İYİ Partili Mısırlıoğlu'ndan TOGG sorusu

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İl Özel İdaresi'ne alınan TOGG araçların nasıl ve nerelerde kullanılacağını sordu

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, gündemdeki gelişmeleri İYİ Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi. İl Özel İdaresi’ne alınan 12 adet TOGG ile ilgili vatandaşların aklındaki soru işaretlerinin giderilmediğini hatırlatan Mısırlıoğlu, “Ben bu araçları görünce 4x4 zannediyordum. Arazi yollarında, köyde, dalda falan bu araçlarla. İl Özel İdare'nin yetkili mühendisleri, teknik elemanları bunlarla ulaşım sağlayacak, gidecek. Gerçekten Afyonumuz’un her noktasına ulaşılacak bir planlama yapılmış gibi algıladım. Ama gördüm ki bu araçlar 4x4 değilmiş. Sonra aklıma bir kaza olayı geldi. Hatırlarsanız İl Özel İdaresi aracıyla bir kaza yapılmıştı. İçinde siyasiler vardı, bir milletvekili vardı, bir il başkanı geldi. Araç kime aitti? İl Özel İdaresi'ne. Şimdi bunların bu parlak fikirlerinden ben artık iyice korkmaya başladım. İl Özel İdare'nin bütçesi, protokol yemeklerinin finansman sağlama alanı, efendime söyleyeyim siyasi alt partili, iktidar temsilcilerinin, il başkanlığının, İl Genel Meclis üyelerinin makam aracı konumunda değerlendiren bir kurum haline geldi” dedi

İYİ Partili Mısırlıoğlu'ndan TOGG sorusu

Başkan Mısırlıoğlu, açıklamasına şöyle devam etti:

“Arkadaşlar belediyeyi kaybettiniz, anladık. Buradaki arpalığı kapıları kapandı da, İl Özel İdaresini hala daha arpalık gibi kullanmaya çalışıyorsunuz. Çekin diyorum size şu kamu kurumlarından elinizi, ayağınızı, cebinizi çekin kardeşim ya! Bu araçlar niye alındı? Bunların takipçisi olacağız. İnşallah birinizi bu araçların içinde seyahat ederken görmeyiz. İnşallah. Görmeyiz inşallah. Ama mutlaka yakalanıyorsunuz. Bir yere bir yerden de bir vatandaş bize görüntümüzü atacaktı. Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 12 adet TOGG aracının satın alması ve İl Genel Meclisi Başkanı Sayın Mehmet Siper Bey'in bu araçların makam aracı değil, sahada görev yapan mühendislerle teknik ekiplerin kullanılacağı hizmet araçları olduğunu ifade etmesi kamuoyunda ciddi tartışmalara neden olmuştur. Gerçekten vatandaş soruyor bana. Köylü soruyor ya, köylü soruyor ya. Köylü soruyor, bu araba ne işimize yarayacak? Öncelikle şuna açık ifade etmek gerekir ki, İl Özel İdaresi'nin aslını görev köylere hizmet götürmek, kırsal altyapıyı güçlendirmek ve sahada çalışan ekiplerin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Ancak burada sorulması gereken çok basit bir soru vardır. Arazi hizmeti için alınan araçlar gerçekten arazi sıratlarına uygun mudur? Herkesin bildiği gibi TOGG araçlar arazi sıratlarına uygun bir hizmet aracı değil, daha çok şehir için kullanım için tasarlanmış araçlardır. Köy yollarında, dağlık arazilerde ve zorlu saha koşullarında görev yapan teknik ekiplerin kullanacağı araçların 4x4 arazi tipi ve dayanıklı hizmet araçları olması gerekir. Bunların arkası pikap gibi, bagajlı olması gerekir.”

İYİ Partili Mısırlıoğlu'ndan TOGG sorusu

Afyonkarahisar’da her dini bayramda “Ambaryolu’nda pazar yeri açılsın” tartışmasının yaşandığını hatırlatan Mısırlıoğlu, “Afyonkarahisar, burası büyük bir şehir. 300 bin nüfus sınırında merkezde yaşayan, bir nüfusa hitap eden bir şehir. Dolayısıyla kent olmuş artık. Burası bir köy değil, bir kasaba değil. Burası kent olmuş bir şehir. Burada bayram pazarını tartışması yaşanıyor. Ambaryolu’na pazar kurmak, burada vergisini ödeyen, burada her gün on iki ay buranın çilesini sıkıntısını çeken bir adamın yılda iki bayramda, kendi dükkanında, rahat koşullarda, müşterilerin de rahat edeceği bir ortam sağlayarak alışveriş yapacağı ortamın önüne getirmektir. Gidin, Fuar Alanı var orada. Fuar Alanı olduğu yerde zaten haftada üç gün pazar kuruluyor. Sebze pazarı var yanında. giyimciler pazarını da bir kenara koyun. Köyden ve kasabalardan, ilçelerden gelen vatandaşlarımızın da çok rahatlıkla uğrayıp alışveriş yapabileceği bir alan oluşturmak varken, dönüp dönüp Ambaryolu’na, buradaki bir caddeye göz dikerek, buradaki esnaflara karşı sanki burada büyük bir ticaret yapılacakmış gibi gündeme taşımak doğru değil. Trafik sıkıştığı bir cabası bu işin. İnsan trafiği de akacak bu anda. İnanın bana burası, buradaki esnaflara da hayır olmaz. Buraya gelip tezgah açan insanlara da hayır olmaz. Alışveriş rahat ortamda, rahat koşullarda yapılır. Artık kentleşelim. Artık büyüyelim. Onun için bu bayram pazarı konusunda herkesi duyarlı olmaya, sadece günü kurtarmak esnaflardan seçimden seçime destek almak için bu tür plansız uygulamaları savunmaktan vazgeçmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme