Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kahramankazan’a kurulacak Termal Kente AKÜ danışmanlık yapacak

Kahramankazan’a kurulacak Termal Kente AKÜ danışmanlık yapacak
Kahramankazan'a kurulacak Termal Kente AKÜ danışmanlık yapacak

Kahramankazan Belediyesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin iş birliğiyle uluslararası standartlarda hizmet verecek termal kent kurulması için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ilçe merkezinde çalışmaları devam eden Ova Çayı Rekreasyon Alanı yakınında kurulması planlanan projeye ilişkin incelemelerde bulundu.
PROJE ERDOĞAN’IN TALİMATI İLE HAYATA GEÇİRİLİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yürütülen proje için çalışmalar başladı. Bu kapsamda Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve beraberindeki heyet Kahramankazan’a gelerek incelemelerde bulundu. Burada Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile birlikte incelemelerde bulunan Solak ve beraberindeki ekip daha sonra Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ü ziyaret ederek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.  Solak, AKÜ ve Afyonkarahisar olarak termal ve termal sağlık turizminde Türkiye’de önemli bir merkez olduklarını belirterek, “AKÜ olarak jeotermal enerjiden başta tedavi ve ısınma olmak üzere pek çok alanda istifade ediyoruz. Yıllar içinde oluşan bu deneyimlerimizi de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hayata geçirilecek olan bu projede Kahramankazan ile paylaşmak amacıyla buradayız” dedi.
BÜYÜK ORGANİZASYON VE TOPLANTILARA EV SAHİPLİĞİ YAPILABİLECEK
Kurulacak olan termal kentte, büyük organizasyon ve toplantılara ev sahipliği yapabilecek kapasitede kongre merkezleri, yaşlı bakım merkezi, kondisyon merkezi, fizik tedavi merkezi, rehabilitasyon merkezi, hastane, geriatri merkezi, müstakil yaşam alanları, yöresel ürünler çarşısı, alışveriş merkezi, sosyal donatı, spor ve rekreasyon alanları gibi birçok yapı yer alacak. Proje kapsamında oluşturulacak merkezde, Kahramankazan’ın Soğulcak bölgesinden çıkarılan termal su kullanılacak.
ÖNCELİK ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERİN
Termal merkezde öncelikli olarak şehit yakınları ve gazilerin rehabilitasyonunun sağlanması amaçlanıyor. Merkezden ayrıca isteyen vatandaşlar ve turistler de faydalanabilecek. Projenin yalnızca yurt içinden değil, yurt dışından da sağlık turizmi için gelecek turistler tarafından ilgi görmesi hedefleniyor. Proje ile başkent Ankara kongre turizmi açısından da önemli bir kapasiteye kavuşmuş olacak. Şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta olan Kahramankazan böylece termal sağlık ve kongre merkezi açısından başkentin önemli bir açığını kapatacak.
ULUSLARARASI ÖNEMİ SAHİP
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, termal kent projesinin yalnızca Ankara ve Türkiye için değil uluslararası alanda da öneme sahip bir merkez olacağını belirterek, “Binlerce kişiye istihdam oluşturacak proje ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak. Öncelikli hedefimiz şehit yakınları ve gazilerin rehabilitesinin yapılması. Ankara’nın en hızlı gelişen dış ilçesi olan, Türkiye’de ise bu açıdan ilk sıralarda yer alan Kahramankazan uluslararası arenada önemli bir sağlık ve kongre merkezi haline gelecek. Özellikle kongre ve termal sağlık açısından fakir olan başkentimizde önemli bir görev ve potansiyel üstlenecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği proje ile son dönemde sağlık alanında önemli yatırımlara imza atan ülkemiz önemli bir sağlık merkezine daha kavuşmuş olacak” diye konuştu.
Ziyarete Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın yanı sıra AKÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanı Ömer Gürcan ve AKÜ teknik personeli katıldı.