Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kentsel Dönüşümü Bir An Önce Yapmayı Önemsiyoruz”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Bakşan Adayı Alper Yağcı, projelerini kamuoyuna peyder pey açıklayacağını dile getirdi. Başkan Adayı Yağcı, Mısri Camii çevresindeki kentsel dönüşümü bir an önce yapmayı önemsediklerini belirtti

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye

İYİ Parti Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi’nde (SKM) İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, tarafından basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken ve partililerde hazır bulundu.

“ADAYLARIN İÇİNDE EN İYİSİ BİZİM ADAYIMIZDIR”

Toplantının açılışını İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı İzzet Köken, yaptı. Başkan Köken, “Ramazan ayının mübarek olmasını diliyorum. Afyonkarahisar’da Belediye Başkan adayları içerisinde en samimi, en liyakatli, en genç, alanında okulunda okuyup bununla yetinmeyip yüksek lisansını da yerel yönetimler üzerine yapan bizim adayımız Alper Yağcı’dır. Yani Belediye Başkan adaylarının içerisinde en iyi aday bizim adayımızdır. Malumunuz 31 Mart yerel seçimlerine bugün itibariyle tam 18 gün kaldı. Bu seçim gerçekten de içinde bulunduğumuz durumu göz önüne aldığımızda Afyonkarahisar için veballi bir seçimdir. 22 yıldır iş başında olan iktidarın merkezi hükümet ve yereldeki icraatları ortaya çıkan tablo malumdur. Tüm bunların bilincinde olarak bizler üzerimize düşen sorumluluğun gereğini yerine getiriyoruz. İYİ Parti olarak bizler il merkezinde ve ilçelerde yerel yönetimlere talibiz.” dedi.

“İLİMİZ VE ÜLKEMİZ HAKİKATEN YORGUN BİR DÖNEMDEN GEÇİYOR”

İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 103’ncü yıldönümü nedeniyle İstiklal Marşı’nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve şükranla andığını belirtti. Ersoy’un, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.” sözleriyle konuşmasına başlayan Başkan Mısırlıoğlu, “Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Afyonkarahisar’da da hummalı bir seçim sürecinin yaşanmaktadır. Bizler de Afyonkarahisar merkezde, tüm ilçelerimizde, beldelerimizde adaylarımızla birlikte sahadayız. Birlik ve beraberlik içinde giden güzel bir seçim atmosferivar. Bu atmosferde pek çok insanımıza dokunarak, daha fazla sayıda insanımızı dinleyerek ve daha çok insanlarımızın dertleriyle ilgili sorunları konuşarak götürmeye çabaladığımız bir seçim süreci doğaldır. Hem ülkemiz hem Afyonkarahisar hakikaten yorgun bir dönemden geçiyor. İnsanlarımız ekonomik sıkıntıları derin ve ağır şekilde yaşıyor. Seçim sürecinde eleştiri yaptığım düşünülmesin. Bende bir birey ve aile babasıyım. İnsanlarımızın yaşadığı sorunların çoğu ortak bu sorunları bizlerde yaşıyoruz. Geçim ciddi bir problem haline geldi.

“HEPİMİZ AYNI SIKINTILARI YAŞIYORUZ”

Maalesef bunu bir seçim sürecinde eleştiri olarak düşünmeyin. Ben de bir bireyim bizde bir aile babasıyız. Aynı şekilde insanlarımızın her şeyi de hissediyoruz. Ailemizle birlikte doğal koşullar hakikaten ağır geçiyor. Hani derler ya iğneyi kendine çuvaldızı karşındakine batır diye. Emeklinin hali ortada, asgari ücretle 3-4 çocuğu olan kişiler kıt kanaat geçiniyor. Hemşehrilerimizin mübarek Ramazan ayını da tebrik ediyorum. İnşallah hep birlikte huzurlu bir Ramazan ayı geçiririz. Başkan Adayımız Alper Yağcı, bazı projelerini basın aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacak.” diye konuştu.

“Kentsel Dönüşümü Bir An Önce Yapmayı Önemsiyoruz”

“SAHADA BİRÇOK İNSANA DOKUNMAYA ÇALIŞTIK”

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Alper Yağcı, Ramazan ayının birlik ve beraberliğe vesile olmasını temenni etti. Başkan Adayı Yağcı, “12 Mart İstiklal Marşının kabul edildiği tarihtir. Bu vesileyle hem İstiklal Marşımızın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’u hem de bu uğurda can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 31 Mart seçimleriyle ilgili, partimiz bizim Belediye Başkan Adaylığımızı açıkladıktan sonra hem teşkilatımızla, hem belediye meclis üyesi adaylarıymızla birlikte sahada birçok insana dokunmaya çalıştık. Birçok insanımızla dertleştik. Bunun yanında sivil toplum kuruluşları osun, işletmeler olsun, odalarımız olsun Afyonkarahisar Belediyesi’nce ihmal edilen herkesle bireysel diyaloglar kurduk. Bununla ilgili çalışmalarımıza durmadan, yılmadan devam ediyoruz.

