Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“İyiye gitmeyen dünyada kötülük istenilen halde”

“İyiye gitmeyen dünyada kötülük istenilen halde”
“İyiye gitmeyen dünyada kötülük istenilen halde”

 

Ramazan’da İkindi Sohbetlerinin 23’üncü gününde AKÜ Eğitim Fakültesi’nden Öğretim Üyesi Dr. Mücahit Gültekin “İyiliğe Evet Kötülüğe Hayır Diyebilen Çocuklar Yetiştirmek” başlığında konuştu. Programın sunumunu AKÜ İslami İlimler Fakültesi Dekanı Ensar Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler yaptı. Sunum öncesi Kur’an-ı Kerim tilavetini Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mehmet Özçelik gerçekleştirdi.
“ESAS OLAN KALICI SÜRDÜRÜLEN AMEL”
Mücahit Gültekin, uzun zamandır önemli konularla bir araya getirmelere nedeniyle Ramazan’da İkindi Sohbetlerini organize eden Ensar Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanlığı yönetimine teşekkür etti. Güzel bir ameli işlemenin çok güzel olduğunu bunu sürdürebilip kalıcı hale getirmenin çok daha önem taşıdığına değinen Gültekin, “O yüzden sürdürebilen kalıcı hale getirilebilen amellerin çok daha değerli olduğunun altını çizmemiz gerekiyor. Çünkü bizim hem belki kişisel tarihimizde hem de kurumsal, grupsal tarihimizde çok büyük heyecanlarla çok güzel işler yapmaya başladığımıza şahit olmuşuzdur. Ama bunları devam ettirmekte sorun yaşadığımıza da şahit olmuşuzdur. O yüzden kalıcılığın çok önemli olduğunun altını çizmek gerekiyor.” dedi.
“SÜRE SINIRLI KONU DERİN”
Ensar Vakfı Şube Başkanı Prof. Dr. Mustafa Güler’in konuşma konusunu kendisine sorduğunda “İyiliğe Evet Kötülüğe Hayır Diyebilen Çocuklar Yetiştirmek” konusunu söylediğini belirten Gültekin, “Sonrasında birazcık acaba iyi mi yaptım diye düşündüm. Çünkü ben daha önce İkindi Sohbetlerine katıldım. Burada yaklaşık 50 dakikalık bir süremiz var. Burada konuyu çok detaylandırıp derinine inmemiz mümkün olmuyor. Ama bu sohbet başlığında çok önemli iki kavram var. Birisi iyilik diğeri de kötülük diye iki kavram var. Yüzyıllar boyunca hem bizim âlimlerimiz hem Batılı filozoflar iyilik ve kötülüğün ne olduğu, bunun kötülüğün kaynağının ne olduğunu, nereden gelir, araçları nelerdir. Bunlar üzerinde çok konuşmuşlardır. Ama maalesef sınırlı sohbet süresinde bu tartışmanın derinliğine çok fazla inme şansım yok.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi