Bu ülkede ihtiyaç duyduğumuz bir tek şey var. Demokrasinin kurum ve kuralları işlesin. Millet iradesinin tecelligahı olan meclis olması gerektiği gibi çalışsın, hırsızlara hesap sorsun, yasaları saraydan geldiği şekliyle değil, milletin istediği şekliyle geçirsin. Bütçeyi de saray bütçesi olarak değil, millet bütçesi olarak yapsın. Yargı mekanizmasının üzerindeki iktidarın çöktüğü karabasan gibi gölgesini kaldırıp atsın. Ve devlet kurumları yıkılmış, tarumar edilmiş, tamamen iktidar için çalışan, iktidar bürokratı olan devlet kademeleri ve devlet kurumları olması gerektiği gibi çalışsın. Şeffaf olsun, hesap versin. Bu milletin bir tek kuruşunun hesabını dahi versin. Özgür olsun bu insanlar, korkmasın” ifadelerine yer verdi.
“BÜYÜK YATIRIM PROJELERİNDE AFYON YOK”
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun ise, “İl Özel İdaresi’nde el altından toplumlu personel alımları yapıldığı yönündeki iddialar son derece vahimdir. İşsizliğin arttığı, gençlerin umut aradığı, binlerce vatandaşın hakkaniyetli bir fırsat beklediği bir dönemde, kamu kadrolarının eşe, dosta, yakına veya siyasi referanslara göre dağıtıldığı yönündeki her iddia vicdanları yaralamaktadır.
Kamu kurumları birilerinin arka bahçesi değil, milletin ortak evidir. Eğer bu iddialar doğruysa, bu durum sadece hukuki değil, aynı zamanda ahlaki bir çöküştür. Eğer doğru değilse de, yetkililerin derhal çıkıp kamuoyunu tatmin edecek açık ve şeffaf bir açıklama yapması sorumluluktur. Biz işin hiç yüzü ortaya çıkana kadar bu iddianın peşini bırakmayacağız. Öte yandan, Afyonkarahisarımızın genel durumuna baktığımızda, tablo daha da ağırlaşmaktadır. Türkiye genelinde açıklanan büyük yatırım projelerinde, sanayi ve teknoloji odaklı gelişim planlarında Afyonkarahisar’ın yer bulamaması artık tesadüfle açıklanamayacak bir durumdur. Stratejik konumu, lojistik avantajları ve üretim potansiyeli sürekli dile getirilen bu şehrin yatırım listelerinde yer almaması ciddi bir planlama eksikliğini ve irade itaatsizliğini göstermektedir. Ayrıca kamuoyunda geniş yangı uyandıran mega endüstri bölgeleri planlamasında da Afyonkarahisar'ın bu listede yer almaması dikkat çekici” dedi.
İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu da toplantı öncesinde bir selamlama konuşması yaptı.
Sayın çömez heryere laf yetiştirmeye çalışıyorsun sana bir soru doğu Perinçek sizin partiniz hakkında Amerikan projesi diyor sürekli neden tek bir kelime edemiyorsunuz bu itham çok ağır niye mahkemeye gitmiyorsunuz