“HİZMET ANLAYIŞIMIZ TÜM İNSANLARIMIZA DOKUNABİLMEKTİR”

“Gelinen noktada maalesef özellikle 5 yıl içerisinde Afyonkarahisar Belediyesi halkından kopuk sivil toplum örgütlerinden kopuk, ‘Ben yaptım oldu.’ davranışlarıyla bir belediyecilik anlayışını ortaya koydu.” diyen Başkan Adayı Yağcı, “Bizler istiyoruz ki yıllardır süre gelen 2 kutuplu siyaseti bir kenara bırakıp vatandaşımıza üçüncü bir yolun alternatifini de sunabilelim. Ötekileştirmeden hep birlikte Afyonkarahisar’a hizmet etmek istiyoruz. Afyonkarahisar kavgacı bir siyasete mahkûm edilmemelidir. Tüm mahallelere eşit hizmet sunabilen, tüm insanlarımıza dokunabilen bir siyaset ve hizmet anlayışını Afyonkarahisar’da ortaya koymaya çalışıyoruz. Bununla ilgili projelerimizi anlatıyoruz anlatmaya da devam edeceğiz. Ben bugünkü toplantımızda beş projemizi açıklayacağım. Zaman içerisinde diğer projelerimizi anlatmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“SEÇİM KURULU YASAKLARI HERKES İÇİN GEÇERLİDİR”

Afyonkarahisar’da siyasi çalışmalar devam ederken tüm partilerle tüm Belediye Başkan Adaylarının uymaları zorunlu yasal kurullar olduğuna dikkat çeken Başkan Adayı Yağcı, “Tüm partilerin ve Belediye Başkan adayları olarak hepimizin uymamız gereken kurallar var. Bu konuda kural ihlal edenlere karşı Seçim Kurulu gerekenleri yapmalıdır. Geçitlerde, inşaatlarda, köprülerde ki afiş, pankart v.b görsellerin Seçim Kurulu tarafından toplatılma kararı bulunmaktadır. Ama görüyoruz ki iktidar mensupları kendilerine ait reklamları buralardan kaldırmamaktadır. Eğer adil, eşit ve hukuk önünde bir seçim yapacaksak, herkesin üzerine düşen sorumluluğun gerçekleştirmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMDE HAK SAHİPLERİ HAKLARINA KAVUŞMALI”

Projelerini anlatmaya devam edeceğini dile getiren Başkan Adayı Yağcı,  şunları kaydetti: “Projelerimizi her yerde anlatıyoruz anlatmaya da devam edeceğiz. Projelerimizi kamuoyuna detaylı bilgilendirmeye devam edeceğiz. AFKENT Projemiz var. Kentte en büyük sıkıntı mevcut kentsel dönüşüm sıkıntıdır. Vatandaşlarımızın yıllardır büyük bir mağduriyet yaşadıklarını hep birlikte yıllardır izliyoruz. Kentsel dönüşüm bizler için çok önemli. Çünkü kentsel dönüşmü birçok mağduriyeti ortadan kaldıracak. Hak sahiplerinin bir an önce haklarına kavuşmalarını istiyoruz. Bununla ilgili üç formülü önlerine koyuyoruz. Birincisi dilerlerse mevcut yerleriyle ilgili değerleme yapılarak Afyonkarahisar Belediyesine ait olan arsalardan onlara birebir eşit cebinden para çıkmayacak şekilde bir takas yöntemiyle kendi yerlerine karşılık arsalarını takdim edeceğiz, ikinci alternatif yolumuz yine değerlemelerini yapıp Afyonkarahisar Belediyesine ait hazırda var olan daireleri kendilerine sunarak. Dilemeleri durumunda elimizdeki hazır daireler ile birebir takas yöntemi uygulayacağız. Üçüncü yöntem. Kentsel dönüşüm alanındaki mahallelerde yaşamak isteyen ve halen orada ikamet etmek isteyen vatandaşlarımız için de normal kentsel dönüşüm alanı olan yerlerde 1 +1, 2+1, + 3+1 ve 4+1 dairenin olduğu bir projeyi onlara sunarak onların yine dilerse cebinden para çıkmadan mülk sahibi olabileceği bir sistemi onlara sunmuş olacağız.”

“İMARET MEYDAN PROJEMİZDE VAR”

Mısri Camii çevresindeki mimari yapının korunarak az kattan çok katadoğru bir yapı anlayışı benimseyeceklerini, yarını belli olmayan projeleri tercih etmeyeceğini söyleyen Yağcı, “Mülteci sorunuyla birlikte kentsel dönüşümü yapmakta geciktiğimiz her mevkide maalesef boş evler uyuşturcu mekânları haline geldi. Afyon’da maalesef uyuşturcu madde bağımlılığı alt yaşlara kadar indi. Kentsel dönüşümle ilgili plan ve programımızı bir an önce yapıp imara açılmasını istiyoruz. Trafik master planımızla şehir içi trafik sorunumuzu çözeceğiz. İmaret Meydan Projemizle şehrimizin çehresini değiştireceğiz.”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti