Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayak turizmi ile termal turizm birleşecek

Afyonkarahisar’da kış turizminin geliştirilmesi
Kayak turizmi ile termal turizm birleşecek

Afyonkarahisar’da kış turizminin geliştirilmesi ve kaplıca turizmi ile entegre edilmesi amacıyla hazırlanan ve Afyonkarahisar Şuhut ile Sandıklı ilçeleri arasında bulunan Başören Köyü yakınlarındaki Kuma Dağı zirvesinde bulunan Kilimatan Bölgesinde yapılması planlanan Kilimatan Kış Turizmi Merkezi’nin Fizibilite ve Master Planı hazırlanan sunu ile birlikte Valilik Toplantı Salonunda yapılan toplantıda değerlendirildi.
Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planı ile ilgili bilgilendirme ve yatırım sürecine ilişkin değerlendirmenin yapıldığı toplantıya Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Orman ve Su İşleri eski Bakanı Prof. Dr. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun yanı sıra, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Av. Ali Özkaya ve Av. İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları, Sandıklı ve Şuhut Kaymakamları, İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Bölge ve İl Müdürleri, STK Temsilcileri, otel yöneticileri katıldı.
ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI
Toplantıda ilk olarak konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, “Bugün Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planıyla ilgili bugüne yaptığımız çalışmaları ve sonuçlarını sizlere arz edeceğiz. Bunlarla ilgili bundan sonraki süreçte ne yapabiliriz bunları değerlendireceğiz.” dedi.
Daha sonra söz alan Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planı ile ilgili bilgi verdi.
Toplantıda Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planı yüklenici firması Ecosign Mountain Resort Planners Ltd. Şti. temsilcileri Ryley Thiessen ve Eric Callender tarafından Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planı hakkında yapılan çalışmalar ve gelinen sürece ilişkin slayt sunumu eşliğinde detaylı bilgi verildi.
“TURİZME ÖNEMLİ KATLI SAĞLAYACAK”
Toplantının sonunda konuşan AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, “İlimiz Şuhut ve Sandıklı İlçeleri arasında bulunan Başören Köyü yakınlarındaki Kuma Dağı zirvesinde Kilimatan Kış Turizm Merkezi yapılması planlanan tesislerin ilimizin gelişmesine ve turizmine önemli bir katkısı olacağına inanmaktayım. Bu bölgeye yağan kar Kasım-Aralık ayından Mayıs ayına yaklaşık 5-6 ay kadar durmaktadır. Bu açıdan Kilimatan Kış Turizm Merkezinin bu bölgeye yapılması doğru bir karardır. Bunun yanı sıra buraya hem Sandıklı’daki termal otellerde konaklayan vatandaşlarımızın, hem de Afyonkarahisar Merkezdeki termal otellerde konaklayan vatandaşlarımızın ulaşması kolay olacak ve kayak turizmi ile termal turizm bütünleşmiş olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Kilimatan Kış Turizm Merkezi Fizibilite ve Master Planı Toplantısı katılımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması ve değerlendirme yapılması ile sona erdi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti