Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Kıbrıs Türk halkı Türkiye’ye bağlı bir halktır”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Tatar, “Şu bilinmelidir ki Kıbrıs Türk halkı her zaman Anadolu’ya Türkiye’ye bağlı bir halktır” dedi

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar,

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı üyelerini dernekte ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dernek Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı ve dernek üyesi şehit aileleri, gaziler tarafından karşılandı. Ziyarette, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekileri; Av. İbrahim Yurdunuseven, Dr. Hasan Arslan, Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Mehmet Taytak, Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Yöner, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Tolga Yağan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Ay, protokol üyeleri hazır bulundular.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, dernek şeref defterini imzaladı. Tatar, ziyaret sırasında şunları söyledi: “Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı’nda şehit aileleri, şehit yakınlarıyla biraraya gelmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’ncü yıldönümü arifesinde Afyonkarahisar’da olmaktan, Kocatepe’ye çıkmaktanda büyük bir mutluluk duyuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını da bu vesileyle birkez daha minnet ve rahmetle anıyorum. Biz KKTC olarak Türkiye Cumhuriyeti ana vatanıyla birlikte uyum içinde güçlü bir birlikletik içerisindeyiz. Doğu da ve güneydoğu da vatan savunması için şehit olan, yaralanan tüm askerlerimizin fedakârlıkları çok büyüktür. Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğimizde şehit aileleri, şehit eşleri ve evlatlarıyla, değerli gazilerimizle biraraya geldik. Bu vesileyle vatan için canını fedan edenlere minnetle, rahmet diliyorum. Şu bilinmelidir ki Kıbrıs Türk halkı her zaman Anadolu’ya Türkiye’ye bağlı bir halktır.”