Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendin Yap Atölye sempozyumunda Ayazini tanıtıldı

2. Uluslararası Kendin Yap

2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda, Frigya’nın parlayan yıldızı Ayazini bölgesi tanıtıldı

 

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER), Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Kendin Yap Atölyesi Derneği iş birliğince düzenlenen 2. Uluslararası Kendin Yap Atölyeleri Sempozyumu 7-9 Mart 2022 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Sempozyumun açılışına; AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Boztepe, ZAFER Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İşyeri Tabanlı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Süleyman Akgül, protokol üyeleri, idareciler ve öğretmenler katıldı.
SEMPOZYUM
ÜÇ GÜN SÜRDÜ
Üç gün süren sempozyumda, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden yaklaşık 135 öğretmen ile yurt dışından 8 konuşmacının çevrim içi katılımıyla eğitimde iyi uygulamalar, teknoloji, tasarım ve beceri atölyeleri örnek uygulamalar, proje uygulamaları (eTwinning projeleri), sosyal uygulamalı bilimler konusunda 76 bildiri sunuldu. Program, katılımcılara Frigya’nın parlayan yıldızı Ayazini bölgesinin tanıtılmasıyla sona erdi. Kendin Yap Atölyeleri ZAFER’in Yeni Nesil Eğitim Mali Destek Programı kapsamındaki destekle kuruldu. TR33 Bölgesinde 34 ilçede kurulan 42 sabit, 6 mobil atölyede, robotik kodlamadan endüstriyel tasarıma, dijital stüdyodan güzel sanatlara kadar 34 farklı alanda 133 alt istasyon bulunuyor. Kendin Yap Hareketi kapsamında özellikle 6-14 yaş arasındaki çocukların algoritmik düşünme, robotik kodlama, tasarım, üretkenlik, yenilikçilik ve girişimcilik kapasitelerini geliştirmek amaçlanıyor.
1,6 MİLYON TL MALİ
KAYNAK AKTARILDI
ZAFER Ajansı tarafından sağlanan 10 milyon TL desteğe ek olarak özel sektör, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, yerel yönetim ve meslek kuruluşları arasından projelerde ortak sponsor olarak yer alan toplam 125 kurum, kuruluş 1,6 milyon TL mali kaynak aktardı. Kendin Yap Hareketi, lider teknoloji ve girişim şirketleri ile uluslararası sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklendi. Aselsan, Arçelik, Robotis, Sanlab, Lego Education, İnsider, Microsoft, Habitat Derneği ve Bilim Kahramanları Derneği bu hareketin destekleyicileri oldu. Kendin Yap Atölyelerinde bugüne kadar 3 bin 671 öğretmen, 31.006 öğrenci 624.138 adam, saat eğitim aldı. Ayrıca 2021 SOGEP kapsamında Vestel Beyaz Eşya’nın yararlanıcı olduğu “Vestel’le Kendin Yap Atölyeleri” isimli proje kapsamında 7’si yeni ilçede olmak üzere 8 ilçede daha Kendin Yap Atölyesi kurularak bölge geneline yaygınlaştırıldı.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti