Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İYİ Parti’nin İstanbul Adayı Kim?

İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim oldu?

İYİ Parti'nin İstanbul Büyükşehir

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Satuk Buğra Kavuncu, 1973 yılında Ankara’da dünyaya geldi. İşte siyasetçi ve iş insanı olan İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Kavuncu hakkında merak edilenler.

KAVUNCU 14 MAYIS GENEL SEÇİMİNDE MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde İYİ Parti’den İstanbul milletvekili seçildi. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tarım Ekonomisi Bölümünden mezun olan Kavuncu, kariyerine Türki Cumhuriyetlerinden Kazakistan Almatı’da yapı kimyasalları alanında başladı. 1997 yılında USTA LLP’yi kuran Kavuncu, yapı kimyasallarına yaptığı yatırımlarla şirketinin Orta Asya’daki büyümesine katkı  sağladı. Başarıya ulaştardığı şirketini 2008 yılında satan Kavuncu, kurumsal dünyada BASF Yapı Kimyasalları Central Asia LLP’nin Genel Müdürü ve ardından 2010 yılına kadar BASF Orta Asya’nın Genel Müdürü olarak önemli görevler üstlendi. İki yıl boyunca BASF Türk Kimya’da CEO ünvanıyla iş hayatına devam etti.

KAVUNCU’NUN SİYASİ  KARİYERİ 2018’DE BAŞLADI

2018 yılında İYİ Parti Genel Kurulu Üyeliğine seçilen Buğra Kavuncu, İstanbul İl Başkanlığı ve Parti Sözcüsü görevlerini yaptı. 2022’de İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan isim, 2023’te Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevine getirildi. Kavuncu, İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürmektedir.