Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karakaş: Çevre Hassasiyetimiz Gözetilerek 550 Fidan Hediye Edildi

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AFRAY’ın iş ortaklı firmasının, çevre hassasiyetlerini gözeterek kesilen ağaçların yerine boyları 2 metrenin üzerinde kampüste yetişen türlerden olmak üzere 550 fidan hediye ettiğini açıkladı.

AKÜ Rektörü Prof. Dr.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) ANS Kampüsünde düzenlenen törenle 7 farklı ağaç türünden toplam 550 adet fidanın toprakla buluştuğu tören düzenlendi.

FİDAN DİKİM TÖRENİ YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Barış Manço Şölen Alanında düzenlenen törene; AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şuayıp Özdemir ve Prof. Dr. Murat Peker, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Genel Sekreter İhsan Ceran ile fakülte dekanları, yüksekokul müdürleri, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. ANS Kampüsünde bulunan ağaçların kat kat fazlası dikildi.

“ANS KAMPÜSÜ 23 YILDA YEŞİL GÖRÜNÜME KAVUŞTU”

Törende bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, AKÜ’nün ANS kampüsüne taşınmasının üzerinden 22-23 yıl geçtiğini belirterek, geride kalan süre zarfında kampüsün yeşil bir görünüme kavuşması adına yılda en az iki kez fidan dikimi gerçekleştirildiğini belirtti. Karakaş, “ANS kampüsümüz ağaçlandırma ve yeşillendirme açısından zengin bir toprağa sahip değil. Yıllar boyunca kampüsümüzdeki ağaçların kat kat fazlası ekildi ancak onları hayatta tutmak o kadar kolay olmadı. Hastalık gibi çeşitli sebeplerle kuruyan ve tutmayan çok sayıda fidanımız oldu. Bu koşullarda ağaçların hayatta kalması adına büyük bir mücadele veren Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığımız personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Karakaş Çevre Hassasiyetimiz Gözetilerek 550 Fidan Hediye Edildi

“SAĞLIKLI TABİAT GELECEĞE EN DEĞERLİ MİRASTIR”

AKÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Karakaş, tabiattaki ekosistemi korumayı ve yeşil alanları artırmayı öncelikli görevlerinden biri olarak gördüklerini belirtti. Karataş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşayan ve sağlıklı bir tabiat, gelecek nesillere bırakacağımız en kıymetli miraslardan biridir” dedi. Yaşamı, yeşili ve dolayısıyla nefesi paylaşmak ve çoğaltmak adına fidan diktiklerini ifade eden Karakaş, “Çevreyle kurulan ilişki aslında gelecek nesillere bilgi ve kültür aktarımının bir yoludur. Biz de, bugün kampüsümüzde toprakla buluşturacağımız fidanlarımızla, gelecek nesillere köprü kurmuş olacağız.” dedi.

Karakaş Çevre Hassasiyetimiz Gözetilerek 550 Fidan Hediye Edildi

“AFRAY İÇİN KESİLEN 84 AĞACIN KARŞILIĞI 550 FİDAN OLARAK DİKİLİYOR”

ANS Kampüsünü Afyonkarahisar il merkeziyle birbirine bağlayacak olan AFRAY Projesi inşaatının başlamasıyla birlikte; hat güzergâhında bulunan yaş bakımından farklı bazı ağaçların doğal olarak etkilendiğini anlatan Rektör Karakaş, şunları kaydetti: “Kampüsümüzdeki tren hattı boyunca toplam 217 ağaç etkilendi. Bunlardan nakledilince tutabilecek 134 ağaç, yeni yaşam alanlarına nakledildi. 19’u kuru ve hastalıklı olan ve taşınamayan toplam 84 ağacımız ise maalesef kesilmek zorunda kalındıKarakaş proje yüklenici firmasının etkilenen ağaçların yerine 550 fidan hediye ettiğini belirterek, “AFRAY’ın iş ortaklı firması, çevre hassasiyetimizi de gözeterek kesilen ağaçların yerine boyları 2 metrenin üzerinde kampüsümüzde yetişen türlerden olmak üzere 550 fidan hediye etti. Firma yetkililerine ve Ulaştırma Altyapı Genel Müdürüne bu husustaki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum. ANS kampüsümüze dişbudak, şeker akçaağaç, süs elması, iğde, süs eriği, salkım söğüt, hatmi ağacı ve çınar yapraklı akçaağaç fidanları dikilecek. Bu fidanlar yeşerirken aslında umutlarımızı, yaşam sevincimizi de yeşertecek, birlik ve beraberlik duygularımızı da köklendirecek. Öğrencilerimizin ellerinin dokunacağı her fidan aslında yaşama ve umuda da değecektir.” Rektör Karakaş’ın, konuşmasının ardından fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti