Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kapadokya’da Gezilecek Yerler

Paşabağ Vadisi’nde yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisi, peri bacaları arasında yürüyüş yaparak doğanın ve eşsiz güzelliklerin tadını çıkarmak.

Paşabağ Vadisi’nde yapılabilecek en

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından birisi olan Kapadokya, tabiatına özgü yeryüzü şekillerinden peri bacaları, yeraltı şehirleri, sıcak hava balonu turları ve lezzetleri ile eşsiz güzellikler ortaya koyuyor.

İşte her mevsimde ayrı bir güzelliğe bürünen Kapadokya’da mutlaka görmeniz gereken yerler…

kapadokyada gezilecek yerler

Ihlara Vadisi

Göreme’den 80 km kadar güneye, Hasan Dağı’nın eteklerine uzanıyoruz. Burası Melendiz Çayı’nın derin vadiler açarak kendisine su yolu oluşturduğu, 14 km uzunluğundaki eşsiz bir doğa harikası. Derin bir vadinin içine uzun basamakları arşınlayarak girip Melendiz Çayı boyunca keyifli bir yürüyüş yapıyorsunuz. Eski adı Peristremma olan Ihlara’da 105 adet kilise ve sayıları 10 bine ulaşan oyma yapı bulunuyor.

Paşabağ Rahipler Vadisi (Monks Valley), Kapadokya’da peri bacalarının en iyi şekilde görülebileceği ve en çok ziyaret edilen yerler arasında. Kapadokya‘ya tatile gelenler genellikle peri bacalarını görmek için Avanos ve Göreme arasında bir konumda bulunan Paşabağ Vadisi’ne geliyorlar. Paşabağ Vadisi’nde yapılabilecek en iyi aktivitelerden birisi, peri bacaları arasında yürüyüş yaparak doğanın ve eşsiz güzelliklerin tadını çıkarmaktır.

Döneminde rahipler ve keşişler tarafından bir inziva yeri olarak kullanılmış olan vadide çok sayıda kayalara oyulmuş manastırlar, kiliseler, şapeller ve yerleşim yerleri ile birlikte tünel ve değirmen gibi yapılar bulunuyor.Vadinin merkezinde bulunan üç şapkalı peri bacası, vadinin en popüler peri bacası. Burası aynı zamanda Aziz Simeon’un 15 yıl boyunca inzivaya çekildiği bir şapel.

Yamaçlarından şiddetli rüzgar ve yağış ile birlikte sel sularının bölgenin bu tür tüflü yapılarını aşındırması ile meydana gelen peri bacaları bu bölgede daha çok mantar şeklinde bir görüntüye sahip Vadi’ye girdiğinizde yüzlerce peri bacasından oluşan büyük bir yürüyüş parkuru sizi karşılıyor. Birbirinden güzel peri bacaları arasında dolaşarak, bol bol fotoğraf çekerek Paşabağ vadisinde güzel ve eğlenceli bir tur yapabilirsiniz.

Paşabağ Rahipler Vadisi her gün 08:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açılır. Bilet Fiyatı 25 TL

Kapadokya‘ya geldiğinizde mutlaka yapmanız gereken popüler aktivitelerden birisi de dünyaca ünlü Balon Turu. Kapadokya Balon Turu, dünyanın çeşitli tatil otoritelerince dünyada yapılabilecek en güzel aktiviteler arasında da başlarda yer alıyor. Aynı zamanda dünyanın en iyi ve en yoğun balon turu parkurlarından da birisi konumunda. Balon turu için fiyatlar merkezi olarak belirleniyor. Bu nedenle sabit bir fiyat söylemek zor. Genelde yoğun sezonda 250-400 EUR arasında bir rakam, düşük sezonda ise 100-200 EUR arasında bir rakam oluyor. Bu rakamın içinde özel araçlar ile otelinizden alma ve tur bitiminde otelinize bırakma, uçuş öncesi kahvaltılık atıştırmalıklar, yaklaşık 1 saatlik balon turu, tur sonrası şampanya/alkolsüz içecek ile kutlama, hatıra olarak size özel uçuş sertifikası ve sigorta dahil oluyor.

kapadokyada gezilecek yerler

Göreme Açık Hava Müzesi

Göreme Açık Hava Müzesi, M.Ö. 4 yüzyıla kadar uzanan tarihi boyunca manastırlar, kiliseler ile bir yaşam kompleksi olarak hizmet vermiş. Geniş bir alana yayılan yerleşim bölgesi olan alanda erken dönem Hristiyanlığa ait doğum, af dileme, son yemek, vaftiz, başkalaşım ile çarmıha gerilme gibi kutsal sahneler kilise manastırların içinde resmedilmiş.

Aşıklar Vadisi

Bu bölge Göreme’nin kuzeybatı tarafında yer alıyor. Eğer bir balon turu yaparsanız bu bölge içinde uçacaksınız. Göreme’nin Ortahisar tarafına bakan yamaçları da günbatımı ve doğumu için seyirlik alanlar.

Uçhisar Kalesi

Uçhisar Kalesi olarak isimlenen kale bölgedeki görülmesi ve ziyaret edilmesi tavsiye edilen en önemli yer olarak öne çıkıyor.

kapadokyada gezilecek yerler

Güvercinlik Vadisi

Uçhisar tarihin belli dönemlerinde mezarlık alanı olarak kullanılmış alanlar içeriyor. Bu peri bacalarında ise ışık alınmasına yönelik delikler açılmış. Bu alanlar da güvercinler tarafından mesken tutulmuş.

Ürgüp Temenni Tepesi

Ürgüp de Kapadokya’daki diğer bölgeler gibi fantastik kaya oluşumlarına sahip. Bunlardan ilk göze çarpanı ise meydandaki Temenni Tepesi. Buradan manzarayı seyre dalabilir, çıkacağınız yüksek yokuşlardan (turist olmak bunu gerektirir) sonra tepedeki kafede bir şeyler içebilir ve adı üstünde olan tepede dilekte bulunabilirsiniz.

Üçgüzeller

Kapadokya bölgesindeki en ilginç kaya oluşumlarından biri ve tam bir peri bacası görüntüsünü görebileceğiniz üçlü kaya oluşumu. Kral, prenses ve çobanın aşkı hikayelerinden biri de burası için uydurulmuş.

Ortahisar Kalesi

Ortahisar’a geldiğinizde gözlerinize inanamayacak büyüklükte bir peri bacası görürsünüz. Tam kasaba meydanında yer alan bu peri bacası Kapadokya bölgesinin en büyük peri bacası olarak adlanır.

Dervent Vadisi

Ürgüp – Avanos yolu üzerinde yer alan vadi Kapadokya’nın en çok dikkat çeken vadilerinden birini oluşturuyor. Buradaki peri bacalarının şekilleri hayvanlara benzetiliyor. En çok da deve görünümlü peri bacası dikkat çekiyor.

Zelve Açık Hava Müzesi

Dervent yönünden direksiyonu Çavuşin yönüne doğru kırdığınızda karşınıza fantastik bir yer daha çıkacak: Zelve Açık Hava Müzesi. Müze kartınızla ziyaret edebileceğiniz bölgedeki alanda sıklıkla farklı inanışlara ait ibadethaneler ve eski yerleşimler göreceksiniz.

Kapadokya Yeraltı Şehirleri

Kapadokya’daki peri bacaları, vadiler ve balonlar derken bölgede çok sayıda da yeraltı şehri bulunduğunu da unutmamak gerekir.

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti