Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kaplan, emekliye ayrılıyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Kaplan, emekliye ayrılıyor

Afyonkarahisar’daki Kur’an Kursları’nda 2010-2011 eğitim-öğretim yılı Sahipata Kur’an Kursu’nda düzenlenen tören ile açıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Dursun Kaplan, önümüzdeki Cuma günü, vaazdan sonra emekliye ayrılacağını belirtti

Afyonkarahisar’da hizmet veren Kur’an Kursları’nda yeni eğitim-öğretim yılı Sahipata Kur’an Kursu’ndaki törenle başladı. Törende konuşan İl Müftüsü Dursun Kaplan, Afyonkarahisar’a 1994 yılında kızını Afyon Kocatepe Üniversitesi’ne kaydettirmek üzere geldiğini belirtti. Kaplan, “O zaman ben Polatlı’nın müftüsüydüm. Burayı beğendim. Buraya geldiğimde ilk araştırdığım şey o gün hoşuma giden Sahipata Kur’an Kursu oldu. Fakat bu Kur’an kursunun 1999 yılında kapandığını, o günden bugüne kapalı olduğunu, bazen hizmet içi eğitim kursları akşam kursları ve yaz Kur’an kursları için kullanıldığını öğrendim. Kalkıp geldim yetkili arkadaşlarımla Kur’an Kursu’nun her tarafını gezdim. İnanın çok üzüldüm” dedi.
Kaplan, “Allah’ın takdiri ben 8 yaşında Kur’an’ı hatmettim. 13 yaşında hafız oldum. Ömrümü Kur’an’a ve İslam’a hizmet ile geçirdim. Önümüzdeki Cuma günü veda vaazını yapacağım ve emekliye ayrılacağım” diye konuştu.
Kaplan, konuşmasına şöyle devam etti:
“Ülkemizde çeşitli yerlerde Kur’an’a yaptığım hizmetten dolayı bu işlere aşina olduğum için çok üzüldüm burayı eski haline kavuşturmak için kolları sıvadım. Afyonkarahisar halkının yardımı ile kursu bu hale getirdim. Allah’ın inayeti ile bugünkü ortyamda en ileri teknoloji ile bize emanet ettiğiniz çocuklarınızı en güzel şekilde yetiştireceklerdir. Biz zaman zaman Kur’an Kursları için yardım talep ediyoruz diyoruz. İşte o aldığımız yardımlarla bu hizmetleri yapıyoruz. Burada en modern araçlarla eğitim verilecek. Bu fırsatı bize sunan Allah’a hamdolsun.”
Törene İl Müftüsü Dursun Kaplan, İl Müftü Yardımcısı Ali Abay, Kur’an Kursları’nın müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı. Konuşmanın ardından katılımcılara etli pilav ve ayran dağıtıldı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti