Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadınlar, sevgi ve hoşgörünün temsilcileridir

Özel Fuar Hastanesi Yönetim
Kadınlar, sevgi ve hoşgörünün temsilcileridir

Özel Fuar Hastanesi Yönetim Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk’ün Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı’nı tanıması dolayısıyla kutlanan Kadınlara Seçme ve Seçilme Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, eşitlik vurgusu yaptı.
Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, “5 Aralıkta kutlanan Dünya Kadın Hakları Günü, kadının toplum hayatındaki değeri ve öneminin anlatılması ve anlaşılması için önemli bir fırsattır. Dünyanın var oluşundan bu yana kadınların her gelişmede önemli bir katkısı vardır. Kadınlar sevgi, fedakarlık, hoşgörü ve duyarlılığın simgesidir. Kadınlar huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun mimarlarıdır. Fakat günümüz toplumlarının çoğunda kadının toplumdaki yeri, sahip olduğu haklar henüz istenilen seviyeye ulaşmamıştır. Dünya geneline bakıldığında gelişmiş toplumlarda kadının eğitimde, iş hayatında, siyasette, sanatta hayatın tüm alanlarında daha büyük oranda yer aldığını görüyoruz. Geri kalan toplumlarda ise kadının cinsiyet ayrımcılığına tabi tutulduğunu, yeterli eğitim fırsatı verilmediğini bunun sonucunda da toplum hayatında etkin olarak yer alamadığını görüyoruz. Toplam nüfusumuzun yarısını kadınlarımız oluşturmaktadır. Hiçbir millet toplumun yarısını eğitimden, ekonomiden, siyasetten, sanattan, kültürden, sosyal hayattan uzak tutarak gelişemez” denildi.
CİNSİYET AYRIMCILIĞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Açıklamada, “Başta eğitimde fırsat eşitsizliği olmak üzere kadının sosyal hayattan uzak tutulması durumu cinsiyet ayrımcılığı olarak ifade ediliyor. ‘Cinsiyet ayrımcılığı’ yönünden ülkemiz maalesef çok geri sıralarda yer almaktadır. Ülkemizin uygar ülkelerin arasında yerini alabilmesi için aşmamız gereken en önemli problemlerden birisi cinsiyet ayrımcılığıdır. Kadının sosyal hayatta etkin olarak yer almasının sağlanmasının önünde hiçbir engel yoktur. Yüce dinimiz ve medeniyetimiz her zaman kadına özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir. Kadınlarımızın bizim alanımızda yani sağlık sektöründe çok önemli bir yeri vardır. Yüz yıllardır kadınlarımız şefkatli elleriyle hastaların şifa bulmalarına vesile olmaktadır. Bugünde sağlık hizmetleri kadın emeğinin yoğun olduğu bir alandır. Bu vesileyle tüm kadın sağlıkçılarımızın, tüm kadınlarımızın Kadın Hakları Gününü kutluyor her alanda kadınlarımıza fırsat eşitliğinin sağlandığı, hayatın tüm alanlarında kadınlarımızın etkin olarak yer aldığı günler diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti