Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler kıl payı kazandı – Kocatepe Gazetesi

Keçiler kıl payı kazandı – Kocatepe Gazetesi
Keçiler kıl payı kazandı

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor ligin 16. haftasında ikinci sırada yer alan Nesine.com Eskişehir Basket takımına konuk oldu. Rakibi karşısında üstün bir maç çıkaran Afyon Belediyespor 18 sayıya kadar çıkan farkla güzel bir maç sergiledi. Üçüncü periyotta hızını artıran Eskişehir farkı 4 sayıya kadar indirdi. Rakibinin öne geçmesine mani olan Afyon Belediye maçı 71-73 kazanmayı da başardı. Afyon Belediye, Eskişehir Basket’in 12 maçlık serisine de son verdi.
Maça hızlı başlayan Afyon sahada yer alan 5 oyuncudan da gelen sayı katkısıyla ilk 6 dakikayı 13-1’lik seri ile önde geçirdi. Tuğberk ile etkili olmaya devam eden Afyon ilk çeyreği 22-14 önde kapattı.
Buğrahan Tuncer ile rakibine direnmeye çalışan Eskişehir’e karşı Türk gardları ile etkili olan Afyon Belediye İbrahim’in üçlüğü ile çeyreğin ilk 3 dakikasını 33-17 önde geçti. İkinci çeyreğin yarısı geride kalırken günün başarılı ismi İbrahim’den gelen başka bir üçlük ile skor 38-20 oldu ve Afyon Belediye maçtaki en büyük farkı yakaladı. Konuk takım kalan süreyi de dengeli oynayarak soyunma odasına 46-30 önde gitti.
İkinci yarıda da Eskişehir Basket oyuna hızlı başladı. Yunus Emre ve Marshall’dan gelen üçlükler ve sayılar sonucu skor 3 dakika içinde 41-46’ya geldi. Ogün ve Zupan ile krizden çıkmayı başaran Afyon ekibi çizgiden bulduğu sayılarla önde kalmayı başardı ve son çeyreğe 60-54 önde girdi.
Son çeyrekte ise tam bir kovalamaca yaşandı. Farkın hep 3-5 sayı aralığında Afyon lehine olduğu bu çeyrekte Eskişehir 41 saniye kala Marshall’ın üçlüğü ile maçta 71-70’le ilk kez öne geçmeyi başardı. 21 saniye kala İbrahim’in sayısı ile Afyon Belediyesi tekrar öne geçti. Son topta Marshall, pota altındaki Duncan’a pas vermek isterken Serkan Menteşe topu çaldı. 1 saniye kala yapılan faul sonrası Orçun ilk atışı sayıya çevirdi, ikinciyi bilerek kaçırdı ve Hadi’nin hücum ribaundu sonrası karşılaşma sona erdi.
Ribaundlarda rakibine 44-33 üstünlük sağlayan Afyon Belediye’de Zupan 19, Tuğberk 14 ve İbrahim 12 sayı ile oynadı.
Ligde 2. yenilgisini alan Eskişehir’de ise Marshall 17 sayı, Duncan 13 sayı 10 ribaund ile mücadele etti. (Kocatepe Haber Merkezi)

 

Maçın gelirleri şehit ailelerine

 

Nesine.com Eskişehir Basket ile Afyon Belediyespor arasında oynanan maçta satılan bilet gelirleri şehit ailelerine bağışlanacak

Ligin 16. haftasında Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda Nesine.com Eskişehir Basket ile Afyon Belediye karşı karşıya geldi. Eskişehir temsilcisi, Türkiye’de son dönemlerde yaşanan üzücü olaylar sonrasında, daha önce aldığı kararla bu maçın gelirini şehit ailelerine bağışlanacağını açıklamıştı. Eskişehirli basketbolseverler maça yoğun ilgi gösterirken, tribünler de oldukça doluydu. Maç öncesinde bilet gişelerinde uzun kuyruklar oluşurken, bilet alan ilk 500 kişiye takımın forması hediye edildi. Alınan kararın yerinde olduğunu dile getiren taraftarlar, kırmızı-siyahlı ekibe başarılar dilerken, ülkede de bir daha üzücü olayların olmaması temennisinde bulundu.
“ÜLKEMİZ TERÖR
OLAYLARININ ÜSTESİNDEN GELECEKTİR”
Konuyla ilgili açıklama yapan Nesine.Com Eskişehir Basket Kulübü Başkanı Sinan Özeçoğlu, “Bu konuda yönetim kurulumuzla bir karar aldık. Ülkemizin bu durumundan dolayı bu haftaki maçımızın gelirlerini şehit ailelerine bağışlamaya karar verdik. Bu anlamda taraftarımızın ve Eskişehir halkının yoğun ilgisi var. Bunun için Eskişehir halkına bunun için çok teşekkür ediyorum. Neticede ülkemiz terör olaylarının üstesinden gelecektir ama hayat bir taraftan da devam ediyor. Biz ülkemizi bütün kötülüklerden kurtarıp, sporla birlikte daha iyi yerlere taşıyacağımızı biliyoruz” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)