Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Keçiler zorlandı ama yıkılmadı – Kocatepe Gazetesi

Keçiler zorlandı ama yıkılmadı – Kocatepe Gazetesi
Keçiler zorlandı ama yıkılmadı

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor kendi sahasında ligin 12. haftasında Petkimspor’u konuk etti. Maça iki ekip te hızlı başlarken ilk çeyrek 4 sayı farkla Afyon Belediye’nin üstünlüğü ile tamamlandı. İkinci çeyreğe de yine iki takım yüksek performans-la başladı. İkinci çeyrekte elinden geleni yapan Afyon Belediye ilk yarıyı 5 sayı farkla önde kapattı. İkinci yarının ilk çeyreğinde Petkim etkili oyunu ile dikkat çekti. Üçüncü çeyrek yine Afyon Belediye’nin 2 sayı üstünlüğü ile tamamlandı. Son çeyrekte ise yine iki takımın büyük çekişmesi vardı. Afyon son anlarda 13-0’lık seriyi yakaladı, Petkim cevap vermekte gecikmedi. 10-2’lik seri ile geri gelen Petkim eşitliğe yaklaştı fakat Afyon Belediye bulduğu kritik sayılarla maçı 77-74 kazanmasını bildi.
Ev sahibi Afyon Belediye’de Knight faul problemi, Hagins rahatsızlığı nedeniyle 15’er dakika süre aldı, Petkim’de ise iki yabancıdan 60 sayı geldi.
Afyon Belediye serbest atışları yüzde 45 (11/24), Petkim 4/7 ile kullandı.
Üçüncü dakikayı 9-4 Petkim önde geçti, Afyon Belediye 13-0’lık seriyle yanıt verip 7. dakikada 17-9’luk skoru yakaladı. İkinci periyoda 23-19 önde başlayan Afyon Belediye; Hadi Özdemir ve Cevher Özer ile arayı açıp soyunma odasına 42-33 önde gitti.
Afyon Belediye üçüncü periyotta farkı 12 sayıya kadar çıkardı ancak Petkim, Adam Smith ile oyunda kalmayı başardı ve son 10 dakikaya girilirken fark 2 sayıya (58-56) düştü.
Bitime 8 dakika kala Adam Smith’in sayılarıyla Petkim ilk çeyrekten itibaren ilk kez rakibini yakaladı (58-58), ardından 7 dakika kala 3 sayı (61-58) öne geçti. Ağırlıklı Marcos Knight’ın sayılarlı ile 13-0’lık seri yakalayan Afyon Belediye 4 dakika kala 8 sayılık (71-61) avantaj elde etti.
Afyon Belediye 4 sayı öneyken Petkim, Ivanov’un üçlüğü ile 55 saniye kala farkı 1 sayıya (75-74) çekti. 7 saniye kala Hadi Özdemir serbest atışları 1/2 ile kullandı. (76-74) Adam Smith’in kaçırdığı atıştan sonra 1 saniye kala Knight 1/2 serbest atışla skoru belirledi. 77-74
Maçı kazanan Afyon Belediyespor hanesindeki galibiyet sayısını 10’a çıkararak puanını da 22’ye çıkardı.

 

Tutulmaz Keçileri izledi

 

Afyon Belediyespor’un kendi evinde 77-74 mağlup ettiği Petkimspor maçını Vali Mustafa Tutulmaz da izledi

 

Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Afyon Belediyespor kendi sahasında ligin 12. haftasında Petkimspor’u 77-74 mağlup etti. Maçı Protokol Tribünü’nde Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, Belediye Meclis Üyesi Oktay Okay, Afyon Belediyespor Kulüp Başkanı Hüseyin Çetinbaş, AFJET Afyonspor Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Genelioğlu birlikte izledi.