Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Karagöz Öğreniyorum ve Oynatıyorum” kursu tamamlandı

Bu haberin fotoğrafı yok
"Karagöz Öğreniyorum ve Oynatıyorum" kursu tamamlandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Halk Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünce açılan “Karagöz Öğreniyorum ve Oynatıyorum” kursuna katılan öğrenciler eğitimlerini başarıyla tamamladılar

Kursla ilgili bilgi veren AKÜ Halk Bilim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özkan açılan kursta eğitim gören öğrencilerin, kurs boyunca Karagöz tasvirlerinin çizimini, boyamasını, tasvirlerin kesimini, kesilen tasvirlerin birleştirilmesini, çubuk takmalarını ve sonunda perde üzerinde oynatma tekniklerini öğrendiklerini söyledi. Ayrıca öğrencilere geleneksel Gölge Oyunları metinlerinden hareketle kendileri nasıl metin oluşturacakları ve metin yazarlığı ile ilgili bilgiler verildi. Sahnede “doğaçlama” provaları da yapan öğrenciler, kursun son günü kursu ziyaret eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na kısa bir gösteri sundular.
Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özkan, ayrıca kursa usta öğretici olarak destek veren Hacettepe Üniversitesi Halk Bilim yüksek lisans öğrencisi Yücel Özdemir ile Gazi Üniversitesi Halk Bilim öğrencisi ve ülkemizin en genç “Hayali” ünvanına sahip Sinan İspenoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür etti. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Özkan, önümüzdeki öğretim yılında kursun tekrarlanacağını ve Gölge Oyununun yanında “Kukla” kursunun da verilmesinin planladığını açıkladı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti